Kdyby nám Paříž vyprávěla

Kdyby nám Paříž vyprávěla https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/123577/kdyby-nam-pariz-vypravela-123577.jpg 4 40 40

Autor nevšedním způsobem představuje dějiny "města světel". Prostřednictvím příběhů slavných historických postav vypráví historii pařížských ulic, parků, mostů, kostelů a kaváren .....

Přidat komentář

Hana62
předevčírem 5 z 5

Milé překvapení. Čteno díky ČV, dozvěděla jsem se spoustu zajímavých informací. Škoda, že nebyly k ruce nějaké mapy.
Minimalistické ilustrace byly úžasné k doplnění.

85098211
02.01.2024 5 z 5

Nebýt Čtenářské výzvy, jen těžko bych si tuto knihu zvolila, i když při zpětném pohledu by to byla opravdu velká škoda. Jedná se sice o naučnou literaturu, ale zpracovanou tak poutavým stylem, že se čte stejně dobře jako například nějaký román ;-). Musím ocenit autorovy znalosti (ať už mají jakýkoliv původ) různých míst a osobností, které mají souvislost s Paříží. Nejsou zmíněny obšírně, to by snad ani nebylo možné, spíše jen tak letmo, jakoby mimochodem, ale i přesto se čtenář dozví celou řadu zajímavých, někdy známých a jindy zase neznámých skutečností. A to doslova napříč stoletími. Jsou zde zmíněni princezna Diana, Napoleon, Edith Piaf nebo Marie Antoinetta a samozřejmě ještě spousta dalších. Kromě toho nejsou vynechány ani kavárny, hřbitovy, divadla či popraviště. Kniha má tedy určitě co nabídnout, já ji hodnotím plným počtem a doporučuji všem, koho zajímá Paříž a její historie.


Legie
22.06.2015 4 z 5

Zajímavé informace o městě Paříž. Doporučuji však nejdřív přečíst Co Paříž zatajila a Co ještě Paříž neřekla. V těchto knihách je čtenář seznámen s jednotlivými Arrondissementy a tato kniha trošku očekává, že si pod jednotlivými pojmy dokáže čtenář něco představit.

Jíťa
30.11.-0001 5 z 5

Moc hezké povídání, pan Žák je skutečný znalec. Čtenář se zajímavou a nenásilnou formou dozví mnoho nového nejen o Paříži. Hlavně se mi líbí, že se autor nevěnuje jenom jednomu okruhu zájmu, ale zmiňuje se o různých známých postavách, skutečných i vymyšlených, popisuje historické či legendární události, nepoučuje a nevyučuje!