Petrohrad

Petrohrad https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/178632/petrohrad-178632.jpg 5 1 1

Průvodce po památkách a zajímavostech turisticky atraktivních oblastí současného Petrohradu s přehledem hotelů a ubytoven, restaurací i kulturních podniků.

Literatura naučná Turistický průvodce
Vydáno: , Jota
Originální název:

The rough guide to St Petersburg


více info...

Přidat komentář

mosem
29.12.2018 5 z 5

Tento turistický průvodce patří k tomu nejpodrobnějšímu, co se na trhu nabízí. Informace jsou pojaty prakticky, včetně schématických částí města a jeho okolí, včetně jednotlivých půdorysu a popisů stěžejních objektů (Ermitáž, Petropavlovská pevnost, Peterhof, Carskoje selo apod.).Popisy jsou podrobné, v mnoha případech dostačují pro prohlídku, aniž by bylo potřeba si zajišťovat specializovaného průvodce v jednotlivých objektech. Umožňují také těm, kdo do Petrohradu cestují si předem podrobně cestu připravit. Fotografická část průvodce je významně redukována, spíše ji lze považovat za zpestření a doplnění, zřejmě se vychází z toho, že v objektech, které návštěvníka upoutají je možno fakticky na všech objektech monografické průvodce pořídit.
Průvodce zahrnuje i část věnovanou historii Petrohradu v jeho celkovém pojetí, obsahuje i spoustu informací pro ty, kteří se budou do města vracet opakovaně, nebo v něm setrvají delší dobu.