Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa

Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa https://www.databazeknih.cz/img/books/27_/276268/bmid_pet-tajemstvi-stastneho-vztahu-clov-QfP-276268.jpg 5 22 9

Autorem knihy je mezinárodně uznávaný „zaříkávač psů z Mallorky“, který na tomto ostrově provozuje výcvikové a rehabilitační centrum, v němž dává poslední šanci zdánlivě beznadějným problémovým psům z celé Evropy, které by jinak čekala smrt. Zaměřuje se především na psychologii člověka ve vztahu ke psům a zdůrazňuje, že „cesta ke psu je vnitřní, nikoliv technická“. V knize tedy nejde o praktické návody, jak konkrétně zvíře cvičit, ale o celkový přístup. Arcé se snaží obnovit přirozený vztah člověka a psa prostřednictvím instinktů a intuice. Vychází z přirozené smečkové struktury psovitých a snaží se její zásady přenést do komunikace se zvířetem, aby „naučil lidi dívat se psíma očima... celý text

Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

Meine 5 Geheimnisse für eine glückliche Mensch-Hund-Beziehung , 2014


více info...

Přidat komentář

ladyba
12.08.2021 3 z 5

Jako první jsem četla týmovou spolupráci a tak mi tahle kniha přišla jak jen jiné vydání téhož. Očekávala jsem, že se budou spíše doplňovat.

Kája_95
28.12.2020 4 z 5

Nové názory, postoje, kniha se četla příjemně, oceňuji i přiložené fotografie k jednotlivým kapitolám. Spokojenost.


Miro.slav
25.09.2019 4 z 5

Príliš rozťahaný štýl knihy. No inak inšpiratívna publikácia na zamyslenie. Niektoré veci som použil pri výcviku psa. Niektoré menej - predsa len, je to všetko teória. Napriek všetkému, odporúčam.

Aniday
30.07.2019 5 z 5

super... kniha mi v mnoha směrech otevřela oči a taky nové obzory...

Ema22
22.07.2019 4 z 5

Jako dlouholetý majitel psa jsem si uvědomila, co všechno můžu vylepšit a na čem pracovat. Kniha je doprovázena spoustou krásných fotografií, je přehledná a srozumitelná. Na můj vkus se však některé informace opakují zbytečně často.
Měla jsem Maxe, nyní Emu, že by mě autor trochu nachytal?
"Když jsem venku se svými psy, snažím se zapojit všechny smysly - stejně jako oni."

nikous
03.02.2017 4 z 5

Nevidím to s knížkou tak černě, jako uživatelka "bubka". Kniha je zajímavá, José sice řeší alfu a dominanci, ale ne agresivním způsobem, opět jen komunikací a postoji vůči psovi. Nejvíc mě zaujal popis displinovaných procházek, když by je pánečci a jejich psíci absolvovali, ubylo by mnoho škrtících se psů na vodítkách.

bubka
22.01.2017

bohužel, stále tytéž už dávno vyvrácené bludy o nutnosti dominance, o alfa postavení, o tom, jak se psu nesmí povolit....

knihamouder
07.09.2016 5 z 5

Naprosto úžasná kniha, která Vám otevře oči ve vztahu člověk-pes. Se svým zvířecím parťákem nemáme velké problémy, ale občas jsme se dostali do nějakého toho sporu, nic hrozného...Díky knize jsem pochopila, že většinové problémy nebyli v našem psím kamarádovi, ale ve mě samotné. Myslím, že to je také první bod k tomu, abychom mohli pracovat se zvířaty-uvědomit si, že naše chování, nálada, pocity značně ovlivňují chování zvířat, se kterými žijeme, pracujeme.
Načteno mám a teď se snažím pracovat se svým vnitřním klidem. Zní to jednoduše, ale opravdu to funguje. Když jsem v klidu a dobrém rozpoložení já, dávám psovi najevo, že mám vše pod kontrolou, on se cítí bezpečně, spolupracuje se mnou a já mám radost, že nám to funguje :-)
Přečtěte, zkuste a uvidíte. Za mě aspoň deset hvězdiček. Konečně kniha, která Vás posune o něco dál...

ikul
13.05.2016 5 z 5

Knížka pro pejskaře naprosto úžasná. Dýchá z ní tolik lásky ke zvířatům i lidem, že vás dostane. Charismatický zaříkávač psů vám vysvětlí, že se psem je možné stále pracovat. Já sama učím podle knihy pár triků našeho jedenáctiletého psa a mám radost, že už jsme dosáhli drobných úspěchů. Pak že starého psa novým kouskům nenaučíš. Také mi kniha promluvila do duše a naučila zabývat se vnitřním klidem.

Štítky knihy

chovatelství, chov

Autorovy další knížky

José Arce
německá, 1974
2016  91%Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa
2017  98%Týmová spolupráce mezi člověkem a psem

Kniha Pět tajemství šťastného vztahu člověka a psa je v

Právě čtených1x
Přečtených26x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených5x
Knihotéce14x
Chystám se číst20x
Chci si koupit10x