Pan Nikdo a bílá tma

Pan Nikdo a bílá tma https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/500749/bmid_pan-nikdo-a-bila-tma-PjI-500749.png 4 25 4

Dětský horor. Po krásném podzimním dnu se maminka s holčičkami vrací domů. Čekají, že jim otevře tatínek, ale ten doma není a nepřichází Čím dál víc je trápí nejistota: Kde může být? Nestalo se mu něco? Místo tatínka nakonec zazvoní pan Nikdo. Je skutečný, nebo ho zplodila dětská i dospělá fantazie? Hororová miniatura spisovatelky Dory Kaprálové pro děti od osmi let pojednává o strachu a beznaději a o tom, jak je lze porazit. Autorka umně pracuje s napětím, absurdní zkratkou i podvratným humorem. Lehce hororový příběh pro děti od 8 let ilustrovala Darja Čančíková.... celý text

Přidat komentář

TerJac
25.06.2023 5 z 5

Nebylo to vůbec špatné. Taková kniha o strachu, to jak jej sami dokážeme zveličovat aniž si to uvědomujeme, jak je vše především v naší hlavě. Pěkný počin.

Karoley
10.05.2023 5 z 5

Lhaní je cestou do Nicoty. To jste neslyšely? Ani vy, maminečko?

Dětský horor.
Maminka s holčičkami se vrací domů. Čekají, že jim otevře tatínek, ale ten doma není a nepřichází.. Kde může být? Nestalo se mu něco? Místo tatínka nakonec zazvoní pan Nikdo.
Příběh o strachu a beznaději a o tom, jak je lze porazit.

Hororová jednohubka nominovaná na Zlatou Stuhu mi zpříjemnila obědovou pauzu. Líbilo se mi to.


Nezletilci
24.03.2023 4 z 5

Takto knížku četla Nezletilá kritička Zorka (10 let), celou recenzi najdete ve skupině Nezletilí kritici na Facebooku: "Knížku bych doporučila dětem, které se už moc nebojí. Mě se příběh líbil, protože je hezké zažívat takový ten nepravdivý strach. Člověk je potom rád za to, že žije v tomto světě, kde se nic takového nemůže stát. Nebo ano?"

Lůca04
25.11.2022 5 z 5

Tak tohle byla moje první hororová kniha pro děti. Vím, že je děti vyžadují, tak proč ne. Nejsem úplný příznivce hororů, ale ta knížka má spád a na závěr vlastně bezva myšlenku. Pro děti, které se nebojí, ANO.