Osvoboditel

Osvoboditel https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/497006/bmid_osvoboditel-QHy-497006.jpg 4 18 4

Učitelka Eva Vendelová je nalezena oběšená ve své vlastní předsíni. Někdo jí navíc přibil dva tlusté hřebíky do dlaní. Proč byla zavražděna žena, jež nemá žádné nepřátele, a proč tak brutálním způsobem? Nedlouho poté je ze školky unesena holčička s cukrovkou. Příbuzní obou obětí vzápětí obdrží anonymní dopisy s biblickým citátem, jejichž společným motivem je slib jakéhosi osvobození. Od čeho ale potřebovala Eva Vendelová a pětiletá Ellen osvobodit? A kdo je oním osvoboditelem, který dopisy odeslal? Kriminální inspektorka Idun Lindová musí zjistit, proč byla žena zavražděna, a zda spolu únos a vražda souvisí. Společně s kolegou z oddělení závažných zločinů začne pátrat v minulosti mnohem komplikovanější, než se nejprve zdálo. Vyšetřování ji zavede až do devadesátých let, k temné historii týrané Violy a jejích dvou dětí, které hledaly útočiště u nábožensky založené kongregace v Norrbottenu. Pastor Mattias Selberg a jeho žena Ellenor rodinu přijali a nabídli jí nový domov na svém statku. Ve Viole se probudila nová naděje na lepší budoucnost, ale brzy ji dohnala skutečnost, před kterou se nedokázala ukrýt.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Vendeta
Originální název:

Befriaren , 2021


více info...

Přidat komentář

Lenča727
30.03.2024 4 z 5

Tohle bylo fajn. Trochu mi vadil způsob vypravování v přítomném čase. Prolínaly se dvě časové roviny- minulost, z níž pak vzešly zločiny v současnosti. Drsně vyklesleny praktiky sekty, týrání jejích členů, následky, které si děti odnášejí do dalšího života. Zlo a násilí plodící opět zlo a “pomstu. Autorka se nebála ničeho, ani špatného konce pro jednu z postav. Za mě hodně dobré čtení.

netopýrek1985
03.08.2023 4 z 5

Jj nebylo to špatné. Celkem se četla sama akorát u jedné postavy mě mrzí jak dopadla. To už jsem se nedozvěděla. Jinak pěkný příběh.


orinka3
10.06.2023

Začala jsem číst a pak mi napadlo mrknout na hodnocení jiných. Mám ty stejné pocity, hned po pár stránkách. Navíc se mi nelíbí styl a nadbytečné informace, jako např. na s. 16. "Složky jsou tenké [...] Časem ty černé složky výrazně ztloustnou". To snad dá rozum, ne? Odkládám a nehodnotím.

Majuš333
31.12.2022 3 z 5

Neurazí a ani nenadchne... Navyše z toho celého na mňa sálal len chlad... Ale rozumiem, že nie každý dokáže detektívku, krimi, či thriller napísať s vrelosťou, či aspoň s kúskom citu...

Autorovy knížky

Tina N. Martin
švédská, 1980
2022  81%Osvoboditel

Kniha Osvoboditel je v

Právě čtených1x
Přečtených20x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených1x
Knihotéce73x
Chystám se číst43x
Chci si koupit6x
dalších seznamech2x