Panství obchodu I.

Panství obchodu I. https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363019/bmid_panstvi-obchodu-i-psM-363019.jpg 3 3 2

V knize autor předestírá svůj bystrý pohled na ekonomickou situaci v USA na přelomu 20. století; Carnegie hovoří o výhodách tvrdé práce, integrity, šetrnosti a jiných kvalitách. Témata zahrnují stav ocelářského průmyslu v USA a nejlepší využití tarifů. Kniha poskytuje čtenáři náhled na jednoho z nejvýznamnějších podnikatelů v dějinách.... celý text

Literatura naučná Ekonomie a obchod
Vydáno: , J. Otto - Ottovo nakladatelství
Originální název:

The Empire of Business , 1902


více info...

Přidat komentář

karelpeter
27.12.2020 2 z 5

V první části zajímavé a stále platné postřehy co udělat pro kariérní posun. V druhé části rozebíraná monetární politika a v návaznosti na krytí peněz zlatem / stříbrem. To už opravdu zajímavé nebylo :D

Andráse de la
12.11.2018 5 z 5

Toto zcela neznámé dílo od jednoho z nejbohatších mužů v historii je skutečně unikátní ve srovnání s mnohými knihami, které spadají do ”osobního rozvoje.” Popisuje totiž okolnosti spojené s úspěchem/bohatstvím, a jak jich docílit. Na rozdíl od ostatních je ovšem realistické a ukazuje věci, takové jaké skutečně jsou.

První díl je mnohem užitečnější, zabývá se nad hl. smyslem peněz, práce, podnikání - kapitálu, úspěchem a bohatstvím. Ukazuje jak co funguje, a co by měl člověk vědět a dělat, aby uspěl.

„Nezáleží na tom, čím kdo je a čím se zaměstnává — je-li dělníkem v dolech, dílně či na poli, farmářem, kupcem, řemeslníkem nebo milionářem — každý by měl mít hluboký zájem na tom, aby rozuměl této otázce peněz a dovedl jich správným způsobem užívati... Co je dobré pro jednoho dělníka je nutně dobré pro všechny, a co škodí jednomu, škodí všem, ať chudému či bohatému.”


Autorovy další knížky

Andrew Carnegie
americká, 1835 - 1919
1913  80%Moje cesta kolem světa
1908  67%Panství obchodu I.
1908  0%Panství obchodu
1908  100%Panství obchodu II.