Plavci

Plavci https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/15078/plavci-15078.jpg 3 6 3

Na počátku britsko-americké války, roku 1812, zmizí kvakerská misionářka Rachel Greenhowová v neprobádané divočině obklopující Michiganské jezero. Po čase ji všichni pokládají za mrtvou. Všichni kromě jejího bratra Marka, který se odmítá vzdát naděje a vydá se na nezapomenutelnou pátrací výpravu do neznámých krajů. Během Markova putování s „plavci“ - obchodníky s kožešinami, kteří ve svých kánoích na cestě za zbožím urazí nekonečné vzdálenosti - objevíte mladou Kanadu s jejími osadami vznikajícími uprostřed nevyzpytatelné přírody, a pokusíte se vypátrat pravdu o tom, kde Rachel ukončila svou cestu. Markovi dá v situacích, kdy se všichni kolem chápou zbraní, dost práce neuchýlit se k násilí, jak mu ukládá jeho náboženstv, a ke všemu mu poplete hlavu jistá mladá dívka... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Voyageurs


více info...

Přidat komentář

JFK117
19.12.2020 4 z 5

Co dělá knihu nezapomenutelnou? Nevím. V téhle je vše - láska, oddanost, dobrodružství, přátelství, moudrost. Přesto jí to kouzlo velkých Spisovatelů chybí.

Arev122
22.02.2020 4 z 5

Obdivuji naše předky , kteří bez žádného vybavení se nebáli opustit své domovy a vydali se z Evropy za oceán. Tato kniha popisuje očima mladého kvakera, který před 200lety odjel z Anglie pátrat do Severní Ameriky do neprobádané divočiny po své zmizelé sestře (kvakerské misionářce). Zajímavé a poutavé jsou jeho postřehy neporušené nádherné krajiny a pak vztahy mezi příchozími "bělochy" a indiány.


Pemca
08.10.2011 3 z 5

Celkem to ušlo, a bavil mě popis oné cesty napříč Kanadou, dokonce jsem vytáhla atlas, abych si tu cestu mohla představit a dozvěděla jsem se kdo jsou kvakeři (společnost přátel) a že tohle náboženské hnutí vůbec existuje :)