Pečeť moci

Pečeť moci https://www.databazeknih.cz/img/books/60_/60984/pecet-moci-60984.jpg 3 10 1

Řím roku 997, hlavní město křesťanství a cíl krále Otty III., který má být koncem prvního tisíciletí korunován císařem. Carlous, jeden z dvořanů, kteří doprovázejí krále do Věčného města, se stane obětí vražedného útoku. Úkladná vražda je odepřena tajemstvím. Alexius, přítel a posel krále Otty, začíná pátrat po vrahovi. Na své cestě po klášterech a královských palácích se seznamuje s mladou hradní paní Elanou. A události začínají mít rychlý spád. Nový historický román švýcarské autorky bestsellerů.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , NS Svoboda
Originální název:

DAS SIEGEL DER MACHT


více info...

Přidat komentář

Richie1
18.01.2015 2 z 5

Nenáročný, jednoduchou formou napsaný historický román z období saského krále Oty III., panovníka "Svaté říše římské národa německého". Autorka kladla důraz především na romantický příběh, i když základní dějinné události té doby neopomněla zmínit. Je ovšem na škodu, že pozornost věnovala pouze událostem v Itálii a trochu v Německu a nijak se nezmiňovala o okolních zemích, kde rovněž probíhala zajímavá historie raného středověku (Francie, Uhersko, Polabí apod.).
Zaujala mě zmínka o "dámském sedle". Pokud autorka měla na mysli sedlo pro ženy, kdy sedí bokem s oběma nohama na jedné straně koně, tak toto sedlo se objevilo poprvé až na přelomu 14. a 15. století, tedy o 300 let později, než je děj románu.
Bylo znát, že autorka je žena - převládají popisy různých jednání, diskuzí, myšlenkových pochodů a citových výlevů, zatímco akčních scén je málo (a ještě velmi nepovedených).
Příběh průměrný, historický aspekt slabší. 45%

Autorovy knížky

Monika Dettwiler
švédská, 1948
2003  64%Pečeť moci

Kniha Pečeť moci je v

Přečtených13x
Doporučených1x
Knihotéce7x
Chystám se číst1x