Plavba šedých vlků

Plavba šedých vlků https://www.databazeknih.cz/img/books/65_/65278/plavba-sedych-vlku-65278.jpg 4 10 4

Válka se chýlí ke konci a hitlerovské velení spatřuje naději na vítězství zejména v nasazení nových a účinnějších zbraní. Nový typ ponorky, ještě smrtonosnější než ty předchozí, je dokončen, a prvních několik již vyrobených lodí je urychleně připravováno k vyplutí. Jak však co nejúčinněji tuto malou flotilu využít ke změně válečné situace? Velení plánuje zasáhnout přímo srdce Anglie. Ponorky jsou přemístěny do norského fjordu, kde se pod dozorem SS vybavují a připravují k nejtajnější z akcí. Avšak moderní složité lodě potřebují zkušené posádky, které však v tomto období nejsou k dispozici, a tak situace hrdého kapitána a zkušeného velitele flotily je svízelná - musí vycvičit nesourodou skupinu námořníků tak, aby vytvořila sehraný tým, a to ve zkrácené době. Jeho úsilí je navíc komplikováno přísným dohledem nedůvěřivé a arogantní SS. Vše však nasvědčuje tomu, že se mu misi podaří splnit. Avšak nepřízeň štěstěny i chyby v utajení vedou ke krvavému střetu. ... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Voyage of the Gray Wolves , 2004


více info...

Přidat komentář

Camel-9
03.12.2019

Napínavý příběh z válečného námořnictva z období druhé světové války.

Boby17
11.08.2018 4 z 5

Knížka se mi docela líbila. Chvíli jsem přemýšlel, jestli SS mohla takto vstupovat do akcí Kriegsmarine, ale pak jsem si řekl, že autorův příběh nebudu podrobovat kritickému historickému zkoumání. Jde o román a vůči popisovanému příběhu nemám logické připomínky, tak jako k Hlídce smrti https://www.databazeknih.cz/knihy/hlidka-smrti-107178 . Takže dávám čtyři hvězdy.


čef
19.02.2018 5 z 5

Napínavý román o epizodní události v konečném stádiu 2. světové války. Rytířský souboj zbytku U-bootů námořních sil Kriegsmarine a torpédoborců Roayl Navy napsaný velmi objektivně bez ideologických zkreslení vítěze. Slovy hrdiny románu "filozofickým otázkám se obyčejně radši vyhýbám...nepřítel prostě zůstává nepřítelem, nic víc, nic míň". Na obou stranách bylo svinstva a zbytečných úmrtí nesnesitelně mnoho a rozdílů mezi válečníky zatraceně málo.

čekanka13
13.10.2013 3 z 5

Napínavé. Přesto, že o ponorkách nevím skoro nic a proto jsem se v textu občas ztrácela, udržoval mne obsah v napětí.

Štítky knihy

druhá světová válka (1939–1945) námořní bitvy ponorková válka

Autorovy další knížky

Steven Wilson
americká
2006  72%Plavba šedých vlků
2008  60%Čluny útočí