Osudy vojáka Havlíka aneb Válčili jsme za Husáka

Osudy vojáka Havlíka aneb Válčili jsme za Husáka https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/485724/bmid_osudy-vojaka-havlika-aneb-valcili-j-SMY-485724.jpg 2 3 2

Převážně humorné příběhy ze života vysokoškoláků vykonávajících základní vojenskou službu v období nastupující normalizace.

Přidat komentář

Prinz_Eugen
19.07.2023 1 z 5

Chtěl jsem z tohoto vyprávění získat poznatky o základní vojenské službě (ta mě minula). To bylo splněno, poněvadž v knize jsou nepochybně shrnuty autorovy vzpomínky na vojnu v r. 1970 v Litoměřicích u speciálního spojařského útvaru, který odposlouchával US army v SRN. Pár zajímavých momentů jsem se sice dozvěděl, ale jinak to byla vleklá a nezáživná nuda. Navíc s ukrutným množstvím chyb a překlepů, které zjevně utekly korektuře...

genie
02.01.2022 1 z 5

Anotace hovoří o humorných příbězích, já si humor představuji jinak. Autor byl na vojně asi u „rádiové roty“ v Litoměřicích a rozhodl se o tom napsat s tím, že doplnil i něco k historii vojny a odvodů už „od dob Habsburků“. Spousta popisného nezáživného vyprávění, nadpis vypůjčený napůl od Haška / Švandrlíka ničemu nepomohl. A těch chyb v textu. Tohle byl velký omyl, naštěstí málo stránek.
PS: Je snad uživatel „volek“ samotným autorem, nebo někým spřízněným? Jak jinak si vysvětlit nadprůměrná hodnocení všech (a jenom) knih J. Bálka?


Kniha Osudy vojáka Havlíka aneb Válčili jsme za Husáka je v

Přečtených3x
Knihotéce3x
Chci si koupit1x