Padlý vládce nebes

Padlý vládce nebes https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/525647/bmid_padly-vladce-nebes-654639dbd3839.jpg 4 20 10

První díl fantasy série odehrávající se ve světě plném magie, nadpřirozených tvorů a krutých vládců, kteří jsou pro získání moci ochotní udělat cokoli. Bezmoc a touha uniknout osudu. To mají společné Erin a Nathan. Erin žije na první pohled dokonalý život princezny. Ve skutečnosti je ale zoufalá z dohodnutého sňatku s králem sousední říše, který vyhrožuje válkou, pokud ho odmítne. Rozhodne se riskovat vše a vydá se na nebezpečnou cestu, jen aby našla draka, který by zastrašil jejího nastávajícího. Nathan je ve vězení a jediné, po čem touží, je uniknout a pomstít se. Ani ve snu by ho však nenapadlo, co všechno bude muset pro svobodu podstoupit.... celý text

Přidat komentář

Ashi
13.04.2024 4 z 5

(SPOILER) Cítím se neuspokojeně. Chybí mi aspoň částečně uzavření příběhu. V kurzech psaní se učíme o tom, že by měl díl končit aspoň trochu uzavřeně s náznakem pokračování. Ovšem poslední dobou se setkáváme s knihami, které končí v nejlepším, což prostě není správně vygradovaný příběh v knize.
Četla jsem tuto knihu po Čtvrtém křídle a docela mi splývaly.

Střídání pohledu dvou postav mi přišlo skvělé! I když se přiznám že pohled princezny až do útěku z domova jsem místy přeskakovala. Mužská linka byla čtivější a celou knihu jsem se na jeho pohled těšila víc.
Líbila se mi popsána zápletka i situace. Kniha ve mě vyvolávala emoce, jak měla. Všimla jsem si v jiných recenzí kritiku krutosti, té jsem si však nevšimla. Nebylo tam nic extrémního.
Kniha se mi četla dobře. Doufám, že bude další díl. I když je fakt že hlavní myšlenka, že jeden drak všechno vyřeší, když byl jeho rod vyhuben je poněkud naivní.

Vždyť celá kniha byla o tom, že princezna potkala draka a teprve začali! Řešit situaci.

Jidu
12.04.2024 5 z 5

Pane jo, tohle mě teda HODNĚ bavilo! Na DK jsem viděla hodnocení, kde bylo napsané, že to je "přesně to romantasy, které já můžu". Tak jsem se na začátku trochu bála, že tam zase bude jasný pár, ale bude trvat 200 stran, než si dají aspoň pusu a fantasy půjde do ústraní. Omyl!

Tohle není romatasy. Tohle je krásné YA fantasy plné magie, všemožných tvorů a odvážných postav. A i když je Erin trošku naivka a někdy zbrklá trubka, tak většinou pro to má odůvodnění a neštvalo mě to.¨

Svět je vykreslen opravdu bravurně, zápletka jakbysmet. Princezna, co si má vzít krutého krále, tak se vzepře a uteče do divokých lesů hledat žijícího draka. Pecka.

Střídání kapitol Nathana a Erin také oceňuji. Já ty různé úhly pohledu mám ráda. Nikdy není nuda, čtenáře to udržuje v napětí.

Celkově je kniha fakt super. Má jedinou chybu, nemá pokračování. Já už ho chci!! Kdo to má vydržet. Bez debat doporučuji.


DreamerX9
08.04.2024 2 z 5

Zajímavý námět ale zdálo se mi mnoho nápadů nedotaženo takže možná v dalších dílech? A kniha se mi zdála jako slabší průměr.

virgo_books
08.02.2024 5 z 5

Tak tohle je přesně ten typ romantasy, který absolutně zbožňuju.

Naše hlavní hrdinka je princezna, která se dozví, že by si měla vzít krále znepřáteleného království. A to jen proto, aby nevypukla válka.

To pro ni ale nepřipadá v úvahu a ona se vydává najít posledního žijícího draka, který by ji před tím dokázal zachránit.

Necestuje ale sama. Doprovázejí ji některé nadpřirozené bytosti, kterých je tu plno.

Celý děj sledujeme ze dvou pohledů. Z pohledu naší hlavní hrdinky a potom draka, kterého hledá. Ten ale celý její rod nenávidí.

Do toho všeho se motá i proroctví a spousta překážek, které budou muset oba zdolat.

Já osobně jsem si postavy zamilovala a i romantická linka byla skvělá. Doufám, že se v dalším díle ještě více rozjede.

Navíc to skončilo zvratem, takže pokračování nutně potřebuju.

Pokud máte rádi podobné knihy jako já, tak tohle vás nesmí minout.

Moc děkuji nakladatelství Pointa za poskytnutí knihy.

