Pákistánská pomsta

Pákistánská pomsta https://www.databazeknih.cz/img/books/41_/416886/bmid_pakistanska-pomsta-1S4-416886.jpg 4 33 12

Spalující vášeň i nenávist v záhadném Pákistánu Co se stane, když ztratíte paměť a v hlavě vám zůstane pouze absolutní tma? Když se trezor vašich vzpomínek uzavře v nemocničním pokoji, v němž jste se právě probrali z bezvědomí? Budete věřit cizinci, který tvrdí, že je vaším snoubencem? Hlavní hrdinka Alexandra netuší, že je všechno jinak, než jak to na první pohled vypadá. Nechá se zlákat na cestu do Londýna, kde ji pod rouškou tmy sleduje neznámý fantom. Tím ovšem překvapení nekončí. Zjišťuje, že je těhotná a pod zdánlivě ochrannými křídly Shaha, pohublého podivína, odlétá do Pákistánu. Ten jí slibuje návrat do ztracené minulosti, ale vše je úplně jinak. To, že se krásná Alexandra dostala do nebezpečí, zjišťuje příliš pozdě. Přijměte pozvání a ponořte se do vášnivého příběhu z prostředí záhadného Pákistánu. Plameny protikladných emocí, lásky a nenávisti vás pohltí.... celý text

Přidat komentář

Marekh
27.02.2024 5 z 5

Tuto knihu jsem koupil mamce na Vánoce a rozhodl jsem se, že si knihu také přečtu. Jedná se o třetí autorčinu knihu. Od autorky jsem v minulosti již četl knihu HVĚZDA NAD ARABSKÝM PEKLEM. Obě přečtené knihy se mi líbily.

Hlavní postavou je ALEXANDRA, která se probouzí v nemocnici a zjišťuje, že ztratila paměť. V nemocnici se objevuje SHAH, který tvrdí, že je její snoubenec, ale Alexandra cítí, že to nemůže být pravda. Následně odlétá do Londýna a pak do Pákistánu.

Autorka píše velmi čtivě a postupně odhalujeme pravdu o tom, co se ve skutečnosti stalo. Je pravda, že autorka píše docela bichle, ale díky čtivosti jsem knihu přečetl poměrně rychle. V románu nalezneme také erotické scény, které jsou romanticky popsány.

Citát:

Nevěřím na přátelství mezi mužem a ženou. Muž vždy očekává víc, než si žena myslí.

orinka3
16.02.2022 odpad!

"Čert to nemohl trefit" (s. 149)...eh??? Vážně se netrefil? Nebo se netrefila překladatelka? Chtěla jsem něco odpočinkového, u čeho je nejlépe nepoužívat mozek a logiku. Jenže když na člověka ze stránky (a ne jedné) trčí taková s odpuštěním hovadina, pak se mozek varovně zapne autopilotem. Nechápu ta skvělá hodnocení, když je knížka dokonalý škvár. Špatně napsaná (asi) a ještě hůř přeložená. Toporné dialogy, školácké popisy pákistánských lilií, nesmyslná zápletka a žádná přidaná hodnota. Jsem vážně znechucená tím, co vychází v nakladatelstvích jen kvůli prodejnosti. Navíc, ztráta paměti už je pomalu klišé, které nikoho neohromí.


Petty001
28.02.2021 5 z 5

Kniha je pěkná oddychovka. Hlavní hrdinka je sympatická a vtipná postava, která ztratí pamět. Za mě spokojenost.

Jurajovamaka
27.02.2021 5 z 5

Monika Wurm je TOPKA. Určite odporúčam siahnuť po tejto aj po jej ďalších knihách. Každá jedna Vás chytí za ❤
Ďakujeme Monika, že si tu a píšeš!!!
Ďalšie moje recenzie na knihy istagram: majusikboxxy ♡

daza.dt
05.06.2020 5 z 5

Už dlouho jsem se tak nenasmála. ÚŽasné!
Mám kamaráda z Pakistánu tak jsem si od něho nechávala překládat některé věty v Urdu, které v knize autorka uváděla. A překlad kupodivu odpovídal realitě.
Ovšem když jsem mu četla úryvky tak byl dost v šoku.
Jasné rozdělení kladných a záporných hrdinů bylo úžasné. Kladný hrdina (měří 2 metry, je krásně navoněný, vždy potentní, toužící řešit své pocity s ženou a má s ní sex na veřejnosti - například na liliovém poli) a záporák (malý až zakrslý, smrdí pachem rozkladu - a to i když je vykoupe, impotetní, násilnický). Jedním slovem neuvěřitelné.

