Padlý anděl

Padlý anděl https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/520742/bmid_padly-andel-Vtd-520742.jpg 5 7 6

Claire Caldwellová, žena nadaná parapsychologickými schopnostmi, se poprvé v životě vydává do rodinného sídla, aby prokázala nevinu svého otce, ale místo toho se zaplete do komplikovaného rodinného dramatu. Na povrch vyplouvají nepříjemná tajemství, která měla zůstat navždy pohřbená. Budou její síly stačit k tomu, aby si zachránila život? Komu smí důvěřovat a jak silné pouto si dovolí navázat s nevlastním bratrem, o jehož existenci doteď nevěděla?... celý text

Přidat komentář

Euwen
09.04.2024 5 z 5

Do padlého anděla jsem se začetla okamžitě. Autorka vyobrazila americký život velmi reálně a prezcizně. Její jazyk je velmi bohatý a čtivý. Ač někdy mi těch popisů přišlo příliš, ale to je otázka vkusu.
Příběh je dobře vystavěný a plynulý. Nechybí napětí, zvraty ani romantická zápletka. Čtenář dostane náhled do všech hlav postav, což mě osobně ze začátku trochu iritovalo, ale velmi rychle jsem si na to zvykla a ke konci mě to už vůbec nerušilo.
Osobně se mi líbilo téma kolem paraschopností, pro mě bylo inspirující. Ač jsem od dvou třetin knihy předpokládala možné rozuzlení, stále jsem si lámala hlavu nad tím, jak si s tím autorka poradí a jak onu velkou záhadu rozhřeší. Nezklamala mě a udělala to rafinovaně.
Trochu mě mrzelo, že nebylo zřejmé, že soudní líčení se táhne a bude ještě „trvat“ než se dojde ke konečnému verdiktu, ale to se jedná o drobnost.
Těším se na další díly a doufám, že je autorka napíše a vydá.
Celkově jsem si knihu užila a vřele ji doporučuji.

TetaMadla
10.12.2023 5 z 5

Dobře napsaná duchařina s tajemstvím, mírně detektivní zápletkou a hromadou paraschopností.
Autorka používá bohatý, krásný a bezchybný jazyk, což mě potěší u každé knihy. Zde je však navíc mistrně namíchán koktejl romantiky, tajemna, akce a napětí.
Řešení zápletky jsem sice začala tušit zhruba od poloviny knihy, osob nadaných zvláštními schopnostmi bylo na můj vkus trochu mnoho na příliš malém prostoru a tyto schopnosti byly sem tam použity jako deux ex machina k řešení jinak neřešitelné situace, občas i romantiky bylo trošičku moc, ale to nic nemění na tom, že jsem knihu přečetla s napětím a zájmem (nemohu napsat jedním dechem, protože to mi okolnosti nedovolily). A že pevně doufám, že slíbená řada se souhrnným názvem Grace vznikne a bude stejně napínavá a dobře napsaná jako Padlý anděl.


HošTer
23.11.2023 5 z 5

Na začínající autorku je kniha dost dobrá. I když nevěřím na všechny tyhle parapsychologické stránky naší osobnosti, autorka to podávala nenásilně a nikoho násilně nepřesvědčovala. Příběh sám o sobě má spád, je plynulý, chvílemi velmi romatický a chvílemi zase velmi napínavý.
Celkový dojem k nihy je, že po začtení se nedá jen tak odložit. Konec vás dost překvapí a já doufám, že autorka nabídne další pokračování. Má totiž rozhodně dobře našlápnuto.

MAU256
09.11.2023 5 z 5

"Je tu něco, co ti musím říct," začal. "Nemusíš," odvětila a pevně mu stiskla ruku. "Claire, tohle nepočká. Je o to..."


Claire nadaná parapsychologickými schopnostmi, se kterými se stále potýká, smířená s tím, že má na světe pouze svého otce. Byl zatčen a ona se rozhodne rozjet se za ním a prokázat jeho nevinu. Jenže najednou zjišťuje, že už není sama, má nevlastního bratra a otec už v jejích očích není tak čistý a nevinný, jak si myslela. Knížka se mi moc líbila, byla čtivá od začátku až do konce. Určitě doporučuji její přečtení, na své si tu přijdou romantici, i ti, co mají rádi intriky, tajemství a parapsychologii.

marvin93
22.10.2023 5 z 5

"Číst tuto knihu mi přišlo, jako kdybych jel po středně dlouhé americké dálnici, kdy už si člověk říká, že z důvodu dodržování silničních pravidel a udržování pozornosti cesta zabere i několik hodin. Ne však proto, že by se na cestě vyskytly problémy, které by vás zdržely, nebo jste se museli z nějakých důvodů kousek vracet, ale proto, že vás vaše pečlivé dodržování pravidel a udržování pozornosti za těch několik hodin dost unavilo. Nicméně v cíli zjistíte, že vám cesta netrvala tak dlouho a nejste ani po těch pár hodin, kterých bylo méně, než jste čekali, ale i tak dost, unavení a říkáte si, jak jste se do svého cíle dostali tak rychle a k tomu máte ještě pocit, že byste nejraději nevystupovali a jeli rovnou nazpět, dokonce i několikrát."
Snažil jsem se ve zkratce poeticky popsat, jak na mě čtení této knihy , zapůsobilo. S hrůzou, v dobrém slova smyslu, zjišťuji, že zkratkově jsem se nemohl vyjádřit. Autorka totiž vystavila, pokud odhlédneme od nadpřirozených schopností, realistický příběh, jenž se mohl někde i odehrát a díky čemuž o to ještě více dychtíte, jak bude pokračovat. Jen pro to, že mám mnoho dalších knih v zásobě, které si svým způsobem musím přečíst, abych o nich mohl diskutovat se svou manželkou, nepřečetl jsem si Padlého anděla znovu ihned poté, co jsem ho dočetl. Knihu mohu jedině doporučit a to čtenářům jakéhokoliv žánru, protože si myslím, že si zde každý přijde na něco svého, např. milovníci romantiky, zápletek spojenými s intrikami, tajemství, nebezpečí pro ty, kteří tajemství znají, celkově napětí a dramatu. Jako bonusu se jim pak dostane velmi pečlivého popisu krajiny a celkově života jednoho z amerických států a nebojím se tak říci, že nejen pro toto by kniha obstála i na anglickém, respektive americkém trhu.

MajaTxx
20.10.2023 4 z 5

Milovníci nadpřirozených schopností si přijdou na své. Postavy v knize jsou nadané parapsychologickými vlohami, s nimiž udatně zápolí, ačkoli ne vždy si ví rady. Příběh je napínavý až do konce a na konci přijde překvápko. Nechybí láska a intriky. Četlo se příjemně, děj odsýpal, kdo si libuje v napínání, netradičních vztazích a překvapivých odhaleních bude potěšen. Já dávám pět hvězdiček, ale jen proto, že to není můj úplně preferovaný žánr, (na mně možná až trochu moc lásky). Ale na to, že se jedná o autorčin beletristický debut, je kniha jazykově i autorsky zvládnutá na jedničku!