Pátá bohyně

Pátá bohyně https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/395573/bmid_pata-bohyne-giA-395573.jpg 3 22 8

Mariin bezstarostný život naruší vzkaz v knížce od babičky: „Co je tvá tvář, je to jen dojem? Obraz tvůj čeká tě za závojem.“ Na babiččině půdě objeví staré zrcadlo a zjistí, že s každým úplňkem může vstupovat do snového světa slovanských bohyní – Vesny, Živy, Mokoš a Morany, které ji zasvěcují do tajemství přírody i života. Marie pozná velkou lásku, překoná mnohé překážky a je zkoušena čistota jejích úmyslů. Podaří se jí zachránit svět bohyní? Příběh přináší významné poselství pro každou dívku i ženu.... celý text

Přidat komentář

SedllY
12.10.2021 2 z 5

Průměrná kniha s ne zrovna sympatickou hlavní postavou. Neurazí, ale ani nenadchne. 50%

Luciefever
16.07.2021 2 z 5

(SPOILER) Nejdřív to bylo fajn. Bohyně s pohanskými jmény, prostředí Beskyd v kontrastu s životem podle lajků a snaze neztratit se ve vlastní duši, pochybách a strachu...jo, to mě zaujalo. A pak to šlo z kopce. O tom, že pátá bohyně je Marie jsem nepochybovala zhruba od poloviny, takže žádné 'tadá' se v konečné fázi nekonalo. Asi největším zklamáním pro mě byla finální bitva. V hlavě mi vyskakovaly scény ze souboje Harryho Pottera s Voldemortem...dokud teda nepřišly Stromy. Tady jsem si na chvíli odskočila k Pánu prstenů. Nechybělo pár artefaktů z Her o trůny . A závěr jak z Pirátů z Karibiku, kdy se Elizabeth loučí se svým miláčkem - novopečeným kapitánem Bludného Holanďana. Prooooč?


SlečnaF
06.03.2021 2 z 5

Několik zajímavých a dobrých myšlenek. Věcné, bez zdlouhavých popisů. První ~2/3 jsou milým čtením. V závěru se ale příběh mění na nesmyslnou fantasy apokalypsu. Umírání a vstávání z mrtvých.

rakosnicek333
11.02.2021 2 z 5

Obrovské zklamání. Jednoduché věty poslepované k sobě, to podle mě není literatura. Kdyby se autorka držela jen vyprávění ve snovém světě a patřičně ho rozvedla, možná. Ale takto...hlavní postava v jedné větě věří něčemu, ve druhé větě otočí o 180 stupňů, aby se vzápětí opět vrátila k původnímu. Proč, jak, to se nedozvíme. Hlavní hrdinka nic neví o Zákoníku, ale najednou ho zná. Prostě to celé nedává smysl a k tomu je hlavní hrdinka protivně nepříjemná.

EmmaEmma
06.09.2019 1 z 5

Příjemný začátek, zajímavá první třetina. Říkám si: křehký příběh plný fantazie. Potom už však jen tápání, přešlapování a potácení se na hranici literatury. Splácaný a nesoudržný příběh ani ne pohádka, ani ne fantazy , podivná mytologie. I fantazy příběh musí mít svou vnitřní logiku soudržnosti. Ze všeho nejvíce zde najdete všechno, co jste už někde četli, slyšeli, viděli.... ozvěny cizích příběhů a děl.
Někdy velmi zvučných jmen. Škoda.
Zajímavé ilustrace-

Elea
14.08.2019 5 z 5

Kniha se mi moc líbila, je úžasně křehká, poetická, má nádhernou češtinu.

AllyMc
12.06.2019 3 z 5

Když jsem si poslechla CD s písněmi, velmi jsem se těšila na knihu plná očekávání příběhu s bohyněmi. To byla chyba. Příběh byl totiž úplně jiný, než jsem čekala, za což autorka nemůže. Co se mi na knize líbilo, byl jazyk, kterým byl psaný. Objevila jsem tak nové slovní obraty a přirovnání. A i když mě hlavní postava rozčilovala, nakonec jsem ráda, že jsem knihu přečetla.

Lucky_one
07.05.2019 3 z 5

Za mě zklamání. Tak hezké téma to je, ale způsob, jakým je uchopeno, se mi nelíbí a neoslovuje mne.

Autorovy knížky

Patricie Fuxová
česká, 1991
2018  56%Pátá bohyně

Kniha Pátá bohyně je v

Přečtených28x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce8x
Chystám se číst4x
Chci si koupit1x