Panna, orel, nebo láska?

Panna, orel, nebo láska? https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/532282/bmid_panna-orel-nebo-laska-65ce1c139ae99.jpg 3 5 2

Dva nejlepší kamarádi. Jedna půvabná dívka. Dva alternativní příběhy. Sedmnáctiletá Stevie už je unavená z věčného stěhování kvůli tátově práci. Nikdy si kvůli časté změně škol nenašla pořádné přátele ani kluka. New Jersey ale konečně vypadá jako to pravé místo. Nejlepší kamarádi charismatický Drew a citlivý Shane jsou každý úplně jiný, ale s oběma je Stevie víc než dobře. Který z nich ale bude pro Stevie ten pravý? Ovlivňuje snad naše životní cesty náhoda, nebo nám nakonec ten správný směr ukáže srdce? Poutavý příběh o lásce a přátelství, jímž se prolíná hudba, pro kterou všichni tři hrdinové žijí.... celý text

Přidat komentář

ladyfromskye
02.03.2024 3 z 5

(SPOILER) Souhlasím s komentářem uživatelky Barča 008.
K tomu, co napsala, navíc doplňuji:
Poděkování autorky byla pro mě ta poslední kapka. Já samozřejmě chápu, jak skvělé bylo dát alespoň v knize šanci někomu, kdo ji v reálném životě nedostal. Ale za cenu toho, že někomu jinému seberu absolutně všechno? Paní Wexlerová – fakt vám to připadá normální?
A pak tu mám výtku pro redaktora/redaktorku originálu. Možná by neuškodilo, kdybyste se nad tím dělením jednotlivých částí krapet zamysleli. Chybí mi tu Prolog, který by korespondoval s Epilogem a který se nějak zatoulal do první části Panna, jejíž 1. kapitolu bych navíc vyškrtla úplně. Třetí část, rozsekaná na cimprcampr – to je na pár facek. A Epilogu by zase prospělo vyškrtnout z něj jeden dva odstavce. Škoda, že s tímhle nemohl český tým starající se o knihu, nic dělat. U téhle knížky tak pro mě opravdu platí: Je třeba přečíst si anotaci, pokud nechcete v polovině knihy (jako já) chvíli jen nechápavě zírat, než vám dojde, co tím chtěl básník ve skutečnosti říct.

Barča 008
23.02.2024 3 z 5

(SPOILER) Podle mého ohodnocení to tak nemusí vypadat, ale tahle knížka mě neskutečně naštvala!
Avšak přesto si alespoň ty tři hvězdičky opravdu zaslouží; vždyť už jen to, že ve mně dokázala vyvolat tak silné emoce, naznačuje, že má svou kvalitu. Navíc ten koncept paralelních realit podle dvou různých výsledků hodu mincí je vážně zajímavý.
S čím mám ale takový problém? Možná to bude tím, že u milostných trojúhelníků ve většině případů stojím na straně toho, kdo se objevil první, a tak i teď jsem víc fandila Drewovi a štve mě, jak to s ním dopadlo. Jak byl démonizovaný za věci, za které nemohl, nebo jak ho Stevie zatratila za ten hod mincí, ale Shanea, který byl u toho a který s tím nakonec souhlasil, omlouvala, že on by to určitě nebral jako hru. A Drew snad ano? Jak to může vědět, když ho nenechala se omluvit? Prostě chci říct, že když už jsou tu dvě paralelní reality, tak by si aspoň v jedné z nich Drew zasloužil šťastný konec, a ne, že v obou ostrouhá a Shane je ten jediný Pan Dokonalý.
Možná se to může zdát jako hloupost, ale co, od toho tu je možnost komentářů, abychom sdíleli své pocity, a jak vidno, tahle kniha jich ve mně vyvolala opravdu dost.


Autorovy knížky

Jennie Wexler
americká
2024  64%Panna, orel, nebo láska?

Kniha Panna, orel, nebo láska? je v

Přečtených6x
Čtenářské výzvě1x
Knihotéce43x
Chystám se číst11x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x