Petr Haničinec - Vztekloun s jemnou duší

Petr Haničinec - Vztekloun s jemnou duší https://www.databazeknih.cz/img/books/25_/257794/bmid_petr-hanicinec-vztekloun-s-jemnou-d-257794.jpg 4 14 4

Prožil neuvěřitelně barvitý život plný výšin i propadáků. Působil poněkud zachmuřeně (proto vztekloun), ale byl do morku kostí epikurejec, milovník všech krás života. Dřív řval, než plakal. Byl zkrátka trvale přetopený kotel - plný citu a emocí. Proto byl výtečný herec, skvělý dabér, vynikající rétor a recitátor. Odevzdal spoustu dokonalé práce, ale na životní cestě udělal také řadu chyb. Věděl o nich - a dokázal je přiznat. O tom všem vypráví tato knížka.... celý text

Přidat komentář

katka134
21.01.2023 5 z 5

Pěkná knížka o bezvadném herci. Ani jsem netušila, že jeho profesní život byl tak pestrý.

georginaa
24.01.2021 3 z 5

Nezapomenutelný herec, který hrál s noblesou, hrál jak bouřliváka, tak i milovníka. Co se týče osobního života, tak ten má každý různě barvitý, prošpikovaný chybami a tak to bylo i u tohoto herce. Líbilo se mi, že ale na jevišti nic nedal znát a hrál božsky.


zahadum
17.07.2020 3 z 5

Pána Haničinca hodnotím ako herca kde nemám námietok, mám rád jeho herecký výkon a seriál Dobrá voda alebo Žena za pultom tam jednoznačne podal výkon sympatického muža.Kniha je veľmi stručná a až povrchná. Petr Haničinec v súkromí bol muž ktorý šiel od žene k žene a od fľašky k fľaške, nie menej ako ostatní ale isto viac ako väčšina. V knihe je málo informácii a všetko sa ešte k tomu opakuje. Polovica knihy je o tom ako kto okolo neho nesúhlasil s komunizmom a ako mu bolo za ťažko žiť a podobné táraniny. Paradoxne na stránke kde plače o "útlaku" je fotka Petr Haničinec v Mexiku. Ináč je to taký štandard, rýchlokvaška, niečo som sa dozvedel a niečo je len naznačené a rýchlo preskočené. V knihe oceňujem bohatú foto galériu. Autor mylne píše,že za socializmu boli byty len štátne a čakalo sa na ne roky..existovali ešte tzv.byty družstevné a tie nemali so štátom nič spoločného. O tom aký človek bol pán Haničinec svedčí aj ako získal dom v roku 1985 keď sa štvrtýkrát oženil. Využil svoje známosti s vtedajším ministrom a doslova vyhodil na ulicu právoplatnú majiteľku vily ktorá mala tú smolu,že jej manžel emigroval. Vulgárne a neomalene sa nasťahoval do domu ktorý mu nepatril. Nepekne sa zachoval aj ku kolegyni Švorcovej s ktorou strávil istú profesionálnu dobu a v roku 1989 ju odvrhol a verejne ohovoril. Iróniu osudu bolo,že aj keď sa pchal do porevolučných čias a spolkov tak ho odmietali, chodili mu výstražné listy, mal telefonáty, vyhrážanie bombou priamo do divadla a rozbité okná. Na sklonku života kedy videl,že už končí sa predsa len udobril s pani Švorcovou. Ako herec bol pán Haničinec určite talent, mal výborný hlas ktorý využil v dabingu a mal veľké šťastie na dobré filmové postavy ktoré mu sadli ako šité na mieru. Ako súkromná osoba to nebol zrovna ideál charakteru a slušnosti.

Harry
13.01.2018 5 z 5

Velice dobře napsaný životopis známého herce, který se vyznačoval zachmuřeným výrazem , což se projevilo i na rolích, jež vytvořil.Byl i výborným dabérem a recitátorem. Líbilo se mi, že autor se příliš nezabývá recenzemi jeho her ,necituje kritiky jeho rolí - prostě vypráví a má to spád.

Štítky knihy

čeští herci

Autorovy další knížky

Jan Herget
česká, 1981
2015  81%Petr Haničinec - Vztekloun s jemnou duší
2012  87%Lady muzikál
2018  0%Budovy, které mluví