Otrok vášní

Otrok vášní https://www.databazeknih.cz/img/books/71_/71274/bmid_otrok-vasni-IK5-71274.jpg 2 7 4

Ve studentském prostředí Oxfordu počátku 60. let se odehrává vtipný psychologický román plný svěžího humoru i inteligentního filozofického čtení. Tehdy ještě hudební svět neovládali Beatles a v Británii se dařilo stovkám převážně amatérských rockových a bluesových kapel. A právě ten inspirativní kolotoč lásky, přátelství a muziky tu hraje hlavní roli...... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Český spisovatel
Originální název:

Slave Of The Pasions


více info...

Přidat komentář

JancaMia
24.04.2022 3 z 5

Revolta v době hipies na americké univerzitě . Neurazí , nenadchne .

martiline
29.11.2016 2 z 5

Z výpisu z knihovny vidím, že jsem tuto knihu četla, ale neuvízlo mi z příběhu v hlavě vůbec nic. :-) Tak asi mne moc neoslovil.


regulax
14.07.2016 1 z 5

Obal knihy napovídá krásný příběh, název knihy svádí k sexuální zápletce - nic z toho!!! Jedná se o vnitřní boj mladé žabky s životem. Chce být premiantkou ve škole, chce být milována, ale trápí se vlastními duševními pochody. Studentka Grace až přehnaně filosoficky rozebírá lidské i zvířecí chování, pudy, duševno, city, myšlenky. Jednoduše on chtěl ji, ona nechtěla ho, až si to rozumově vyjasnila, bylo pozdě, nechal ji... Podle Grace je "rozum" otrokem vášní. A to v dobrém i ve zlém. Úvaha může odhalit a podnítit skryté vášně. Rozum má zabránit vzniku citové džungle. Tak hurá do rozumování!

kejty91
24.05.2016 4 z 5

Kniha byla ze života. Holt, každý chvilku tahá pilku. Jen je třeba dát pozor ať se nepřeřeže to, co nemá. Kniha o mládí a jeho láskách a neláskách.

Autorovy knížky

1994  43%Otrok vášní