Pekárna svatebních koláčků

Pekárna svatebních koláčků https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/513377/mid_pekarna-svatebnich-kolacku-ibE-513377.jpg 4 50 15

Lovisa s Axelem se těší na svatbu a příchod prvního potomka. Dámskou rozlučku se svobodou však naruší nečekané a dramatické okolnosti. V téže době přivedou vlastní problémy zpět do Halleholmu Lovisinu sestru Johannu. Další pokračování moderní romance.

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Nya drömmar i Halleholm , 2022


více info...

Přidat komentář

zuzi9
26.03.2024 3 z 5

Hodnotím 3,5 hvězdičky.

Poslední díl ze série z městečka Halleholm.
Kniha se mi líbila, byl tam zvrat i šťastný konec, jak se na pravou romantickou knížku patří.

Šebestová3
15.02.2024 2 z 5

Tohle už na mě bylo na rozdíl od předchozích dvou dílů příliš přeslazené a příliš o ničem.


Ludmila91
12.01.2024 5 z 5

Celá série se mi moc líbila, knihy jsou čtivé .

martinkaLLL
26.11.2023 4 z 5

Tak si říkáte, že u třetího dílu vás to už nemůže ten děj jen tak překvapit. A ejhle ono překvapí. Děj je napínavý a zas super napsané. Čekám a doufám ve 4. díl.

Čenichnaknihy
24.08.2023 3 z 5

Taky máte nějakou knižní sérii, která vám třeba ani tolik nesedí, ale už jste s postavami strávili tolik času, že chcete vědět, jak to s nimi dopadne? To je náš případ s Pekárnou.

Autorka nás docela nalákala prvním dílem, kdy Lovisa stavěla na nohy pekárnu a vůbec byl celý příběh milým čtením. Postupně se ale pouští do těžších a těžších témat.

V anotaci si přečtete, že Lovisa a Alex řeší společnou svatbu a příchod potomka. Jenže do toho se zašmodrchá spousta věcí a hlavním tématem jsou složité rodinné vztahy a rizika mateřství. Možná i proto nebylo vůbec snadné se do příběhu začíst. Zhruba v polovině se to ale zlomilo a pak už bylo jen potřeba hledat kapesníčky.

Takže pokud lačníte po emocích, zkuste i třetí díl téhle série. Nám tenhle koláček zas až tak nechutnal, ať už vývojem postav, nebo i některými těžko uvěřitelnými scénami a dialogy.

Kristy.Seb
13.08.2023 4 z 5

Doly se nakonec vytěží, ale půda je tu navždy.

Emoce a rozum málokdy fungují společně.

Příjemné zakončení série. Líbilo se mi, jak se všichni k sobě chovali přátelsky, pomáhali si a jak si vážili svého městečka.

alzbeta4340
13.08.2023 4 z 5

Trochu jiné než jsem podle anotace čekala, ale stále hezké. Děj je zaměřený na rodinné a přátelské vztahy a šťastných konců je vlastně několik.

Booky84
02.08.2023 5 z 5

Zjištění, že tato milá série má další díl mě moc potěšilo a z přečtení knihy nejsem vůbec zklamaná, právě naopak - krásné čtení skoro jako ze života. Pokračování příběhu Lovisy a Axela bylo plné zvratů - štěstí, smutek, ale i soudržnost obou rodin a přátel. Přišlo mi, že si autorka určitými náznaky připravuje půdu na další díl, tak uvidíme...

