Po čem kočky touží

Po čem kočky touží https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/492977/bmid_po-cem-kocky-touzi-6ay-492977.jpg 4 15 8

Kočky! Proč lezou do uzavřených prostorů? Proč tolik spí? A především, jak jim můžeme zajistit spokojený život? Júki Hattori je japonský veterinář a přední kočičí specialista, který kočky považuje za nejkrásnější zvířata na světě. Proto vytvořil tento praktický lidsko-kočičí slovník doplněný o ilustrace a tabulky. Ukazuje v něm, čeho si přesně všímat, jak interpretovat různé druhy mňoukání, směřování vousků a pozici ocásku! Možná si myslíte, že jsou kočky nenáročné, ale pokud budete vědět, kam jim máte dát misku s vodou, jaká jim vyhovuje teplota, jim vybrat dobré jméno a jak se s nimi správně mazlit, můžete jim úplně změnit život. Díky vašemu pochopení, lásce a respektu bude vaše kočka zdravější a spokojenější. A nakonec bude spokojenější i vy.... celý text

Literatura naučná Hobby Příroda, zvířata
Vydáno: , Slovart (ČR)
Originální název:

ネコのキモチ解剖図鑑 , 2015


více info...

Přidat komentář

SabinaSip
16.04.2024 5 z 5

Tak to je knížka pro celou naší rodinu. Hezké obrázky, přehledné.

Emily82
25.03.2024 5 z 5

Kniha je boží. Vybral si ji náš syn k narozeninám, aby lépe rozuměl naší kočce z útulku (která je starší než on). A i nám se knížka líbila. Krásné a poučné čtení i ilustrace.


LuiSummer_
03.07.2023 5 z 5

Moc hezky zpracovaná kniha s užitečnými tipy + roztomilé kresby. Rozhodně doporučuji všem kočkomilům.

_Knihomolka_
01.03.2023 4 z 5

Ač útlá knížečka, na informace krásně obsáhlá. Velmi mě nadchlo zpracování - stručné, přehledné, zábavné, zároveň zajímavé a poučné, na každé straně text doplněný obrázky s popisky, které obsahují tipy a rady jak pro začínající majitele koček, tak i pro zkušené "kočkaře". Přesto, že doma máme pět kočičích mazlíčků, dozvěděla jsem se pár nových věcích :).

iceVS
14.02.2023 5 z 5

Skvělá komiksovka :-)
Kresby jsou náramně povedené a vystihující. A text je jasný, stručný, přehledný, návodný. Myslím, že autor skvěle osvěžil nabídku chovatelských knih, tahle je fakt výborná.
A určitě by byla skvělým dárkem pro dětské milovníky koček.

RoseDadas
17.08.2022 5 z 5

Kniha Po čem kočky touží je strukturovaná velice přehledně do celkem šesti kapitol. Čtenář se v ní dozví nejen elementární znalosti o biologii koček, ale také pronikne do tajů kočičího nářečí, zvyků a obyčejů, zjistí, jak domácnost uzpůsobit tak, aby bylo společné soužití uspokojivé pro obě strany, a v neposlední řadě je nakousnuta i základní zdravotní péče.

Na každé stránce čtenáře provázejí velice roztomilé ilustrace (jejich autorem je Ito Hamster), u nichž se zaručeně budete rozplývat stejně jako já. Obrázky text skvěle doplňují a čtení je díky nim hravé.

Co se týče samotného obsahu, informace jsou podávány srozumitelně a text nezabíhá do přílišné odbornosti. Věřím, že se kniha stane skvělým rádcem nejen pro začínající chovatele, ale i pro osoby, které už doma nějakého toho chlupatého ďáblíka mají. S kočkami jsem v kontaktu prakticky od malička, a i tak jsem se díky knize dozvěděla zajímavé věci. Věděli jste například, že kočka má v ocase osmnáct nebo devatenáct kostí a dvanáct svalů? Ocasem tak může vyjadřovat komplexní emoce. Poznáte náladu kočky podle polohy jejího ocasu? A věděli jste, že zatímco ve čtvrtém nebo pátém patře je riziko úmrtí při pádu kočky vysoké, od šestého patra výš se snižuje?

rarášek
31.05.2022 5 z 5

Díky knížce jsem se naučila hodně nového a doprovodné ilustrace jsou opravdu povedené :)

ladyfromskye
15.04.2022 5 z 5

Povinná četba pro všechny milovníky koček. Když jsem ji v knihkupectví uviděla, nedokázala jsem odolat. Nádherně graficky zpracovaná záležitost, boží ilustrace, skutečně podstatné informace, které potřebujete znát, pokud si tuhle šelmičku přinesete domů. Prostě nejlepší kniha o kočkách!

Štítky knihy

kočky chovatelství, chov kočky - chování, etologie

Autorovy knížky

Júki Hattori
japonská
2022  87%Po čem kočky touží

Kniha Po čem kočky touží je v

Právě čtených2x
Přečtených18x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst16x
Chci si koupit8x
dalších seznamech1x