Palebný bod Piranha

Palebný bod Piranha https://www.databazeknih.cz/img/books/86_/86512/palebny-bod-piranha-86512.jpg 4 7 2

Ve Východočínském moři je napadeno šest japonských ponorek, které jsou po incidentu považovány za zničené a ztracené. Celý svět to považuje za nehodu. Pouze jedinému člověku, bývalému kapitánovi ponorky Dicku Donchezovi to připadá jako první krok k vyvolání válečného konfliktu. Jen on zná pravdu. Krádež ponorek iniciovaly militantní síly Rudé Číny, které připravují mohutný útok na svobodnou Čínu. Viceadmiral Michael Pacino ale nemůže Donchezovu teorii dokázat a vláda USA proto nechce přistoupit k oficiálně vyhlášenému odvetnému úderu. Jakmile se však rozhoří opravdový boj, Pacino je okamžitě jmenován velícím důstojníkem nejmodernějšího podmořského zbraňového systému námořnictva US Navy, jimž je přísně utajovaná ponorka, známá pod označením SSNX. Jde o technicky nejdokonalejší válečné plavidlo US Navy a zároveň poslední nadějí celého světa v zoufalém a nelítostném boji...... celý text

Literatura světová Romány Thrillery
Vydáno: , Slovanský dům (Praha)
Originální název:

Piranha: Firing Point , 1999


více info...

Přidat komentář

mozkit
11.09.2014 3 z 5

Pro me zklamani. Po precteni jinych knih s Pacinem od autora mi tato prijde dosti slabsi, samotna "akce" vypukne az ve skoro samem zaveru knihy.

Tazz1
24.08.2011 5 z 5

Typický zástupce technothrillerů. Autor bývá přiřazován k Tomu Clancymu. Pro nadšence do ponorek a techniky kolem nich je tato kniha nutnost. autor dokazuje, že sám n ponorce sloužil. Dobře se to čte, má to děj a spád. Jedna z těch co chytné a nepustí (tedy ty co holdují žánru).


Autorovy další knížky

2003  80%Omega
2004  83%Vražedná mise
2001  82%Palebný bod Piranha