Pan slušňák

Pan slušňák https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/449526/bmid_pan-slusnak-0mw-449526.jpg 2 175 65

Poznejte nejprovokativnější sexuální vztah, jaký kdy nějaký pár měl. Lucas Callahan se vzdal snoubenky a maloměstské budoucnosti s právnickým titulem a rozhodl se zkusit štěstí v New Yorku. Uchytí se v časopise Empire a věří, že je jen otázkou času, kdy se z nejnižší pozice vypracuje na slavného novináře. A pak jednou v noci vyrazí do centra a seznámí se v baru s nádhernou brunetkou, která ho vezme k sobě domů… Carmen Kellyová chtěla být žurnalistkou tepající nešvary, ale jelikož mají manhattanské časopisy mentalitu klukovských klubů, ocitla se v časopise Empire v roli sloupkařky píšící o sexu. Její poslední příspěvek je o politováníhodném – a neuspokojivém – setkání s rozpačitým nemotorným chlápkem, který je sice celkem pohledný, ale v posteli příšerně nezkušený. Lucas zjistí, že se vyspal s nechvalně známou Carmen Kellyovou – tou, co píše sloupek o sexu v časopise, kde pracuje i on! –, až když si přečte její ponižující, útočná slova. Rozzuřeně napíše odpověď a podepíše se jako „Slušňák“. Empire reakci zveřejní a oba sloupky mají bouřlivý ohlas. Čtenáři žádají pokračování. Časopis přistoupí na ujednání: Carmen a Lucas se spolu vyspí každý týden… a utkají se ve vzájemném hodnocení svých výkonů. Aktéry milostného sloupku zanedlouho čeká víc než jen válka slov: nakonec si musejí vybrat mezi ambicemi, láskou a důsledky naprosté poctivosti.... celý text

Literatura světová Pro ženy Erotika
Vydáno: ekniha , Kontrast
Originální název:

Mr. Nice Guy , 2018


více info...

Přidat komentář

Miškus
27.11.2023 3 z 5

Kniha byla celkem průměrná. Některé pasáže byly naprosto super. A dost jsem se nasmála. Ale jako celek nic moc.

tynaaa770
01.11.2023 2 z 5

Tak tohle pro mě bylo velké zklamání.
Anotace mě velice upoutala, ale po pár kapitolách zjistíte, že anotace není úplně v souladu s příběhem. Celá kniha se točí kolem sexu a článků o něm, ale žádný sex v knize rozhodně nenajdete. Celkově byla kniha psána dost obecně, zbytečně zdlouhavě, přímých řečí moc není a hlavně bylo psáno o všem možném, ale ve finále jako když o ničem Ani jedna z postav mě nijak nezaujala. 2 hvězdičky dávám jen proto, že námět byl skvělý (bohužel nešťastně zpracovaný) a zápletky byly zajímavé.
Knihu jsem četla hodně rychle, jen abych to už měla za sebou, protože nic nenechávám rozečtené a odložené


Jája92
17.08.2023 1 z 5

Naprosté zklamání. Knihu jsem obdržela zdarma jako e knihu. Po přečtení knihy si vůbec neumím představit, že bych si ji zakoupila třeba za 300 korun, protože by to byly vyhozené peníze oknem.
Anotace sice čtenáře navnadí, avšak samotné provedení příběhu zcela selhalo. Nesympatické hlavní postavy, plytký děj, je to kniha, která ve mně po přečtení nezanechala žádný dojem.

nina3905
13.08.2023 1 z 5

Veľké sklamanie....nechala som sa zlanáriť lákavou anotáciou, ktorá sľubovala "hory-doly", ale skutočnosť ma nemilo prekvapila. Očakávala som vtipnú zápletku, ale ani raz som sa nezasmiala. Zbytočne vyhodené peniaze za takýto brak.

mary2019
10.12.2022 odpad!

Přečteno v rámci štafety.
Tak takhle nudný příběh jsem už dlouho nečetla. Tohle se vážně nepovedlo. Nebudu se rozepisovat. Za mě ztráta času.

Makyt
23.11.2022 1 z 5

Tak to je jedno velký špatný... a jakože já nedočtené knížky neodkládám, tak tahle je teď někde hluboko ve skříni a asi brzo půjde o knihovnu dál.

Lucyk01
14.11.2022 1 z 5

Tak tohle bylo zase něco. Nevím, kde mám začít. Nejprve začnu stylem psaní. Styl psaní mi vůbec nesedl. Ze začátku jsou tam použita slova, která najdete jen na wikipedii, protože v běžné mluvě se nepoužívají normální Čech ani neví, co znamenají. Mě se to opravdu četo velice špatně a musela jsem se do knihy nutit, což nikdy není dobré znamení. Ani ke konci jsem se nedokázala začíst a kdyby jsem knihu nečetla v rámci štafety, tak knihu už po 20 stránkách odložím a už se k ní NIKDY nevrátím. Kniha je v er-formě, tím pádem je pro mě o to více horší se začíst než normálně by bylo.

