Zdraví tě bestie z hvězd

Zdraví tě bestie z hvězd https://www.databazeknih.cz/img/books/18_/18631/zdravi-te-bestie-z-hvezd-18631.jpg 4 10 1

Země ve 49. století je centrem dobře zorganizované vesmírné říše, kosmické lodě překonávají propastné vzdálenosti, lidé žijí v blahobytu, všechno je zdánlivě v nejlepším pořádku. Přesto se pádem z jištěného okna zabije dítě, ačkoli je to naprosto nemožné. Kdosi velice nechutným způsobem začne vraždit mimozemské diplomaty. Podivný muž-stín tahá za provázky. Oč mu jde? Vyšetřování přebírá na vlastní pěst agent pozemské zpravodajské služby Sholter Roog, který byl na základě „nadprůměrných sklonů k násilí“ stažen z aktivní služby…... celý text

Literatura světová Romány Sci-fi
Vydáno: , Ivo Železný
Originální název:

Grüße vom Sterenbiest


více info...

Přidat komentář

NightGepard
23.03.2020 4 z 5

Většina knihy se točí kolem dvou hlavních postav vyšetřovatelů a hlavního záporáka. Do zhruba první poloviny knihy jsou postavy ne moc čitelné, ale během rozplétání případu se odhalují a mění, a tím pádem se stávají více aktivní částí příběhu a čtenář se s nimi více sžije. NÁSLEDUJE SPOILER! Nakonec všechno dobře dopadne i přes počáteční neúspěch zabránit vraždám a terorizmu. KONEC SPOILERU! Má to ale překvapivý konec, jehož semínko už je vloženo během příběhu - nikdy nerozbaluj neznámé dárky! :-)
Když budu knihu hodnotit jako celek, tak je to nadprůměrné dílko ze světa Perryho Rhodana, na kterém se mi libí, že člověk nemusí znát reálie tamního univerza, a tím funguje i samostatně.

Autorovy další knížky

Robert Feldhoff
německá, 1962 - 2009
1999  72%Zdraví tě bestie z hvězd
2006  73%Hvězdný bastard
1998  100%Trokan se probouzí
2000  100%Země nikoho
1998  0%Herreachové