Paříž je vždycky dobrý nápad

Paříž je vždycky dobrý nápad https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482885/bmid_pariz-je-vzdycky-dobry-napad-5IF-482885.jpeg 4 46 17

Uplynulo už sedm let od doby, kdy Chelsea Martinová podnikla své evropské roční dobrodružství. Potom se musela nečekaně vrátit, a tak se vrhla na kariéru. Když jí otec zničehonic oznámí, že se bude ženit, Chelsea si uvědomí, že tak trochu zahořkla a její život se zastavil. A s tím se v žádném případě nehodlá smířit! Proto se rozhodne cestu zopakovat a najít své staré já. Chce se znovu podívat na místa, která kdysi navštívila a kde byla opravdu šťastná. A ano, chce se znovu setkat i se svými tehdejšími milenci: Colinem v Irsku, Marcelinem v Itálii a Jeanem-Claudem v Paříži. Kdoví, třeba jí jeden z nich pomůže najít radost ze života.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Cosmopolis
Originální název:

Paris is Always a Good Idea , 2020


více info...

Přidat komentář

TheMelorry
27.06.2022 4 z 5

Krásná romantická kniha o hledání sebe sama a putování po několika evrospkých zemích. Jedná se o příjemná, milé čtení a atmosféra jednotlivých míst je podle mě dobře věrně zachycena. Ačkoliv je poměrně brzy jasné, jak hlavní hrdinka dopadne, i tak jsem si čtení užívala a pátrání po dávných milencích mě bavilo. Mimo jiné se krásně ukazuje také to, že lidé se mění, a to co bylo ideálem tehdy, nemusí jím být teď.

alzbeta4340
21.06.2022 4 z 5

Romantická žánrovka psaná jako road movie. Chelsea chce najít znovu radost ze života, a proto hodlá navštívit své bývalé lásky. Její cesta vede přes Irsko a Paříž do Itálie, aby tam zjistila, že ačkoliv se každý mění, radost a životní nadšení lze najít i tak.
Oddechová nenáročná četba pro ženy. 3,5 hvězdičky


Szilvia1
05.06.2022 4 z 5

Knížka má hezkou obálku,ale příběh uvnitř je oddechový,předvídatelný příběh,který se dá odhadnout hned jak Chelsea odjede do Irska.Autorka píše pěkně,knížka je dobře napsaná.

pip11
06.05.2022 4 z 5

Chelsea se rozhodne zopakovat si po sedmi dlouhých letech cestu Evropou, aby našla své mladší já. Je to zábavný, příjemný a oddechový příběh. Akorát na pohodu.

Petucelli
15.04.2022 2 z 5

Pro mě jedno velké zklamání možná kvůli velkému očekávání.
Hlavní hrdinka mi byla nesymetrická, děj se odehrával jen z malé části v Paříži, přestože název knihy podle mého slibuje neco úplně jiného.
A také mi trvalo se do knihy vůbec začíst, spoustu popisku mi připadalo zbytečně zdlouhavych a nudnych.

bookcase
14.03.2022 4 z 5

Moc milé, vtipné, předvídatelné, ale komu by to vadilo :))))

janyska13
10.03.2022 2 z 5

O Paříži si já celkem ráda přečtu, ráda si přečtu i knihy o cestování po světě a hledání sebe sama a lásky apod. Ale tohle mne prostě úplně nenadchlo.
Ze začátku knihy jsem se ale vůbec nemohla začíst a od cca 80 stran, bylo jasné jak to skončí. Ano skončilo to tak, jak jsem čekala... Samozřejmě mezi tím se stalo i pár dalších věcí a situací, které mě třeba i dojaly nebo překvapily. Ale v celkovém hodnocení je kniha průměr, který určitě neurazí, ale mě teda nenadchla... Počáteční dojem u mě převládl a bohužel hodnotím tak jak hodnotím..

Ps: A v Paříži se to odehrávalo asi tak možná pětinu příběhu. Což beru značně jako marketingový tah, jak obálku s Eiffelovkou, tak i název.