Dále se přesuneme k postavám. Ani jedna postava mi nepřirostla k srdci. Nevím, jestli je to tou er-formou, ale nikdy mi nebyl sympatický a na každého jsem nadávala. Asi nejvíce rozumná postava byla babička Carmen, Mira. Ale asi nejvíc mě rozčilovala hlavní postava, Lucas. Na 24-25 letého kluka se choval a jednal, přemýšlel jako kdyby mu bylo 5 let. nějaké věci byly jasné, ale on byl tak naivní a hloupý, až to bylo nereálné. A Carmen taky, jak se chovala. Když psali ty články, tak víc mě bavila Carmen. Ty její hlášky a stěry. Za to u Lukase jsem měla pocit, že ten jeho napsaný článek přeskočím. Ale jelikož to považuji za zločin, tak jsem tu jeho verzi musela nějak přežít.
Postava Nicholas Spragg byla popsaná dosti hnusně. Není hezké někoho charakterizovat a popisovat, že je hnusný, ošklivý a další hanlivý slova. Jde to i jinak.
A v poslední řadě je tu Jays Jacobson, na kterém už od začátku něco nesedělo. Jen jsem pořádně nevěděla co, ale tušila jsem, že něco víc za ním a tím vším bude.

Podle anotace knihy jsem očekávala něco jiného. A teď jsem zklamaná. Podle této databáze jsem tušila, že nemám nic dobrého očekávat, ale netušila jsem, že to bude až takový propadák. Myšlenka, pointa příběhu je originální, zajímavá. Ale to zpracování bylo hrozné. Možná kdyby to autoři napsali v ich-formě, trošku to zpracovali jinak nebo zkrátili knihu tak o 50-100 stránek, pak by to hodnocení vypadalo i jinak. Zkrácení počtu stránek by mi vůbec nevadil, ba naopak. Zdálo se mi, že se kniha hrozně táhne. Kdyby bylo o něco míň stránek, hodnocení by možná bylo i o jednu hvězdičku vyšší.

Děj knihy? A žánr? Tohle byla erotika? Upřímně řečeno, tuhle knihu bych nezařazovala do sekce erotika. Už jsem četla jiné erotiky a i horší a tady bylo erotické části tak 20-30% v celé knize. Já bych knihu zařadila jen do románů, ale třeba bych tam dala věkové rozmezí. Třeba, že kniha je určena čtenářům od 15 let. Nebo něco v tom smyslu.

Ten konec se dal předpokládat. Opravdu jsem byla ráda, že jsem KONEČNĚ knihu dočetla. Tohle bylo snad za trest. Protože za mě jednoznačně jedno velké NE! Nedoporučuji. Tuhle knihu řadím mezi nejhorší knihy letošního roku (2022).

Jednu hvězdičku dávám jen za tu originalitu, nápad na knihu.

Feliska764
06.08.2022 3 z 5

(SPOILER) Mně se knížka líbila.
Ze začátku jsem možná měla trochu problém se začíst, zdálo se, že jde hlavně o sex, další z mnoha takových oddychovek. Ale pak se postavy začaly nějakým způsobem vyvíjet, nebo spíš odkrývat své další vrstvy...
Konec mě asi nepřekvapil, vlastně klasický happy end by působil nereálně, a asi už ani nebyl možný. Ale trochu jsem v něj doufala :-)

Kniholapka
04.08.2022 2 z 5

Málokdy hodnotím knihy špatně, vždy se snažím najít alespoň něco pozitivního...Tady to však dost drhne a jak hledám, nic nenacházím. Za mě tato kniha neměla šťávu ani pohon vpřed. Bohužel...

Ossinky
27.07.2022 odpad!

Nuda a nuda, ani jsem nedocetla

LadyCotton
27.07.2022 2 z 5

Kniha se do poloviny četla horko těžko, ale poté už to mělo nějakou dějovou linku a děj utíkal poměrně svižně. Celé to bohužel zabil konec.
Knihu doporučuji maximálně na nějakou hodně dlouhou cestu...

bubator
13.07.2022 1 z 5

Čekala jsem od knihy úplně něco jiného, více žhavého čtení a erotiky. A ten konec to je prostě katastrofa, v pulce věty to skončí jak kdyby spisovatel při psaní zemřel a nakonec někdo dopsal epilog dva roky poté a i tak příběh neukončil.... Ach jo

lailaj
28.06.2022 1 z 5

kniha byla strašně nečtivá. Jestli to mělo být nějaké pokračování na sex ve městě, tak dost neetické - který časopis by vydával hodnocení jednorázovek. chování slušnáka nelogické

