Osamělé povídky

Osamělé povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/507200/bmid_osamele-povidky-KYC-507200.jpg 4 10 1

Žena, která se nedokáže smířit s rozchodem a chodí na tajné návštěvy do bytu bývalého partnera. Setkání dávných kamarádek porovnávajících svá dětská přání s realitou, v níž žijí. Nevšední přátelství desetileté Angeliny s Idou, která o samotě tráví dovolenou, jež měla být svatební cestou. Nebo rande naslepo, co nedopadne podle představ ani jednoho ze zúčastněných. Osamělé povídky jsou citlivými příběhy žen, které ve zlomových okamžicích hledají novou cestu životem, a ne vždy se jim to daří. Přihlížíme jejich touze vymanit se z každodennosti, která často zůstává nenaplněná, a navzdory všem snahám se ocitají znovu a znovu v osamělé přítomnosti sebe samých. Ale právě tam můžou najít odpovědi i potřebný nadhled.... celý text

Přidat komentář

Pýchaaposudek
15.01.2023 4 z 5

"Během takových nocí mívám jistotu, že se nenadechnu, dokud nevyřeším otázku svého bytí. Jaké je to pak ráno překvapení, když vidím všechno jasně, srdce tluče klidně a mysl je čistá." (str. 92)

Parádní! A to jinak nemám povídky moc ráda. Tyhle mě dostaly. Svojí náladou, vhledem do vnitřních dějů v mysli a srdci člověka, neokázalostí, neprvoplánovou nadějí.
Příště prosím autorku o román. Nebo aspoň novelu, pro začátek. Povídka Angelina je podle mě důkazem, že by to šlo:-).

Autorovy knížky

2022  70%Osamělé povídky

Kniha Osamělé povídky je v

Právě čtených1x
Přečtených16x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených4x
Knihotéce31x
Chystám se číst5x
Chci si koupit4x