Matri
20.01.2024 4 z 5

Mladá česká autorka v tejto knihe priniesla zaujímavý námet dračej rozprávky. To ma samozrejme zaujalo...
Erin dlho pôsobila ako rozmaznaná, a pritom úplne slepá princezna, ktorá nemá zdania, čo sa okolo nej deje. Neskôr sa však ukázalo, že prvotné zdanie môže úplne klamať. Nathan mi bol od začiatku veľmi sympatický, predsa len - nesmrteľný ufrflaný drak.. kto by mu odolal ;-)
Absolútne mi nevadilo, že Erin a Nathan sa "konečne" stretli až v trištvrte knihy - práveže som si vcelku užívala to očakávanie. Zatiaľ moc o chémii medzi postavami neide hovoriť, ale dynamika medzi nimi sa mi moc páčila.
Kniha sa ešte vyznačuje na mňa dosť veľkou dávkou krutosti - niektoré scény boli asi až moc, a naozaj som niečo také v knihe nečakala, no nevravím, že je to zle.
Budem asi zhovievavejšia, než by som bola k zahraničným autorom a knihu hodnotím 4 hviezdičkami. Vzhľadom na ten koniec mi neostáva iné, len dúfať že sa dočkáme pokračovania :) Toto jednoducho neide nechať bez pokračovania!!

jitka_dankova
10.01.2024 5 z 5

První díl zajímavé dívčí pohádkové fantasy od české autorky. Přiznám se, že jsem k prvotinám českých autorek celkem dost shovívavá a nad lecsčím přimhouřím oko, takže je jasné, že čtenářky, které mají načteno stovky fantasy příběhů pro mladé dívky jistě najdou mnohá místa ke kritice. Mně se ale tato fantasy opravdu líbila, četla jsem ji ráda. Je psána v ich-formě, což je velmi příjemné a autorce se podařilo nás dobře provázet myšlenkami hlavních osob. Stěžejní je to hlavně u Nathana, který je drak (ano, česká pohádková knížka s drakem! moje srdíčko se tetelí!). Myslím, že se v rámci mezí povedlo jej vykreslit více jako zvíře než empatického člověka, bylo to osvěžující. Hlavní hrdinka je taková puberťácká rozmazlená princeznička, které chybí trpělivost a moc ráda poroučí jiným, nicméně nakonec jsem se s ní nějak sžila. Krutější scény a smrt některých osob jsem trochu protrpěla. Ač byly některé zápletky až příliš prvoplánové a v proroctví se asi odhalilo víc, než by bylo nutné, jsem zvědavá na další díl (díly). Budu sledovat autorčin Instagram, abych nepropásla chvíli, kdy se v Pointě budou na další díl skládat její příznivci, tuhle mladou dámu totiž v dalším psaní mileráda podpořím.

viola5163
07.01.2024 5 z 5

Úžasná kniha od české autorky. Nezklamala, svět je podaný tak aby se v něm čtenář snadno zorientoval a není zbytečně napěchovaný věcmi navíc, kdy by to spíše knize uškodilo.
Různé charaktery postav s pozitivními i negativními stránkami jsou v rovnováze. Hlavní hrdinka je sice naivní a někdy dětinsky vznětlivá, ale ve zdravé míře, protože je také sebevědomá, milá a jde si za svým.
Když se člověk ponoří do děje, tak kniha rychle utíká. Nemůžu se dočkat dalšího dílu.

cestina_s_linus
10.12.2023 4 z 5

(SPOILER) Pokud máte rádi fantasy, kde se vše pomalinku odkrývá a vše má “svůj čas, tak tato kniha je přímo pro vás. I přesto, že kniha má své “pomalé tempo a seznamovací charakter, tak je vyprávěna hned dvěma vypravěči. Je to osvěžující a člověk si musí hlídat obě dějové linky. V knize nechybí cestování, objevování, přícházení o iluze, nečekané zvraty, magie - milovník fantasy bude nadšený. Tomuto dílu by slušelo i mnohem “svižnější tempo, ale chápu, jde o první knihu ze série. Doufám, že pokračování bude plné akce! Jinak - také chci políbit draka!

zuzak82
29.11.2023 4 z 5

(SPOILER) Dala bych lepších 70%.
Kniha je psaná ze dvou pohledů - princezny Erin a draka Nathana. Plus na konci překvapivě i jedna kapitola z pohledu další postavy.
Několik prvních kapitol je až příliš krátkých a děj skáče sem a tam. Jakmile ale princezna zdrhne z hradu a drak z vězení, tak se to zlepší, postavy dostanou více prostoru a hned se to lépe čte.
Podle mě by knize prospělo, kdyby se na začátku věnovalo trošku více vztahu princezny s bratrem nebo interakci mezi postavami. Někdy mi přišli některé vztahy nebo děj zkratkovitě popsané. Nevím, zda autorka škrtala, aby měla menší počet stran nebo to je její styl psaní. Ale podle mě má autorka potenciál a na konci knihy bych hned sáhla po pokračování, kdyby bylo...

Za mě palec nahoru.

Majuš333
29.11.2023 3 z 5

Pekný fantasy príbeh a to je asi tak všetko bohužiaľ... Na mňa tam bolo asi moc smrti a krutosti... A čo mi asi najviac vadilo, bolo: E-kniha má cca 321 strán a hlavní hrdinovia (Erin a Nathan) sa stretnú na strane s číslom 201! Pokračovanie si v tomto prípade nechám ujsť...

Štítky knihy

draci magie pro dospívající mládež (young adult) fantasy

Autorovy knížky

2023  82%Padlý vládce nebes

Kniha Padlý vládce nebes je v

Právě čtených2x
Přečtených21x
Knihotéce53x
Chystám se číst39x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x