Papoušci

Papoušci https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154145/papousci-154145.jpg 5 6 2

Co pijí papoušci? Jak se papoušci mezi sebou dorozumívají? Proč se nechávají papoušci ochočit? Zářivě zbarvení lori, společenské andulky, kakadu se svými nápadnými péry na chocholce – řád papoušků je pestrý a rozmanitý. Bioložka a ochránkyně přírody Petra Deimar-Schütteová představuje v této knize z řady CO-JAK-PROČ četné druhy papoušků a jejich životní zvyklosti. Informuje o problémech těchto fascinujících ptáků v jejich neustále mizejícím životním prostředí a zkoumá otázku, zda můžeme uchránit papoušky před vyhynutím. Čtenář se dovídá, co potřebuje papoušek v lidské péči a poznává obzvláště vzácná mláďata. Knihu doplnila bioložka RNDr. Romana Anděrová z pražské zoologocké zahrady.... celý text

Přidat komentář

frantisek6180
01.05.2017 4 z 5

Moc hezky zpracovaná kniha o papoušcích, nejsou tu sice blíže rozebírány žádné konkrétní druhy, ale pro přehled a ucelení poznatků zcela dostačující :)

Žlutotemenný
13.12.2016 4 z 5

Celkem slušné počtení. Pochytil jsem pár nových a vskutku dobrých rad, zjistil jsem, proč mi můj papouch nadává (chlor ve vodě) a přidal dvě nové dobroty do jeho jídelníčku (kopřivy a olivy) Doporučuji pro mírně pokročilé, nováčci v pěstitelství by měli začít jinou knihou.


Autorovy knížky

2007  93%Papoušci

Kniha Papoušci je v

Přečtených6x
Doporučených1x
Knihotéce6x