Áňa 998
31.07.2023 2 z 5

Na třetí díl jsem se strašně těšila. První dva díly byly skvělé, Lovisa budovala svou pekárnu i vztah s Axelem, a tak mě třetí díl nemůže zklamat!
.
No, sekla jsem se. První díl byl hodně o zařizování pekárny, to mě moc bavilo. Druhý byl trochu vážnější, řešila se tu hodně sestra Lovisy, která zemřela v dětském věku. Ale pořád to bylo milé čtení! Třetí díl se ovšem točí okolo jiných věcí...
.
Z prostředí pekárny je tady toho minimum. Nahrazují ho jiné lokality, a to byla jedna z věcí, co mě fakt mrzela. Protože na pečení, a Velikonoce v pekárně jsem byla fakt zvědavá. Vánoce byly ve druhém díle totiž popsány parádně.
.
Ale co mě štvalo asi nejvíc, tak to bylo to, jak bylo znát, že jsou finančně za vodou. Koupíme stánek s vaflemi! Máme tolik domů a nevíme co s tím! Máme loď a koukejte, jak je velká! Oproti skromnosti, kterou Lovisa v prvních dílech měla při zařizování pekárny jsem si říkala, kolikrát ten jackpot vyhráli...
.
Knihu jsem četla s dlouhými přestávkami, což se mi normálně u románů nestává. Tady jsem ale vyloženě přečetla část, nepasovalo mi to k sobě a musela jsem odložit... Takže asi měsíc?
.
Já osobně doufám, že se příběh Lovisy a Axela tímto uzavřel, a pokud se bude chtít autorka do Halleholmu vrátit, tak to bude z pohledu jiné postavy. Johanny, Tildy, Grety, Viktora... Kohokoli.. Ale myslím si, že další díl už by byl úplně mimo..

okeey
18.07.2023 5 z 5

Velice příjemné, oddychové čtení.
Svatební přípravy, příchod prvního dítěte, rozlučka se svobodou a následné drama, které se může stát právě třeba tobě. To vše najdete v této knize.
Příběh se četl lehce, postavy mi byly sympatické, nebyl tam nikdo, kdo by mi vyloženě vadil. Myslím si, že tato série je ideální letní oddychové čtení, u kterého si na oddychnete a nebudete se zabývat svými starostmi. Doporučuji.

knihomolkaJani
03.07.2023 4 z 5

Pekárna svatebních koláčků je již třetí díl ze série a mohu říci, že si autorka drží opravdu stále stejně dobrou laťku.
Příběh, ve kterém hraje hlavní roli Lovisa a Axel se dostává do nového bodu, čekají miminko a chystají se na svatbu. Mohu prozradit, že kolem těchto událostí se opravdu točí celá kniha, některé pasáže byly až trochu moc zdlouhavé a příliš popisné, na tom strhávám hvězdičku.

Stejně jako Lovisa v některých pasážích jsem i já při čtení pociťovala "vzrušení, touhu, vztek, lítost a lásku.."
Myslela jsem si, jak příběh můžeme předvídat, ale nedokážeme předvídat vůbec nic...
Tento příběh patří zatím mezi nejemotivnější z celé série.. Autorka dokázala do knihy dát tolik různých pocitů, kdy chvilku pociťujete štěstí a vzápětí proslzíte celou kapitolu a prožíváte příběh mnohem silněji...
Na jednu stranu se mi s příběhem velmi těžko loučí, protože má skvělé postavy a láskyplnou atmosféru, ovšem na druhou doufám, že postavy (jak hlavní.. tak vedlejší) nedostanou v životě naloženo ještě víc...

"Buďte výjimečný. A tu výjimečnost prodávejte."
Opravdu úžasná a srdceryvná série! Dlouho budu mít tento příběh nejen v mysli, ale i ve svém srdíčku..

Knihu jsem četla v rámci spolupráce s nakladatelstvím.

VeruHoráková
28.05.2023 5 z 5

Tak tohle bylo moc příjemné čtení. Milý příběh, přátelské útulné prostředí, dobré jídlo a sympatické postavy dělají z knihy tu pravou oddechovku na slunečné léto, takže vám ji můžu vřele doporučit.

Pekárna svatebních koláčků je další pokračování moderní romance a navazuje na Pekárnu s vůní skořice a Pekárnu plnou života. V tomto případě bych spíš doporučila číst sérii postupně. Tím, že jsem začala právě až třetím dílem, tak jsem na začátku trochu tápala, kdo je v jakým vztahu. Sama si tak první dva díly určitě doplním. Věřím, že se nesou v podobném duchu a byla by škoda se o ně ochudit.