PetraN17
18.04.2020 3 z 5

Příběh je ještě neuvěřitelnější než u prvního dílu, ale napsané je to tak, že jsem nemohla odložit.

krevetka79
10.03.2020 5 z 5

Opět povedená knížka :-)
Nechybí napětí, překvapení a troška erotiky ....

veronika0382
15.11.2019 5 z 5

Napínavá, akční, záhadná a vášnivá. Taková je (česká) novinka mojí nejoblíbenější autorky Moniky Wurm. Více v mojí recenzi zde v záložkách - Veru, Knihy na cestách

Costanzo
14.11.2019 5 z 5

Tuto knihu jsem zaregistrovala díky nádhernému přebalu a také poměrně zajímavému názvu. Přesvědčilo mě až prostředí, do které je kniha zasazena, neboť mi slibovalo exotiku a také poměrně zajímavý příběh, jak se dozvíme z anotace. Román pro ženy, který má neuvěřitelných 528 stran, čehož jsem se ze začátku obávala, nicméně jsem ráda, že naprosto zbytečně. Kniha vás vtáhne do děje hned na prvních stránkách a nepustí vás až do konce, což je při tomto počtu stran poměrně obdivuhodné. Ocenila jsem ich-formu a také větší font písma. Vynikající námět, erotikou okořeněný děj, který dává příběhu tu správnou jiskru a bezostyšně podráždí vaše smysly. Strhující příběh s nečekanými zvraty. Kniha vás naprosto pohltí, protože příběh je postaven na reálných a uvěřitelných základech. Ač nejsem cílová skupina, běžně tento žánr nečtu, kniha se mi velmi líbila.

bookcase
05.11.2019 5 z 5

Já teda takový žánr běžně nevyhledávám, ale musím říct, že zrovna tato kniha je skvěle napsaná. Má spád, je tajemná, napětí se stupňuje... Jo, líbilo se mi, taková pohádka pro chvíle, když potřebujete odlehčit.

Danago
25.10.2019 5 z 5

Když se Alexandra probere, z bezvědomí nic si nepamatuje. Zjišťuje, že je známá spisovatelka a je zasnoubená. Vážněji však zraněná není, proto ji lékaři propustí do péče jejího snoubence. Přestože si jej Alexandra nepamatuje, odlétá s ním do Londýna, kde má křtít svou knihu. Posléze odlétá do Pákistánu, kde se jí má vrátit paměť, jak doufá ona i její snoubenec. Ale teprve v Pákistánu se ukazuje druhá tvář jejího snoubence a Alexandra se dostává do nebezpečí. Musím velmi ocenit, že i když kniha volně navazuje na Pákistánskou princeznu, dá se číst i samostatně. Příběhu nechybí ani napětí ani romantika a je velmi vkusně okořeněný i erotickými pasážemi. Má v sobě tajemství, které se odhaluje velice pomalu. Moc se mi líbil styl, jakým je knížka napsaná, je to taková krásná romantická pohádka pro ženy.

lenka5535
22.06.2016 5 z 5

Ďalšia super kniha od tejto spisovateľky. Je to voľné pokračovanie jej knihy Pakistanská princezná. Ja osobne odporúčam najskôr prečítať Pakistanskú princeznú a potom Pakistanskú pomstu. Mne to tak dávalo aj väčší zmysel pri čítaní Pakistanskej pomsty.
Veľmi sa mi páčilo prevedenie. Bolo to napínavé a tajomstvá sa odhaľovali postupne, čo vlastne stupňovalo napätie pri čítaní.
Samozrejme nechýba šťastný happyend ako v rozprávke - láska zvíťazí nad zlom.