Otců nemáte mnoho

Otců nemáte mnoho https://www.databazeknih.cz/img/books/17_/174403/otcu-nemate-mnoho-174403.jpg 4 1 1

Metoděj Minařík O.Carm. (1912-2003) / Z dopisu P. Metoděje rodné sestře Marii na začátku roku 1982: To je pěkné, že sis v ty vánoční dny přečítala v dopisech vzpomínky na maminku, na Pepu a na všechny. To v nás probudí novou láskyplnou vděčnost. Máš pravdu, že ke stáří docela jinak prožíváme spojení mezi sebou, celkově spojení s různými lidmi, ale právě také se sourozenci. Já to také cítím. Já jsem Vás měl všechny vždycky velmi rád, ale teď k Vám všem cítím ještě něco docela zvláštního, jsem s Vámi vnitřně úplně spojen. Ano, ke konci nás zcela naplní milost Boží a je takřka hmatatelná, skutečně ji zakoušíme. A to je krásné a milé. Tyto milostiplné věci jsou vždy spojeny s oběťmi, se zkouškami. Ale to už patří k věci.... celý text

Přidat komentář

Hanka_Bohmova
28.12.2022 4 z 5

Útlá vzpomínková knížka. Otec Metoděj se nejeví nijak mimořádně, nezdá se být předurčen přenést karmelitánský řád nocí komunistické totality. Ale jeho veliká láska k povolání a věrnost řeholi jsou pro tento úkol cennou, možná tou nejlepší výbavou. Krásné mi také připadalo spojení letničního a mariánského akcentu jeho víry, to je mi blízké.
V Kostelním Vydří jsem poprvé pobývala pár týdnů před smrtí otce Metoděje, nikdy jsme se nesetkali. A přece díky téhle knížce ovlivnil, jak prožívám své vlastní povolání. Bohu díky.

Kniha Otců nemáte mnoho je v

Přečtených1x
Chystám se číst3x