Pasáčci z Fatimy

Pasáčci z Fatimy https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128494/bmid_pasacci-z-fatimy-JCl-128494.jpg 5 13 5

„Chceme-li hovořit o dějinách 20. století, nelze opomenout fatimské události,“ prohlásil Jan Pavel II., velký ctitel Panny Marie Fatimské, jejíž ochraně přičítal přežití atentátu v roce 1981. Kniha Pasáčci z Fatimy nás provází životními příběhy tří pasáčků, kterým se zjevila Panna Maria, a následnými událostmi, přičemž zasazuje příběh zjevení ve Fatimě do historických souvislostí. Za vydatného použití dostupných pramenů představuje autor nejprve rodiče Lucie, Františka a Hyacinty a atmosféru v obou rodinách, dále povahy dětí, rané dětství a počátky jejich duchovního zrání. Zjevení Matky Boží zasáhlo do jejich života a učinilo z prostých dětí proroky pro celý svět, i když dvě z nich se nedožily dospělého věku. Kniha se zabývá i okolnosti postupného vyjevování fatimských tajemství veřejnosti a jejich naplňování. Sleduje rovněž život Lucie, která se stala řeholnicí a žila do vysokého věku v klášteře. Vyprávění končí beatifikací Františka a Hyacinty papežem Janem Pavlem II., která proběhla v jubilejním roce 2000 ve Fatimě. Kniha je velice čtivá, místy až napínavá, současně však nepostrádá věcnost, věrnost historickým pramenům i učení církve.... celý text

Literatura faktu Náboženství Biografie a memoáry
Vydáno: , Karmelitánské nakladatelství
Originální název:

Pastorinhos de Fátima , 2003


více info...

Přidat komentář

Jana512
09.10.2022 5 z 5

Životní příběhy tří prostých pasáčků, kteří dostali na svůj věk nelehký úkol, seznámit lidi s poselstvím, jak zachránit před zlem svět, které lidstvo nevnímá, sdělením skrze zjevení Panny Marie.
Děti své velké poslání splnily a nám svými obětmi, sebezápory a vroucím vztahem k Bohu a Panně Marii, ukázaly, jak nepodlehnout zlu. Kéž se za nás tyto děti u Boha i u Panny Marie přimlouvají, abychom to dokázali i my.

GYROTOURBILLON
16.10.2020 5 z 5

Čtivá kniha , na kterou mě přivedl autor S. Berry -Třetí tajemství.
Plně souhlasím s Chemiczka , dávám 5*


Petrstik
22.07.2017 5 z 5

Zajímavá a čtivá kniha o jednom nejznámějších mariánském zjevení a nezbývá než souhlasit s autorem předmluvy emeritním biskupem Leirie-Fatima - Alberto Cosme de Amaral: tato kniha o Fatimě patří k jedné z nejlepších na dané téma. Autor v ní klade důraz na historické souvislosti a citace pramenů.

nickym
24.01.2014 5 z 5

Skvělá a čtivá knížka. Díky ní znovuobjevuji tajemství růžence každý den. Žít dobrým životem... DOPORUČUJI! :)

Chemiczka
12.03.2013 5 z 5

Velice zajímavá kniha, podávající přesné informace o všech životních cestách třech vizionářů z Fatimy. Většina dokumentů je omezena pouzena na tzv. Sluneční zázrak. Zde se dozvíte informace o rodinách pasáčků (jak pro ně bylo lehké/těžké/nemožné přijmout fakt o zjevení Panny Marie), vizionářech samotných (především jejich lásku k Bohu, Ježíši Kristu a Naší Paní), podrobný popis všech zjevení Panny Marie včetně Tajemství, která zjevila, a také pozdější život (brzká smrt) pasáčků.Kniha je dobře koncipovaná, jediné co mi vadilo je množství poznámek, které odkazují na dokumenty, které s mi nepodařilo sehnat (většina dokumentů souvisí s vyšetřováním Zjevení v té době, vatikánské dokumenty k beatifikaci). Dobré je číst s Biblí v ruce, zvláště v první části knihy jsou uváděny biblické texty, které s textem souvisí a můžeme se nad nimi zamýšlet.Kniha je vhodná pro všechny, kdo se zajímají o Fátimu, duchovno.