Littlemonday
12.06.2022 2 z 5

Pan Slušňák - Jennifer Miller & Jason Feifer

Knížka, ke které jsem se dostala díky knižní štafetě. ️

Anotace:

Lucas Callahan se vzdal snoubenky a maloměstské budoucnosti s právnickým titulem a rozhodl se zkusit štěstí v New Yorku. Uchytí se v časopise Empire a věří, že je jen otázkou času, kdy se z nejnižší pozice vypracuje na slavného novináře. A pak jednou v noci vyrazí do centra a seznámí se v baru s nádhernou brunetkou, která ho vezme k sobě domů…

Recenze:

Romány nejsou úplně můj nejoblíbenější žánr, ale je to žánr, u kterého si odpočinu, zasměju se, popláču si a prožiju nějaké lovestory s hlavními postavami.
Pan Slušňák byl ale krok vedle. Krok do prázdna. Krok ke čtení 366 stran o ničem. Bohužel.
Nápad na příběh byl špičkový, bavily mě sloupky hlavních postav. To byly také jediné momenty knihy, které bych označila za humorné. Za nápad a některé vtípky ode mně putuje knize první hvězda.
Druhá hvězda patří autorům za některé postavy, které velmi překvapí tím, co celou dobu dělají a vy to netušíte.
Tím ale s “rozdáváním” končím. Na to, že na knihu byli autoři dva, dali do ní kousek ze svého vztahu a díky svému povolání měli náhled do novinařiny, kterou se příběh zabývá, to je prostě slabota.
Zredukovala bych knihu tak na 200 stran, přidala bych víc emocí, upravila konec a pak by to byl čtivý román třeba na dovču.

Bohužel je tentokrát moje hodnocení nelichotivé:
2/5⭐️

Budu moc ráda, když mě pro další recenze budete sledovat na FB: LittleMonday - rádi čteme a na IG: little.monday

Kabi_jban
22.05.2022 1 z 5

(SPOILER) No, co k tomu říct?
Asi jsem ze začátku opravdu doufala, že skončí Lucas s Carmen. V půlce knihy? Nevěděla jsem, jestli mám příběh ještě dočítat. Udělala jsem to, ale dost jsem se přemlouvala.
Konec byl překvapivý. Ani uspokojivý, ani moc špatný, zkrátka otevřený a neuspokojivý.
Nápad nebyl špatný, ale vše mi přišlo trochu zdlouhavé a i ty nejmenší detaily tam byly často rozvedené do nejmenších podrobností, i když to nebylo potřeba.

TVer
18.04.2022 1 z 5

Velice podprůměrné.
Lucas není ničím zajímavý, a ještě je to typický nice guy - má pocit, že když ženám věnuje nějakou pozornost, tak jsou povinny s ním spát nebo ho milovat a když tomu tak není, tak jim klidně vynadá případně eventuálně i zničí život...
v knize nejsou ani žhavé scény, které by tuto podprůměrnost mohly alespoň částečně zachránit.
Je to prostě nuda, velice nedynamické a prakticky se tam nic neděje. První osobnostní črtu získá Lucas až ke konci knihy. No prostě, neskutečná ztráta času.

Šajler
01.04.2022 1 z 5

Kniha o všem a v podstatě o ničem. Příběh strašně zdlouhavý, nudný a bez jiskry. Knihu jsem sice dočetla do konce ale bylo to náročné..

monishek
23.03.2022 2 z 5

Nejprovokativnejsi sexuální vztah? Vazne? Pribeh se hrozne vlekl a ani jsem knihu necetla celou, ale po 100strance jsem preskakovala az na konec. Ani jedna postava mi nebyla sympatická. Pribeh me nezaujal, nesokoval. Nevyvolál v podstate zadne emoce. Sem tam neco vtipneho, ale to samotny pribeh nezachrání. Hvězdičky davam za napad, ale to provedení .. Skoda casu.

MilackovaN
23.01.2022 2 z 5

Příběh se neskutečně vleče kdyby to bylo shrnuto do 150 stránek, aby by se kniha četla lépe. Do erotického románu to má daleko, ale vtipné to občas bylo, to zase jo. Konec takový nemastný, neslaný. Jsem ráda, že jsem knihu dočetla do konce, ale k přečtení bych ji nikomu dál nedoporučila.

V.Marie
04.11.2021 2 z 5

Hvězdičky dávám pouze za vtip v knize, jinak to byla hrůza. Strašně se to táhlo, mnohdy opis některých věcí zbytečný. Lucas dost najivní, alespoň prvních 50 stran. Takhle dlouho jsem knihu snad nečetla. Díky nechci.