Planeta je prga

Planeta je prga https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/479776/planeta-je-prgaXBmsCT-S02-.jpg 5 16 8

Fuj, to je svinčík! Princezna Prga stojí před nevídanou hrozbou – jsou tu hnusáci, neekologická monstra ničící naši planetu. Pomoz Prze, neohrožené bojovnici proti zlu, zatočit s hnusáky a ukaž, že ti záleží na tvém okolí. A proti komu budeš bojovat? Připrav se na Puchlana Smrdutého, Plastora Nezmara, Bordelnici Polétavou anebo Sušivce Pustinu. Nemusíš mít strach, můžeš kdykoliv nakouknout do supr čupr laboratoře, kde se dozvíš o hnusácích spoustu věcí – a hlavně co na ně platí. Taky s sebou můžeš vzít svoje kamarády, protože čím víc vás bude, tím lépe. Máme hezkou planetu, tak si ji chraňme! Zábavná publikace Planeta je prga vychází z divácky rekordně populárního projektu ČT :D a hravě seznamuje malé čtenáře s principy ekologie i s péčí o své okolí. A kdo ví, možná se z ní leccos zajímavého dozví i dospělí. Na tvorbě knihy se podíleli zkušený autor děl pro děti Petr Hauzírek a ilustrátor Daniel Špaček, známý nejen svou tvorbou vizuálního stylu Déčka.... celý text

Přidat komentář

changaj
18.04.2024 5 z 5

Nádherně výtvarně vyvedený, vtipný a srozumitelný ekologický průvodce pro děcka.

kikies
03.10.2022 4 z 5

Skvělá knížka, ideální jako doplněk k televizním spotům z loňského roku. Náš syn si hnusáky také oblíbil, ač bylo vidět, že se v něm odehrává trochu vnitřní zápas. Je mu 5 let a patří k těm bázlivějším, tudíž některé lehce hororově ztvárněné bojové princezny Prgy trochu déle rozdýchával. Ale celkově se mu to líbilo, byl rád, že se dozvěděl i něco, co v televizi nebylo a zaujala ho spousta ekologických témat. Za mě jde o super zpracování, vhodně, adekvátně, vtipně a srozumitelně. Snad jen pozor na ty menší bojácnější děti, ať z toho nemají chudáci strašidelné sny ;.)


Shashlick
01.04.2022 5 z 5

Pěkná poučná knížka a hlavně je tam Prga :)

RaptoR
17.02.2022 5 z 5

Tohle je skvělé. Ekologie vysvětlená tak poutavou formou, že se mé dcery naučily zhasínat, abychom nekrmili Uhelnici Čadivou :) Vřele doporučuji všem!

Aknel26
17.01.2022 5 z 5

Můj pětiletý syn byl hnusáky doslova posedlý. Loni každý měsíc s napětím očekával, proti jakému nešvaru bude muset princezna Prga bojovat. Neustále jsme poslouchali hlášky o Bordelnici, Puchlanovi, Smrtistřikovi a ostatních. Tyto "výplně" mezi pořady byly pro syna zajímavější než pohádky a seriály samotné! Posunovací hru na webu Déčka hrál tak často, jak jen jsme mu povolili. Pořízení knihy bylo tedy nezbytné.
Myslím, že témata životního prostředí a toho, čím ho člověk ohrožuje, byla zpracována srozumitelně a poutavě pro děti - možná ale pro trochu starší děti, než je náš Kuba. I když na konci každé kapitoly je shrnutí celého problému, nastínění řešení a slovníček se základními pojmy, musela jsem dost věcí dovysvětlit. Jednotlivá dobrodružství jsou napínavá, kniha je celobarevná a textu je tak akorát, aby udrželi pozornost i příležitostní čtenáři - i díky modernímu jazyku s hovorovými prvky. Skvělý počin České televize, jak přiblížit dětem problematiku ochrany životního prostředí.

Jadla
15.01.2022 4 z 5

Čteme ji s dětmi denně, a když zrovna nečteme, slyším z pokojíčku dětské bojovné hlásky Na Puchlanááá... Máme ji už celkem jetou, izolepou spravovanou, protože ji pořád prohlížejí, "čtou", všude tahají s sebou. Přala bych vícero dětským knížkám, aby byly takhle zdařilé a oblíbené.

Štěpinambura
28.12.2021

Syn si knížku vyhlédl v obchodě a rozhdoně nelitujeme toho, že jí máme doma. Nádherné, poučné a velmi vtipné.

veronika4937
22.10.2021 5 z 5

Syn si knížku moc přál. Nejdřív jsem se trochu vyděsila, obrázky se mi moc nelíbily, ale obsah je super. Knížka se snaží dětem 'cool' jazykem nenásilně vysvětlit, jak by se měli chovat k životnímu prostředí.

Autorovy knížky

2021  91%Planeta je prga

Kniha Planeta je prga je v

Přečtených20x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce3x
Chystám se číst6x
Chci si koupit2x
dalších seznamech7x