Válečníci bouře

Válečníci bouře https://www.databazeknih.cz/img/books/10_/10323/orci-valecnici-boure-prvni-krev-10323.jpg 4 39 4

Orci - První krev série

< 3. díl

Třetí kniha trilogie Orci: První krev. „Maras-Dantie je v plamenech. Staré národy a vy, přistěhovalci, spolu vedete válku. Zemí se prochází smrt a úkolem nás, orků, je rozhodnout o budoucnosti pro všechny. Ať si Jennesta páchá zlo. Ať se proti nám obrátí všichni nepřátelé. Já, Stryke, už nebudu utíkat. Nastává čas odhalení, je nutné roztrhnout závoj tajemství. Musíme přežít a se vším skoncovat. Nebo zemřít. Viděl jsem náš osud. A nedovolím, aby se nám cokoli postavilo do cesty."... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Fantom Print
Originální název:

Warriors of the Tempest , 2000


více info...

Přidat komentář

ludek.n
02.05.2024 3 z 5

Bojová jednotka orků Rosomáci se probojovala až do Ruffetovy vyhlídky, kde se ukrývá poslední dílek magického artefaktu. Společně s nimi však pod hradby města přitáhly i dvě armády, z nichž každá má s Rosomáky nevyřízené účty. Dokáže velitel Stryke sestavit artefakt a odvrátit hrozící katastrofu? Válečníci bouře jsou poslední části Nichollsovy epopeje ze světa Maras-Dantie a nedá se říct, že by nějak výrazně převyšovaly své předchůdce. Spíše naopak. S blížícím se koncem a potřebou svázat všechny indicie do smysluplného uzlu se objevuje nervozita a touha vypořádat se s problémy tím nejrychlejším a nejjednodušším způsobem, a to i za cenu poněkud kostrbaté konstrukce a nekonzistentních zvratů. Ti, kdo očekávali od sestavení artefaktu nějaké oslepující překvapení a osudové rozuzlení, budou nejspíš zklamáni. Finále Válečníků bouře je totiž taková malá domů, a to doslova i obrazně. Hrdinové sice doklopýtali k naplnění svých snů, ale přece jen jsme od nich čekali něco více. Něco, co by tohle dlouhé hledání naděje ospravedlnilo a naplnilo.

Zelený_Drak
16.03.2021 2 z 5

Celá "trilogie" je jeden román rozdělený do tří svazků, který není tak rozsáhlý, abych mu věnovala tři samostatné komentáře. Okomentuji Orky dohromady jako jeden celek.

Celou dobu jsem váhala mezi 2 a 3 hvězdičkami a přikláněla jsem se spíš ke třem, ale závěr mě dost zklamal. Úplný konec příběhu je zbytečně uspěchaný a přišel mi i neuspokojivě otevřený. Nedozvíme se, co se s kým vlastně nakonec stalo. Uvítala bych aspoň krátké a klidně i patetické vylíčení "šťastného konce". Dala jsem tedy jen 2 hvězdy.

Příběh jako takový pěkně odsýpá. Je to obstojně napsaná generická fantasy, která mírně paroduje generickou fantasy, ale tak převelice nenápadně, že by ani nebylo lehké to přehlédnout a myslet si, že to autor všechno bral smrtelně vážně.

Postavy jsou vcelku černobílé, od začátku je jasné, že Rosomáci jsou oddíl kladných orků bez bázně a hany. Zlé královny jsou zlá a zlejší, hodná královna je dívka v nesnázích. Artefakty jsou nejmagičtější, záporáci nejodpornější, fanatici nejfanatičtější...

Prostě to nemá úplně čím překvapit, ale stejně čtete dál, protože je to celkem zábava a chcete vědět, k čemu to tedy všechno bude. Kdybych knihu mohla považovat za dětskou, tak bych jí ty 3 hvězdičky dala. Jenže vzhledem k sexuálním excesům zlé královny, jde spíš o knihu pro dospělého čtenáře. Kdyby se vyškrtly, doporučila bych Orky dětem mezi 10 a 15 lety, ale takto se pro děti vůbec nehodí a pro dospělé je příběh příliš přímočarý. Tak nevím, na jakou skupinu čtenářů autor vlastně cílil.


puplik
29.08.2013 4 z 5

Výborná trilogie. Vřele doporučuji

Konai
30.11.-0001 4 z 5

Tak tohle je druhý nejlepší díl ze všech tří xD.

Štítky knihy

hrdinská fantasy

Autorovy další knížky

Stan Nicholls
americká, 1948
2005  78%Strážci blesku
2005  81%Válečníci bouře
2005  78%Legie hromu