Panter s měsíčníma očima

Panter s měsíčníma očima https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/521044/bmid_panter-s-mesicnima-ocima-CXs-521044.jpg 5 9 5

Máme zvídavé oči, hbité tlapky, jsme mořští obři a tropičtí ptáci, máme měkoučký kožíšek, ostré drápky, pestrobarevná křídla a taky skvrnitou kůži... Žijeme v horké poušti a na ledových pólech, v husté džungli nebo na skalnatých mysech, najdeš nás v hloubi oceánu i v tajuplných lesech. Poznáš, kdo jsme? Poetická sbírka o krásách a jedinečnosti zvířecích druhů a o důležitosti ochrany fauny... nad níž můžete jen žasnout!... celý text

Literatura světová Příroda, zvířata Pro děti a mládež
Vydáno: , Ocelot
Originální název:

Panthère aux yeux de lune: et autres animaux exceptionnels , 2022


více info...

Přidat komentář

eliska2126
26.11.2023 5 z 5

Já sice ještě žádné děti nemám, ale občas si sama nějakou knížku pro děti přečtu a dělám si už sbírku do budoucna. A jsem moc ráda, že se ke mně tato knížka dostala.

Přestavuje nám neobvyklá a něčím zajímavá zvířata. Najdeme zde například slona indického, lišku polární a další. Knížka je opravdu krásné ilustrovaná, což nám prozrazuje i samotná obálka. Na konci knihy najdeme přehled všech představených zvířat a u 10 zvířat z 12 je uvedeno, že jsou ohrožena nebo na pokraji vyhynutí. Což je dost smutné. Líbí se mi, že nás autorky také vyzývají k ochraně naší přírody a těchto impozantních zvířat.

Panter s měsíčníma očima a další mimořádná zvířata jsou nádherná knížka pro děti, která by neměla chybět v knihovničce žádného malého milovníka zvířat.

Mojepočteníčko
22.10.2023 5 z 5

Díky Panterovi s měsíčníma očima jsem si uvědomila, kolik rozličných i roztodivných živočichů se po naší zemi vlastně prochází. A kočkovité šelmy - ty už jsou mojí srdcovkou velkou spoustu let.

Tato kniha mi učarovala svými jasně barevnými, celostránkovými ilustracemi. Jsou vážně překrásné!

Nejprve se před vámi objeví část těla daného živočicha a vy můžete hádat, o koho jde. Následující dvoustrana vám ho ukáže v celé své kráse. Vše je doplněno o krátké texty se zajímavostmi.
Úplně na konci má každé zvíře svůj medailonek včetně doplňujících informací.
Přečtenou ji budete mít hned - my s Matym jsme to stihli během ranního povalování v posteli :)
A moje nejoblíbenější obrázky? Jednoznačně chobotnice a želva!

Rozhodně si dokážu představit, že knížku do budoucna využiju k tvorbě pracovních listů a přípravě aktivit pro děti ve škole.

Doporučuji a moc děkuji do @nakladatelstviocelot za poskytnutí knížky k recenzi v rámci spolupráce.


Veve721
26.09.2023 4 z 5

Přestože jde o dílko zcela mimo mou věkovou kategorii, můj umělecký duch nedokázal odolat okouzlujícím ilustracím. Ty jsou zcela jistě tím prvním, co vás na této knížce zaujme. Hned úvodem musím vyzdvihnout výbornou hru s barvami, kdy kontrastní odstíny doslova lahodí oku. Vaše dítko bude obrázky doslova hltat, to jsem si jistá.

Abych ale jen nechválila, musím zmínit i jednu drobnou výtku. Přestože vizuální stránka je velmi povedená, obsah mě trochu mátl. Jednoduché básničky (hádanky) doplňující pohádkové obrázky se trochu bily s popisky zvířat, které mi přišly vhodnější pro starší děti. Nechápete mě špatně, knížka je super a dětičky určitě zabaví, ale neubránila jsem se myšlence, pro jakou věkovou kategorii je knížka vlastně určena. Prťatům bude mít rodič co vysvětlovat, protože některé složitější pojmy, názvy a informace nemá šanci sám pochopit...

Tak jako tak, se mi koncept knížky líbí. Přiblížit zvídavým dětem vzácné živočichy je chvalitebný počin a grafické zpracování zaujme každého malého milovníka přírody. Jen se nachystejte, že mu budete muset pár slovíček dovysvětlit.

lucky_ideas
23.09.2023

Panter s měsíčníma očima je krásná dětská knížka s opravdu nádhernými ilustracemi.

Učí děti hravou formou poznávat nejrůznější druhy zvířat. Dávám velký palec nahoru za to, že kniha ukazuje nejrůznější druhy, nejen ty "klasické", které vidíte v každé dětské knížce či pohádce, ale autorka představuje i méně známé zástupce fauny. (např. narvala, ibise, gegončíka,...).

Na konci knihy naleznete souhrn zvířat, na které jste v průběhu čtení narazili a dozvíte se o nich více informací.

Suma sumárum Panter s měsíčníma očima je výborný způsob, jak děti seznámit s mimořádnými druhy zvířat zábavnou formou. Pokud máte doma zvídavého špunta, tak ho tato kniha určitě očaruje.

_Brunetka_
05.09.2023

Kniha, která se bez debat díky své nádherné grafické stránce stane pokladem vaší knihovny. Opravdu před tímhle smekám klobouk hodně dolů. Může toho však nabídnout mnohem víc. Já osobně jsem poznala pár zvířat, o jejichž existenci jsem neměla sebemenší tušení a dozvěděla se spoustu zajímavých věcí. Nejvíc však oceňuju to, že kniha klade důraz na to, aby lidem připomněla, jak je důležité žít v harmonii s přírodou a chránit ji. Rozhodně se nejedná o kousek určený pouze dětem. Naopak si myslím, že by ji měl do rukou dostat každý milovník krásných ilustrací nebo ten, kdo téma nakousnuté uvnitř stále ještě ve svém životě neaplikuje (a potřebuje přijít k rozumu).

Autorovy knížky

Nancy Guilbert
francouzská, 1974
2023  91%Panter s měsíčníma očima

Kniha Panter s měsíčníma očima je v

Přečtených9x
Knihotéce6x
Chci si koupit1x