Petr Novák: Klaunova zpověď

Petr Novák: Klaunova zpověď https://www.databazeknih.cz/img/books/62_/62221/petr-novak-klaunova-zpoved-62221.jpg 4 8 4

Do povědomí fanoušků vstoupil Petr Novák již v roce 1965 jako člen skupiny George and Beatovens. Na úspěch nemusel čekat dlouho – hned jedna z jeho prvních písní, Já budu chodit po špičkách, se vyšvihla na první místo rozhlasové hitparády. A rychle následovaly i další hity, například Povídej, Klaunova zpověď nebo Náhrobní kámen, za který dokonce získal Zlatého slavíka. Na konci šedesátých let zažíval Petr Novák nejen počátky kariéry, ale bohužel i její vrchol. Obsáhlá kniha osvědčené publicistické dvojice Miroslav Graclík a Václav Nekvapil mapuje nejen vzestupy a pády uměleckého života výjimečného zpěváka s upřímným citlivým projevem, ale také jeho soukromý život. Z výpovědí Petrových někdejších přátel a spolupracovníků a z dobových rozhovorů, článků a recenzí se skládá mozaika jeho pestrého a nečekaně krátkého životního osudu, jehož leitmotivem se staly nemoci, selhání a spíše střídavé úspěchy na poli hudebním. Kniha obsahuje stovky fotografií, z nichž jsou některé zveřejněny vůbec poprvé, kompletní diskografii Petra Nováka i nepřeberné množství dalších faktografických údajů. Poprvé zde rovněž naleznete veškeré výsledky Zlatého a Českého slavíka od prvního ročníku z roku 1962 až po zatím poslední ročník 2009.... celý text

Přidat komentář

Luigi1
04.01.2023 5 z 5

Výborný zpěvák škoda toho alkoholu.

MonikaJanka
26.04.2021 5 z 5

Nemám čo vytknúť, jedna z najlepších kníh od autora.


Fanda74
27.10.2020 3 z 5

Vlastně se nejedná o klasickou biografii nebo memoáry, ale spíš takovou kompilaci informací o Petru Novákovi. Vlastně tu práci obdivuji a rád jsem si přečetl knihu ak tomu poslouchal písničky Petra Nováka.

Monika1717
13.08.2020 4 z 5

Osobnost Petra Nováka me vždy přitahovala, proto jde sáhla po teto knize. Nezklamala jsem se. Kniha je doplněna množstvím fotografií, možná právě proto má velký počet stran. Některé pasáže jsou trochu nudné a rozvláčné. Nicméně je to to nejlepší, co jsem o Petru Novákovi četla.

Autoři knihy

Miroslav Graclík
česká, 1967

Kniha Petr Novák: Klaunova zpověď je v

Přečtených8x
Čtenářské výzvě3x
Knihotéce2x
Chystám se číst1x
Chci si koupit2x
dalších seznamech1x