Pěchota útočí

Pěchota útočí https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51302/bmid_pechota-utoci-0iT-51302.jpg 5 17 3

Ačkoli si většina čtenářů spojuje Rommela s jeho africkou kampaní za druhé světové války, v níž si vydobyl auru neporazitelnosti, první kroky ke své pověsti génia učinil již ve válce první. V této knize z roku 1935 popisuje své největší bitvy, ukazuje způsob, kterým je vyhrál, svou strategii a použití obrněných sil. Graficky znázorňuje rychlý postup svých jednotek, který jej proslavil jako agresivního velitele skvěle využívajícího jak terén, tak slabosti nepřítele. Tyto lekce válečného umění znal nejen každý německý velitel, ale staly se studijním materiálem i pro Pattona a další spojenecké velitele.... celý text

Literatura faktu Válečné Biografie a memoáry
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Infanterie greif an: Erlebnis und Erfahrung , 1937


více info...

Přidat komentář

trogi
30.06.2019 5 z 5

naozaj super

svickop
21.03.2015 5 z 5

Tuto knihu by si měl přečíst každý, koho zajímá válečná historie, o to zajímavější je tato kniha, že pojednává o 1. sv. válce, o které je toho napsáno dost málo. A ještě jinak: zajímá Vás, co dělal Rommel za 1. sv. války? Taktika, vylíčení bojů, problémy, přesuny a detailní rozebrání a vyhodnocení po každé kapitole během jeho aktivního vojenského tažení. Právě proto ve 30. letech byla tato kniha zařazena jako učebnice taktiky na vojenské škole v Postupimi nedaleko Berlína.


Lolda
31.01.2015 5 z 5

Rozhodně jedna z mých nejoblibenějších historických/válečných knih a snad i jedna z nejlepších tohoto žánru, co jsem měl tu čest číst. Více méně tato kniha nabízí jedinečnou příležitost, jak se dostat do hlavy a nebo aspoň trochu pochopit uvažování jednoho z největších strategů všech dob, jímž Erwin Rommel vskutku byl. Je možná v určitých pasážít lehce zatížena propagandou doby, ve které byla vydána, nicméně to nepovažuji za tak výrazný kaz a kdybych na to nebyl upozorněn, tak si toho ani sám nevšimnu.
Co dalšího mne však k přečtení této knihy lákalo, byl i fakt, že se jedná o knihu zabývající se První světovou válkou. Ta je oproti té Druhé v literatuře v mých očích poněkud zanedbávána a o to přitažlivější a zajímavější mi přišla.
Všem milovníkům válečné literatury rozhodně doporučuji k přečtení.

Štítky knihy

první světová válka (1914–1918) pěchota

Autorovy knížky

Erwin Rommel
německá, 1891 - 1944
2009  91%Pěchota útočí

Kniha Pěchota útočí je v

Přečtených21x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených5x
Knihotéce32x
Chystám se číst21x
Chci si koupit25x