Plížil jsem se Evropou

Plížil jsem se Evropou https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/408038/bmid_plizil-jsem-se-evropou-yxg-408038.jpg 5 2 1

Kniha Erica Muspratta Plížil jsem se Evropou je podivuhodným, znamenitým vypsáním a vylíčením dobrodružné autorovy cesty dvanácti evropskými zeměmi. - Takřka bez haléře v kapse a bez pasu projde Muspratt evropskými městy, prožije na svých cestách spoustu nezapomenutelných dobrodružství, aby nakonec napsal knihu, která překvapuje bohatstvím i konkrétností zážitků. Český čtenář bude okouzlen vyprávěním dobrodruha vzácného tou odvahou, která se nezastavuje před žádnými překážkami, jež se mu stavějí v cestu.... celý text

Přidat komentář

mirabl
18.04.2019 5 z 5

Zapomenutý tulácký skvost. Půlroční Musprattovo putování Evropou se odehrává v roce 1924 a je plné černého cestovaní nákladními vlaky, hlubokomyslných úvah o svobodě (nejen z vězení), osobních hladových pocitů ... a překvapivých objevů. Ty přiteplené Benátky, ty mě teda dostaly. V druhé polovině knihy došlo i na žebrající tulácká bratrstva.
V porovnání s knižními výplody populárního Ládíka Zibury (jen na jedno použití) musím konstatovat, že k Musprattovi se budu mnohokrát vracet a číst to znova a znova.

Dneska jsou ale světoběžnické toulky někde úplně jinde. Když našinec vleze do éroplánu SmrtWingz, tak celé dobrodružství spočívá v tom, zda ten nápis na trupu Boeingu (MAX 8) opravdu znamená "Maximálně 8 minut letu".

Štítky knihy

cestopisné příběhy Evropa cestování

Autorovy knížky

Eric Muspratt
australská, 1899 - 1949
1935  90%Plížil jsem se Evropou

Kniha Plížil jsem se Evropou je v

Přečtených2x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce1x
Chystám se číst1x