Originální čínská vegetariánská kuchařka

Originální čínská vegetariánská kuchařka https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/121636/originalni-cinska-ve-121636.jpg 5 1 1

Originální - v uvedení původních čínských jídel rodilou Číňankou do české kuchyně Čínská - s podrobných popisem přípravy, zaručujícím, že výsledek bude skutečná "čína" se správnou chutí, vůní i vzhledem Vegetariánská - v dovedném zpracování zeleniny s využitím koření a dalších surovin Kuchařka - nabízející 150 receptů pro obohacení zdravé výživy, pokrmy s vysokými gastronomickými hodnotami... celý text

Přidat komentář

vandalka
07.09.2019 5 z 5

Skutečně výborná kuchařka, z čínských má nejoblíbenější. Útlý svazek, bez ilustrací, recepty zaberou tak odstavec dva a jsou úžasně prosté. Z obsahu:

- Úvodem několik slov o čínské kuchyni
- Studené mísy (saláty)
- Sójové boby a zeleninové pokrmy s tou-fu nebo sójovými plátky
- Ostatní zeleninové pokrmy
- Vaječné pokrmy
- Pokrmy z rýže
- Těstoviny a jiná moučná jídla
- Polévky
- Zákusky a ovoce

To vše na 86 stránkách :) Jednoduchá jídla jako Smažené čínské zelí (skládá se z hlávky čínského zelí, 1 čl s'čchuanského pepře, oleje, soli a wej-su), Smažené čínské zelí po šanghajsku (navíc máme houby, cukr, solamyl, cibuli a zázvor) atp. - prostě jídla, na která potřebujete skutečně málo a která se v Číně skutečně jedí. Můj zdaleka nejoblíbenější recept je "mrkev po wuchansku", jak jsme si doma zvykli říkat, zde Smažené mrkvové nudličky s pórkem na wuchanský způsob. Samotný název receptu by skoro postačil - nakrájíte mrkev na sirky, pórek na tenká kolečka a postupně osmažíte. Když si chcete hodně vyskakovat, přidáte wej-su, což neděláme, stačí zakápnout sojovkou a podat s rýží.

Štítky knihy

vegetariánství

Autorovy další knížky

Taj-ťün Hejzlar
čínská, 1932
2011  83%Na Řece
1996  87%Volání jeřábů
1999  90%Lexikon čínského mudrosloví
1996  92%Minimum čínského moudra
1998  100%Originální čínská vegetariánská kuchařka