Pirátský princ

Pirátský princ https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45651/bmid_piratsky-princ-Uu2-45651.jpg 4 60 9

Ostrov Ascencion série

1. díl >

rok 1785, poblíž Itálie Allegra Monteverdi se vydá na milost pirátskému princi Lazarovi. Je to dcera jeho zapřísáhlého nepřítele. Lazar souhlasí s tím, že ušetří život členů Allegřiny rodiny pod podmínkou, že s ním Allegra odpluje jako jeho zajatkyně. Allegra se octne na moři po boku fascinujícího muže a zmítá se mezi strachem a rodící se náklonností. Uvědomuje si, že bude muset dát pirátskému princi ještě víc než lásku, aby přinesla klid milovanému domovu. Lazar musí totiž čelit démonům stinné minulosti, jinak nepřinutí osud, aby mu ukázal svoji lepší tvář…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Alpress
Originální název:

The Pirate Prince , 1998


více info...

Přidat komentář

Lembac
10.02.2020 3 z 5

Začátek knihy byl docela akční a plný zvratů, ale v dalších kapitolách knížce trochu došel dech. Hlavní hrdinové se začali nípat ve svých emocích a zabředávat do zpytování svého svědomí, aniž by je to někam posunulo. V závěru dílka se sice děj trochu rozproudil, jenže Lazarovo hnutí mysli (ve vztahu k Allegře) mi přišlo nelogické a mírně mi konec románu znechutil.

Majka1979
03.01.2020 5 z 5

Knihu vrelo odporúčam, nádherný príbeh, čakala som, že to bude skvele, no je to oveľa viac ako len skvelé. Knihu som si užila a teším sa na 2. časť série, ktorú práve začínam čítať :)


munka
02.10.2018 4 z 5

Trochu "drsnejšia" rozprávka pre dospelých. Pekná, romantická o fiktívnej krajine.
Doporučujem

puhinka
03.01.2018 5 z 5

Za mňa osobne krásna kniha. Nevadí mi, že je presladená, že je romantická. Prečítala som ju jedným dychom. Veľmi sa mi páčilo, že sa počas celej knihy niečo dialo. Čítam ju druhý krát po sebe a stále ma očaruje. O to predsa pri týchto knihách ide...ísť tam do krajiny rozprávok pre dospelé ženy a odbočiť od reality :) A to táto kniha pre mňa osobne, spĺňa do poslednej bodky. Knihy od Gaelen mám prečítané úplne všetky, ktoré boli vydané na Slovensku alebo v Čechách a je to rozhodne jedna z mojich najoblúbenejších autoriek :)

vivalamuff
16.11.2017 4 z 5

Tak špatné to zase nebylo! Paní spisovatelka má určitě lepší knihy - po stylistické stránce, ale rozhodně to není příběh do koše. Naopak! Je to krásná pohádka pro romantické duše. Někdo tu napsal, že by to snad mělo spadat do žánru fantasy. Proč jako? Protože se tam objevuje vymyšlená země, která mi čímsi připomínala Sardinii nebo Sicílii? Kdepak. Fantasy je žánr s prvky magie a nadpřirozených bytostí a jevů. A Pirátský princ je naprosto normální kniha založená na normálních bytostech a jevech. Nic nadpřirozeného tam není.
Některé myšlenkové pochody hlavních hrdinů byly pravda poněkud zdlouhavé a stále se opakovaly, ale mně to nevadilo. Jinak to podle mě mělo hlavu a patu. Stojí za přečtení.

havrmoni
05.01.2017 3 z 5

No pohádka to možná byla,ale měla jsem co dělat,abych dočetla. Bohužel hrdinka byla tak naivní a idealistická a tak svatá až mě z ní trnuly zuby. Její monology a myšlenky jsem přeskakovala,protože se to nedalo. Samozřejmé pro hrdinu byla ta pravá. Po sérii Inferno,pro mě velké zklamání.

miruska1
04.04.2014 5 z 5

Veľmi pekny pribeh. Bolo ťažke knihu odložiť. Som zvedava na druhu časť.

modranka
28.06.2012 3 z 5

Ak má niekto rád rozprávky pre dospelých, toto je tá pravá kniha. Vymyslená krajina, vymyslené kráľovstvo. Priznám sa, že na môj vkus trochu veľa vymyslených vecí a nelogických akcií. Aj romanca musí mať u mňa nejaký ten základ, ale keby by som knihu zaradila do kategórie fantasy... budiš, dám 5 hviezdičiek. Je však zaradená do kategórie romantických kníh, takže hviezdičku odoberám. Druhú hviezdičku odoberám za literárny jazyk, ktorý je úsečný, vety príliš jednoduché až sa stráca spevavosť českého jazyka. Takže dávam iba 3 hviezdičky.

alnahu
23.05.2012 4 z 5

Tuto romanticku pohádku pro dospělé-jsem přečetla jedním dechem.

Štítky knihy

pro ženy piráti princové romantika převrat, puč

Autorovy další knížky

Gaelen Foley
americká, 1973
2009  93%Zlatovláska
2013  80%Můj hříšný markýz
2000  81%Pirátský princ
2001  77%Proti osudu
2014  85%Můj nebezpečný vévoda

Kniha Pirátský princ je v

Přečtených84x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených7x
Knihotéce108x
Chystám se číst18x
Chci si koupit9x
dalších seznamech2x