Ozvěna soumraku

Ozvěna soumraku https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384097/mid_ozvena-soumraku-K2j-384097.jpg 4 40 14

Poutavý a dojemný příběh nepravděpodobného přátelství mezi paní a služkou na prahu první světové války. I přes hrozbu války v Evropě je roku 1914 budoucnost Pearl Gibsonové zářivá. Zajistila si místo jako komorná v bohaté šlechtické rodině z Northumberlandu a toto místo jí přinese nejen respekt, ale také možnost cestovat a žít v luxusu. Její nový život na skotském letním sídle u lady Ottoline Campbellové je smršť intrik a lesku, skandálů a důvěrností – a překvapivě se při tom všem se svou zaměstnavatelkou důvěrně spřátelí. Ale když v Evropě vypukne násilí, život Pearl i Ottoline se nezvratně změní. Když jsou jejich muži povoláni na frontu a zanechají je v očekávání špatných zpráv, Pearl si uvědomí, že se se svou paní musí podělit ještě o jedno poslední tajemství – o takové, které je spojí navždy.... celý text

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Echo of Twilight , 2017


více info...

Přidat komentář

PavlaA
05.02.2023 4 z 5

Příjemné, romantické a odpočinkové čtení. Žádné velké drama se nekoná, ale i tak se mi příběh líbil.

bábuška
25.03.2022 3 z 5

Romantický příběh je zasazen do období 1. světové války, taktže tam není mnoho sladké romantiky, ale popis smutného období o ztrátách mladých mužů a smutku opuštěných žen. V dnešní době rozporuplné čtení.


jana79
10.03.2022 3 z 5

Už dle krásné obálky lze očekávat hezky příběh. A i když je příběh z části zasazen do válečného období je to krásný příběh. Kniha se čte velmi dobře, nikde nic se nedrhne a konec je pěkný. Za mě moc hezká knížka.

knihovnička007
09.02.2021 4 z 5

Skvěle napsaná romance na pozadí Velké války. Kniha se mi velmi dobře četla, určitě doporučuji!
Více v recenzích nebo na stránce FB Tučňákův knižní svět.

knihovnička007
07.02.2021 4 z 5

Velmi příjemné čtení! Romantika, odpočinková četba a zároveň lehce historická kniha z období velké války. Pearl toho v životě zažila hodně, stejně jako všichni lidé v té době...
Kniha se mi moc líbila určitě doporučuji k přečtení.

pip11
28.09.2020 5 z 5

Do tohoto příběhu jsem se začetla od první strany. Nečekejte žádné napětí a akci, je to krásně plynulý děj. Objevíte zde nezvyklé přátelství, zármutek a také romantiku, to vše v čase první světové války. Příjemně jsem si to užila.

Noisette73
21.08.2020 5 z 5

Nádherná obálka a kniha skvělá odpočinková kniha, jen jsem v jednu chvíli myslela, že zemřou snad všechny postavy v knize.

Evaho73
06.07.2020 3 z 5

Moju pozornosť si kniha získala najskôr svojou obálkou, a potom aj samotnou anotáciou.
Chcela som si prečítať niečo nenáročné a oddychové, čo som v príbehu o netradičnom priateľstve medzi paňou a jej komornou nakoniec aj našla.
Nevadilo mi ani, že to bola klasická romanca a celkom dobre som pri čítaní pútavého príbehu zrelaxovala.

denisa7430
26.09.2019 3 z 5

Ozvěna soumraku je opravdu krásným, dojemným příběhem dvou silných žen, které se perou ve svých životech s těmi největšími ranami, které jim mohl osud nadělit. Nebudu zastírat, že při čtení řádků knihy Judith Kinghornové neukápla z mých očí i nějaká ta slza.

petaSk
20.03.2019 3 z 5

Ozvěna soumraku od Judith Kinghornové je historický romantický příběh na pozadí První světové války. Anotace říká, že se příběh týká přátelství služebné Pearl a její paní, které na sobě zůstaly odkázány v době První světové války. Ale to je jen malá část knihy. Jedná se ryze o červenou knihovnu, ve které hlavní hrdinka vzplane láskou.

Kniha ničím nepřekvapí a děj se ubírá přesně tím směrem, jaký čekáte. Hlavní hrdinka je lehce zaměnitelná, mají ji všichni rádi a nestojí před žádným závažným rozhodnutím, které by ji uvnitř zřetelně trýznilo. Válka se děje tam někde venku a sice do života bohaté rodiny zasáhne, ale Pearl jako kdyby stála stranou.

V knize je od každého trochu: bohatství, cestování, válka, láska, přátelství - ničím z toho ale nevyniká. Knihu doporučuji lidem, kteří nemají rádi konflikty, chtějí si odpočinout a u četby nechtějí s hlavními hrdiny moc trpět.

misa3662
17.03.2019

Právě dočteno, moc hezké. I když vše nebylo hned vysvětleno a já několik stránek nevěděla o co jde..místy zmatené nebo nedořešené. I tak je to ale moc pěkný příběh, na konci se kruh pěkně uzavře. Ráda se ke knize někdy vrátím.

Kamiliana
15.02.2019 2 z 5

Jedná se o poutavé vyprávění válečných událostí na pozadí života vysoce postavené rodiny, která tráví léto na Skotské vysočině. Pro mě je velkým mínusem celého příběhu příliš mnoho neuvěřitelných lží o původu miminek.

a.k
30.11.2018 4 z 5

Osudy mladičké Pearl, která hledá lepší budoucnost ve službě u zámožné Ottoline. Ideál dokonalé práce bere za své počátkem 1. světové války.
I přes historické pozadí je kniha především klasickým románem pro ženy, kde velkou roli hraje láska.
Nenáročné, oddechové čtení, ale ne na úkor příběhu. Román nabízí bohatý děj bez nudných pasáží, je pěkně napsaný a dobře se čte.

zuzana2599
09.11.2018 4 z 5

Mně se tato kniha moc líbila. Je to pěkný příběh o přátelství dvou žen, paní a její služky, odehrávající se na pozadí 1. světové války. Je-li příběh historickou romancí, pak opravdu nečekejte nic přeslazeného. Já jsem spíš knihu vnímala jako historický román. Místy byl příběh napínavý a já s napětím čekala, jak dopadne osud Pearl, služebné a dívky bez rodiny. Příjemné, odpočinkové čtení !!

Štítky knihy

první světová válka (1914–1918) Skotsko rodinná tajemství

Autorovy další knížky

2018  79%Ozvěna soumraku
2019  85%Poslední léto

Kniha Ozvěna soumraku je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených4x
Knihotéce153x
Chystám se číst70x
Chci si koupit7x