Šánka
14.02.2022 4 z 5

Knížku jsem si vybrala (tedy vlastně Ježíšek) kvůli krásné obálce, já vím, to vůbec nemusí být záruka dobrého čtení, ale tentokrát to vyšlo. A potom taky - Paříž je vždycky dobrý nápad :-).
Svěží, optimistický, romantický příběh se skvělými dialogy a navíc velmi vtipný, dlouho jsem se tak u knížky nezasmála. Samozřejmě předvídatelný, jenže to se od takového čtení očekává. S hlavní hrdinkou jsem mohla navštívit její ex v Irsku, Paříži a také Itálii a zažila mnoho humorných situací a v závěru utřela i slzičku dojetí. Ano, líbilo moc, báječný relax.

Fleur213
28.01.2022 3 z 5

Moc ráda cestuju, žila jsem ve Francii, proto pro mě byla tato kniha jasná volba. Nebyla jsem zklamaná (jen lehce určitými klišé, které se vztahují k Paříži). Jinak jsem byla ráda, že autorka uváděla reálná místa, byť příběh Chelsea byl smyšlený. Moc pěkně napsáno (i když trochu pozvolný začátek na můj vkus). Líbilo se mi, jak se hrdinka postupně vyvíjela, poznávala sama sebe. Rozhodně doporučuju všem romantickým duším:-)

book_loverka_
24.01.2022 3 z 5

Paříž je vždycky dobrý nápad je kniha, ve které se snoubí cestování s romantikou. Když hlavní hrdinka Chelsea zjistí, že ztratila radost ze života, vezme si dovolenou a vyrazí na cestu po Evropě. Navštíví země, kde byla před sedmi lety šťastná a s nimi i tehdejší přítele. Konkrétně je to Irsko, Francie a Itálie.
Můj názor je takový, že na romantickou oddechovku je to skvělý adept. Po nadšených ohlasech ostatních čtenářů jsem však čekala něco víc. Kniha mi nepřišla moc čtivá a nepředala mi ani nic veledůležitého. Pokud máte však rádi romantiku a cestování, tak ji určitě vyzkoušejte. Myslím, že nesáhnete vedle

alnahu
06.01.2022 4 z 5

Příběh dívky,která hledá samu sebe a proto se vydá na cesty Evropou .aby se znovu setkala s jejími tehdejšími milenci.Doufá ,že bude konečně s jedním z nich šťastná.Kniha se bude líbit všem kdo mají rádi romantiku se šťastným koncem.

LilianaFalcon
28.12.2021 4 z 5

Ta obálka je prostě nádherná!
A jinak je to hezká romantika, i když jsem se na samém začátku bála, že takovouhle hrdinku nedám :D naštěstí našla sama sebe a pak už to bylo moc fajn čtení :-)

Jenny46
11.11.2021 4 z 5

Tak to nebylo špatné taková trochu jiná romantika, i když předvídatelná...
Příjemné čtení, pohlazení, relaxační čtení .o)

knihomolkaJani
22.10.2021 5 z 5

Wow, do knihy jsem se pouštěla a neměla jsem vůbec žádná očekávání, ale tedy kniha je opravdu jedno velké překvapení. Začátek trochu slabší, ale když se Chelsea konečně vydá na cestu, příběh vás zaháčkuje a už nepustí. Tato kniha by určitě neměla uniknout žádné romantické duši!
Doufám, že se od této autorky dočkáme další knihy, protože její styl psaní se mi opravdu moc líbí!

nada3314
21.10.2021 5 z 5

4.5 hvězdy
Ano, tohle bylo přesně to pravé, co jsem zrovna teď potřebovala. Další z knih, která Vás pohladí po duši. Romantika je v příběhu tak přirozená, že se lehce dostanete na její vlnu a jen se necháte unášet příběhem… Přestože každá víme, jak příběh skončí, ale stejně ho chceme všechny číst… a čekat na ten krásný konec, která si každá z nás ve skrytu duše přeje.

Chelsea a její sestra přišly o svou maminku – vzala jim ji rakovina. Jejich otec 7 let žil sám a hledal tu pravou lásku, až ji našel a chtěl by se znovu oženit. Naše hlavní hrdinka Chelsea je z toho rozpačitá a nesouhlasí s tím! Její sestra Anabela ji naznačí, že se strašně po smrti maminky změnila a, že si život vůbec neužívá. Jedna věta: Kdy jsi naposledy byla šťastná? Byla impulzem i pro samotnou Chelseu…

Moc dobře ví, že to bylo právě před 7 lety, kdy cestovala celý rok po Evropě.

