Pelyněk a vanilka

Pelyněk a vanilka https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/425536/bmid_pelynek-a-vanilka-6mL-425536.png 3 9 8

Před deseti lety začala sepisovat příběh svého života. „Začíná v době, do které až moje vzpomínky sahají, to mi byly čtyři, možná pět,“ říká Eva Vondráčková, která letos oslaví sedmdesáté narozeniny. V rukopisu vypráví o dětství stráveném v bídě, zoufalství a nedostatku lásky, ale také o hledání naděje. O tom, jak chuť a síla bojovat za lepší život nakonec opravdu vedly k malým i větším životním vítězstvím.... celý text

Přidat komentář

EvaVondrackova7
20.07.2023 5 z 5

Díky za přání, i zato že jsi napsala potěšilo mě to, Danuška je moc šikovná, zrovna čtu vaší knížku, vždycky se k ní vracím a vždycky jí probrecim, vážím si vás, že jste to dokázaly,opatrujte se.

EvaVondrackova7
25.06.2023 5 z 5

Úryvek z recenze na knihu Pelyněk a vanilka Anna Najmanová
Jestli v něco věřím, tak v to, že nám je něco předurčeno a nic se neděje bez důvodu. A to jsem si neskutečně uvědomovala u čtení Pelyňku a vanilky. Obě autorky u mě mají neskutečný obdiv. Jít s kůží na trh, odhalit svůj život, hlavně po té, spíše těžší stránce.
Pelyněk a vanilka je silnou knihou o lidském životě. O tom, jak se ze dna vydrápat zpátky na vlastní nohy a začít znovu. Jestli si chcete přečíst pravdivý, nijak nepřikrášlený příběh, Pelyněk a vanilka je to pravé. Budete prožívat život s autorkami, zkoumat fotografie, ale hlavně, zamyslíte se nad životem. Jsem moc ráda, že tahle kniha se stala mojí první spoluprací na Pointě, a mohla jsem být mezi jejími prvními čtenáři.
Anna Najmanová.


EvaVondrackova7
17.06.2023 5 z 5

Řekli o knize:
Přečetla jsem první část, čte se jedním dechem, ale budu si muset dávkovatje to opravdu silný příběh.
bude pokračování? Něco tak poutavého a zároveň silného jsem nečetla ani nepamatuji. Ukázku jsem si musela přečíst třikrát a cítím z ní velkou bolest a zároveň naději.
Dobrý den. To já už knihu přečtenou mám To chtělo hodně odvahy se takto rozepsat! Úžasná práce!!!

EvaVondrackova7
10.06.2023 5 z 5

Řekli o knize:
Tuhle mám už dlouho vyhlídnutou.
Maminka přečetla celou knihu na jeden nádech. Teď mi volala a úplně plakala. Jak je to silný příběh a jak je vaše maminka statečná.
Co mě dostává, jak je psáno z pohledu zralé ženy, která ví, co chce sdělit, ale vidím tam i duši toho malého děvčátka

EvaVondrackova7
04.06.2023 5 z 5

Řekli o knize:
krásné čtení, doporučuji
právě jsem knihu dočetla, silný příběh
čtu knihu se zatajeným dechem, snědla jsem u ní celou čokoládu Milka - přečteno! Na 1 dech. Já opravdu nečtu knihy od střední školy - zabil mě Gogol a mrtvé duše. Úžasná, krásná kniha. Moc děkuji,

EvaVondrackova7
04.06.2023 5 z 5

Řekli o knize:
dobrý večer, hlásím dočteno. Děkuji. Už vím, že knížku přečte moje teta a pak i kamarádka. Mějte se krásně a pište.
jupíJá věděla, že Eva je dobrá..spisovatelka. Velký úspěch..
tak jsem to dočetla, moc pěkné.Stálo by za to to nafilmovat a byl by pěkný celovečerní film. Život jste neměla lehký. Co se týče dětství, obdivuji vás.

EvaVondrackova7
04.06.2023 5 z 5

Řekli o knize:
ukázky mě moc zaujaly.
mám přečtenou první část-Dětství.Smekám před vámi, co jste musela vydržet.
Tak s dojetím jsem dočetl vaši knihu Pelyněk a vanilka. Chtěl bych vám poděkovat za vaše autentické, opravdové vyprávění. Také vaše dcera je moc šikovná. Vyřiďte jí můj srdečný pozdrav.

escapelle
28.12.2021 2 z 5

Je velmi znát, že je to autorčina prvotina, že nemá se psaním zkušenosti, možná ani vlohy...chápu, že se chtěla vypsat ze svého dětství, že vzpomínky mohly vyblednout...ale mě jako čtenářku příběh za srdce nechytl.

Autorovy knížky

2020  62%Pelyněk a vanilka