Otec Elijáš: Apokalypsa

Otec Elijáš: Apokalypsa https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/469285/bmid_otec-elijas-apokalypsa-oaY-469285.jpg 4 31 5

Otec Eliáš: Apokalypsa je napínavým románom o stave katolíckej Cirkvi na konci čias. Ide o literárne spracovanie námetu Zjavenia sv. Jána. Michael D. O’Brien sa zameriava na stav moderného sveta a aktuálnu náboženskú scénu. Hlavná postava, karmelitán otec Eliáš, absolvuje tajnú misiu v mene Vatikánu. Popri tom zažíva rôzne situácie a krízy, ktoré majú vplyv na budúci osud Cirkvi. Jeho úlohou je stretnúť sa s najmocnejším mužom planéty, Antikristom, ktorý ukrýva svoju pravú tvár ako zdanlivý mierotvorca a zjednotiteľ. Podarí sa mu obrátiť ľudí k pokániu a oddialiť veľké súženie?... celý text

Literatura světová Romány Náboženství
Vydáno: , Vydavateľstvo sv. Bystríka
Originální název:

Father Elijah - An Apocalypse , 1996


více info...

Přidat komentář

archandelka
19.02.2023 4 z 5

Strhující román a řekla bych, že velmi nadčasový a aktuální. Zas a znovu jenom potvrzení toho, jak důležitý je duchovní svět a že věci, které se v něm dějí, jsou mnohdy reálnější, než věci tohoto světa. A je jen málo lidí, kteří to dokáží vidět a rozlišovat.
Děj Apokalypsy je napínavý, těšila jsem se velmi na to, jak bude celý příběh pokračovat. Celý příběh je navíc opravdu dostatečným varovaním i pro naše časy.
Jediná věc, která mi velmi vadila, je styl, jakým je kniha napsaná. Obsahuje poměrně velké množství dialogů, ale tím, že autor pouze skládá jednotlivé věty dialogů bez označení, kdo je vyslovil, u dlouhých dialogů jsem se už fakt ztrácela. Proto dávám o hvězdičku méně.
Těším se na druhý díl.

Aspoň pár mocných myšlenek této knihy:
"Vaše bolest se stává mocnou modlitbou, když se spojí s křížem Kristovým."
"Ti, kdo nežijí v moci Ducha svatého, jsou nejzranitelnější. Dokonce i věřící dokáže udělat z víry pouhý filozofický systém. Ponechá si vnější formu zbožnosti, ale ztratí její srdce."
"Nikdo nezná svou vlastní duši tak dobře, aby ho taktika nepřítele nedokázala zlomit. Nikdo."

Cipori
23.08.2019 5 z 5

Strhující čtení.


Chesterton
18.12.2017 3 z 5

Napínavá kniha, přečtená jedním dechem, ale kupodivu trvalejší dojem nezanechala:))

JLČ
13.11.2016 5 z 5

Strhující román, který jsem četl jedním dechem, dokud mne neštípaly oči tak, že už to nešlo. Svým způsobem prorocké, čtenář tu může vysledovat předzvěst krize Církve, v níž se dnes nachází...

alweryon
18.07.2016 4 z 5

Četl jsem ji několikrát. Zatímco v dějové lince je někdy autor až příliš průhledný a někdy těžko uvěřitelný (kdo příště zemře, hlavní hrdina je slepenec tak sto osudů), tak linka - řekněme duchovní - je skvělá.

Štítky knihy

konec světa náboženské romány

Autorovy další knížky

Michael D. O'Brien
kanadská, 1948
2017  86%Otec Eliáš: Apokalypsa
2017  87%Eliáš v Jeruzalémě

Kniha Otec Elijáš: Apokalypsa je v

Přečtených43x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených9x
Knihotéce18x
Chystám se číst12x
Chci si koupit3x
dalších seznamech1x