Piercing na duši

Piercing na duši https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/12275/bmid_piercing-na-dusi-Kuv-12275.jpg 2 12 5

Román o lásce a smrti na pódiu i ve zbytku světa. Když Pavel Betlach, průměrný herec z oblastního divadla, dostane nabídku angažmá v proslulém Kamenném divadle, jeho radost nezná mezí… Uznávaný a geniální herec, dramatik a režisér Ota Lamač si jej však přivádí nejen jako herce a inspicienta, ale také z výrazně temnějších pohnutek. To, že se Pavel zamiluje do Otovy přítelkyně, herečky Edity Karlovské, jeho postavení jen zhorší. Aby se udržel v divadle a nablízku své lásce, dostává se zcela do vleku bezohledného Oty, jehož žízeň po úspěchu a uznání je neuhasitelná. Pavel až příliš pozdě poznává, komu slouží, a další mrtví přicházejí… Smrtelná pavučina vydírání a lží, svědomí a lásky, bulvární popularity a samoty, strachu z budoucnosti a ztráty nadějí ovíjí celou trojici hlavních hrdinů těsněji, než dokáže unést. Navíc je jim v patách kapitán Vartecký, pro nějž se stává posedlostí usvědčit Otu a jeho komplice Pavla ze spáchaného zločinu. Přežití všech členů milostného trojúhelníku se za této situace stává nemožným… A pankrácký mrakodrap vrhá svůj osudný stín na Prahu…... celý text

Přidat komentář

nicolettkaa
30.05.2019 1 z 5

Po přečtení zdejších komentářů jsem se knihy docela děsila. Po přečtení knihy jsem zjistila, že mé obavy byly zcela na místě. Sice se čte poměrně dobře, ale všechny postavy mi lezly na nervy jak chováním tak dialogy. Vždyť tam z nich nebyl nikdo normální! Tohle už nikdy víc, děkuji.

Zařazeno do čtenářské výzvy 2019 jako kniha s oxymórem v názvu.

Hakl54
16.07.2018 2 z 5

Stále jsem něco očekávala, ale příběh se zamotával a nic nepřišlo. Co nám vlastně chtěl autor sdělit ?


tisha8409
29.07.2015 odpad!

Takže po přečtení jedna hvězda za obálku odebrána a změněno na odpad.
Je to prostě slátanina.

Slátanina o věčně ubuleným měkkejši, který považuje dělání nuly na jevišti za slibnou karéru, leze do zadku všem, nejvíc šéfíkovi i té jeho, snaží se ji mít i když ví, že ji mít nemůže a nebude.
Nějak jsem nepobrala hordu keců okolo toho mrakodrapu ( ani to proč ho vlastně shodil) a to věčně opakovaný Rošambo mne už začalo obtěžovat.

Avantýry typu KAŽDÝ S KAŽDÝM mne nezaujaly, spíš poukázaly na neutěšený stav lidí takto žijících.
Jeho kecy o děťátku, které nebylo jeho - "nekuř, pácháš hřích na děťátku" .."ona tančí? proboha je ve 4. měsící a to ji zničí, ona tančit nesmí" - "doktore prosimvás nejsem její otec úřednickej, ale jsem její táta... pusťte mě tam, já k ní musím".... samý slzy a nucení všech okolo, aby se k Editě chovaly jako k bohyni jen prototo, že se nechala nuceně zbouchnout mne fakt vytáčely.

Pavel byl hroznou měkotou - kterýho chlapa v dnešní době tak vyděsí cizí potraty? Jo aha, já zapomněla - ty, kteří lížou pánbíčkovi paty u opatů a hlásají, aby druzí nehřešili, ač sami jsou vulgární a chrápou se zadanými ženami, aby rozbili vztahy druhým.
To měl autor vědět, že tak se věřící nechovají.

Prostě pár slovy nekvalitní brak.

Merlinit
01.03.2015 1 z 5

Řemeslná práce na knize odvedena dobře, o to nic. Co se týče příběhu..... hlavní hrdina lezl na nervy tu jednáním postrádajícím logiku (znovu a znovu nabíhá principálovi na zdrcující smeč, poté ve chvíli, kdy ho má v hrsti, se mu potměšile vysmívá, nízce, uboze a nebezpečně - což neví, jak velmi nevyzpytatelný a nebezpečný je jeho protivník? stokrát již zažil jeho jednání na vlastní kůži, nemohl nepostřehnout jeho bezostyšnost, intriky, devastující manipulaci všemi kolem), tu iritujícím slabošstvím (posté odmítnut svou femme fatale spřádá plány, jak jí po stoprvé "vysvětlit" jak moc ji miluje a co všechno by pro ni udělal). Nemohu věřit ani nízkosti hlavního hrdiny (vyměnit lásku k povolání za občanskou odpovědnost v případě, jako je vražda????) a už vůbec ne závěru knihy (kandrdas bez špetky zkušeností či osobního kouzla - jak jinak si vysvětlit, že přitahuje výhradně zoufalce???? - pohybující se na okraji ansámblu prostě NEMŮŽE dosáhnout na post "Ó nejvyššího").

Marčullkas
24.07.2013 2 z 5

Kniha mě moc nezaujala.