Rozhodne se to tedy zkusit, a znovu se vydá na cestu do Evropy, aby našla sama sebe…. Pokusí se najít bývalé přátele a vzpomenout si, jaké to je být znovu zamilovaná.

Chelsea opouští práci a vydává se vstříct dobrodružstvím. První zastávkou je Skostko, druhou Francie – krásná Paříž a 3 poslední zastávkou je Itálie… Ve všech těchto zemích se setká se svými bývalými milenci, a jak to nakonec dopadne a do koho se Chelsea zamiluje, a nebo zůstane sama? ….se dozvíme v knize PAŘÍŽ JE VŽDYCKY DOBRÝ NÁPAD.

Moc doporučuji čtenářkám, které mají rády romantiku a cestování. Tohle je ta pravá kniha pro ně – krásně se zde skloubí láska a cestování….Slíbila jsem si, že nebudu plakat, a skoro mi to vyšlo! Poslední slova knihy mě tak rozněžnila, že jsem bulela jak želva . Ale tak to má být…romantická kniha bez emocí to by opravdu nešlo ;-) Pro mě velice milé překvapení a knihu jsem si moc užila.

Kristyna_Bubu
12.10.2021 4 z 5

Milujete romantický filmy, kde vlastně už dopředu víte, jak to dopadne, ale ani to vám nebrání, abyste se zachumlali do deky, vzali si do ruky hrnek s čajem nebo horkou čokoládou a užili si zamilovanej příběh? V tom případě si přečtěte knihu Paříž je vždycky dobrý nápad!️ Marně přemejšlim, zda jsem někdy četla tak typickej romantickej příběh jako stvořenej pro zfilmování. V knize najdete proměnu z obyčejný holky v princeznu, zklamání v lásce, pak naopak její znovunalezení, skvělý jídlo, nádherný prostředí Francie, Anglie i Itálie, sem tam karambol pro zasmání. Pro mě totální odpočinková literatura, líbila se mi! ‍️

bookbug_cz
07.10.2021 4 z 5

Romantika, romantika, romantika! Občas to člověk potřebuje i v knižní podobě. A co je víc než Paříž? Kniha od Jenn McKinlay mě v tomhle hrozně moc potěšila. Příběh sliboval osobní dramata Chelsea Martinové, která téměř před 7 lety podnikla své evropské roční dobrodružství. Nyní se její život omezil jen na samou práci, což ji až tak netrápilo, dokud se její otec nevytasil s novinkou, že se bude ženit! A to s ženou, kterou potkal před dvěma týdny. Samozřejmě, že si otec přeje, aby na svatbu přišla a byla za družičku. Chelsea se ale nedokáže radost, nedokáže se přimět k tomu, aby za něj byla šťastná. Otce její reakce velmi ranila a s celou vážností se jí zeptal, jak se stalo, že si do srdce přestala pouštět lásku. Chelsea si najednou uvědomila, že žije už dlouhých sedm let bez vztahu a rozhodne se znovu odjet do Evropy, navštívit místa, kde byla šťastná a především – setkat se s muži, ke kterým dokázala v té době ještě něco cítit. Postupně se vydala za Colinem v Irsku, do Paříže za Jean-Claudem a v neposlední řadě do Itálie za Marcelinem. Její cesta je dobrodružná v každém směru, ale také plná humoru a šťastných okamžiků. Jenže to nikdy není tak jednoduché, že! Do cesty se jí neustále plete kolega z práce Jason, jejichž telefonní hovory jsou prakticky na denní bázi schované za pracovním projektem, který musí společně dotáhnout do konce. Jason mě bavil – jeho vtip, charisma, ale i ochranitelské pudy vůči Chelsea, která ho zprvu nenávidí a pak miluje. Při přesunu z Irska do Paříže se Chelsea ocitá bez zavazadla, kam si omylem vložila i telefon, což zapříčiní to, že se Jason objevuje osobně a jejich vzájemné dobrodružství může začít.
Dostala jsem to, co jsem chtěla. Ano – je to lehčí čtení, ale pro romantické duše jako stvořený. Zvlášť, pokud jste žena, která v určitý moment přestala věřit v lásku nebo si dlouhá léta neuvědomovala, že jsou důležitější věci v životě než jen práce.