Čtení knihy jsem si užívala a byť jsem si myslela, že mě u takové knihy nemůže nic překvapit, tak v půlce knihy se dostaví zvrat, který příběhem docela zatřese. Samozřejmě nebudu nic prozrazovat, ale i za to dávám body navíc, protože romantika dokáže málokdy překvapit.

Danago
17.05.2023 5 z 5

Rozhodně se shoduji, že obálky této série se neskutečně povedly.
Pokud se vám líbily první dva díly, tak ani tento vás nezklame. Tento díl skončil tak, že to vypadá, jako by se kruh uzavřel, jestli je to závěrečný díl, tak se opravdu povedl. Řekla bych , že je vše vyřešeno a dokonale uzavřeno. Lovisa si i v tomto díle zažije hodně složité období a protože doma si podobným obdobím také procházíme, tak mě se tento díl líbil hodně. Zasáhl mě přímo do srdce a tak trochu osobně a myslím, že zasáhne každou ženu matku.
Kromě Lovisina osudu se v tomto díle více seznámíme s Lovisinou sestrou Johannou a jejím životem v Americe, což knihu obohatilo o další zajímavý rozměr.

daniela5770
04.11.2022

Tie slovenske obalky su celkom tragedia, ked porovnam cesku a svedsku verziu.... Skoda

kristy.books
31.10.2022 4 z 5

V tretej časti tejto série sme sa opäť mohli vrátiť do malebného švédskeho mestečka Halleholm a dozvedieť sa, ako sa darí našim starým známym.

Lovisa žiari šťastím - s Axelom sa zasnúbili, čakajú spolu bábätko, budú sa sťahovať do nového domu. Darí sa jej aj v pracovnom živote, pekáreň prosperuje a najnovšie sa rozhodla rozšíriť svoje podnikanie aj o stánok s vaflami. Život si však pre ňu prichystal ďalšiu náročnú skúšku...

Vzťah Lovisy a Axela bol podrobený náročnej skúške, ktorá ich vzťah ešte viac upevnila. Autorka do príbehu zaradila závažnú a dosť citlivú problematiku, ktorá dodala celému príbehu na emotívnosti. Boli tu momenty, kedy sa mi tlačili slzy do očí.

Musím sa priznať, že Lovisa je ten typ postavy, s ktorej správaním som neni vždy úplne stotožnená, ale teraz som s ňou súcitila a držala jej palce, aby všetko dobre dopadlo. Axel bol v tejto časti úplne zlatíčko, bol pre Lovisu veľkou oporou a napriek vlastným starostiam ešte naďalej stíhal pomáhať deťom s rakovinou.

Tentokrát sme dostali možnosť lepšie spoznať aj jej staršiu sestru Johannu, ktorá žije s rodinou v Amerike, kde pôsobí ako flautistka v Metropolitnej opere. Kvôli pracovnej vyťaženosti nemajú s manželom čas na deti, ani sami na seba. Keď náhodou narazí na inzerát, že v Kráľovskej švédskej opere hľadajú flautistku, vyvolá to v nej impulz na veľké životné zmeny.

Čakala som, že v príbehu dostane trochu viac miesta, kľudne by som privítala viac kapitol z jej pohľadu.

Opäť to bol príjemný romantický príbeh so sympatickými postavami a priateľským prostredím, ktorý vás zahreje pri srdci. Práve toto mám na tejto trilógii tak rada, ako si všetci navzájom pomáhajú, podporujú sa, zaujímajú sa jeden o druhého.

Samozrejme, že sa tu opäť vypekali samé dobroty. K takýmto knihám by mali automaticky dodať aj nejaké občerstvenie, lebo počas ich čítania človek vyhladne a stále mu tečú slinky.

Aby som bola úprimná, prvý diel sa mi páčil najviac, dvojka o trojka boli trochu slabšie, ale ako celok je to príjemné čítanie. Musím ešte pochváliť knižné obálky, všetky sú naozaj nádherné.

Štítky knihy

romantika

Kniha Pekárna svatebních koláčků je v

Právě čtených2x
Přečtených94x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených3x
Knihotéce144x
Chystám se číst85x
Chci si koupit28x
dalších seznamech8x