Pravidlo tří zdrojů

Pravidlo tří zdrojů https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/483172/bmid_operativec-i-pravidlo-tri-zdroju-6400d0937e030.png 5 13 8

Operativec série

1. díl >

Pravidlo tří zdrojů se odehrává na Středním východě a v České republice. Příběh popisuje rozsáhlou policejní a kontrašpionážní akci našich operativců a je plný napětí a intrik. Veškeré zlociny, které se dejí, pripomínají ledovec v tom smyslu, že tu vetší cást nikdy neuvidíte. Už jen proto, že ponorit se pod hladinu samo o sobe nic nereší. A cím vetší špinavost hledáte, tím víc ji gauneri budou chtít utajit. Mužete se snažit, mužete mít i štestí, ale najít ty správné informace nestací. Když nesvedete presvedcit ostatní, že prípad, kterému jste na stope, není jen bájením informátoru, byla vaše práce zbytecná. Místním Kurdum nemá David Prokop moc duvodu verit, ale vypadá to, že by si díky nim mohl došlápnout na nebezpecného fundamentalistu. S lákavým prípadem v sobe probouzí pozapomenutou životní energii, která mu pomáhá bojovat se starými démony. David se brzy stává jen malým clánkem v neprehledné hre, kde vyhrát chce každý, ale hrát cestne jen málokdo.... celý text

Přidat komentář

Květ
05.02.2024 3 z 5

Česká krimi z pera Eduarda Krainera, čekala jsem víc, ale nebylo to špatné. Na můj vkus psáno velice úsporným stylem, spíše popis než dialogy, spíše povrchně než do hloubky. Námět zajímavý, postavy i zápletka uvěřitelné, velká písmena, krátké odstavce, četlo se to rychle, vyšel i druhý díl, ale nejsem v nutkání si jej okamžitě vypůjčit. (3,5*)

martina-mar
05.11.2022 5 z 5

Jestli čekáte "bondovku" v českém stylu, tak si raději pořiďte tu originální. Tenhle příběh je ryze česká polívčička, která sice zabrousí na zahraniční scénu, ale to jí dodává napětí a zajímavý 3D prostor. Hlavní hrdina David Prokop se v soukromém životě občas pěkně plácá, ale jinak je to profík každým coulem. Pravda, jako každý chlap, není dokonalý a se ženami to moc neumí. Ovšem, když se do své práce zakousne, začne být svým protivníkům příjemný jako osina...víte kde. Autor, sám bývalý profesionální voják a bezpečnostní konzultant nám odhaluje velmi příjemným vypravěčským stylem pro čtenáře atraktivní vysokou hru s informacemi, práci profesionálních vojáků, policistů a tajných služeb. Za to mu, jako vášnivá čtenářka a veteránská fanynka, neskonale děkuji a těším se netrpělivě na pokračování.


Mája777
18.10.2022 5 z 5

Tahle knížečka se ke mně dostala shodou šťastných náhod.
Nedávno jsem byla na školení a tam nám o teroristech a extrémistech přednášel pan Krainer. A dokázal vyprávět opravdu poutavě. Když jsem přijela domů, tak jsem jen tak ze zvědavosti zadala jeho jméno do vyhledávače. A ejhle, hned na prvním odkaze jsem objevila tuto knížku. No co, zkusím to.
A pan Krainer umí i psát. Je pravda, že kdybych ji četla bez osobního setkání s autorem a nevěděla, že popisuje realitu, trochu bych váhala. Vždyť toto se u nás přece neděje. No, asi děje. Jenom se všechno nedostane na veřejnost. O tom je vlastně práce operativců.
Kniha je pro mě překvapením, jako ostatně i pro další čtenáře, a určitě ji doporučuji. A už se těším na pokračování.
(17. 10. 22 - 23 565 - 54)

smejky21
07.01.2022 5 z 5

Pro mě rozhodně knižní překvapení roku 2021!!! Napínavý krimi román, těžící zjevně z autorových bohatých zkušeností s popisovanou tématikou, která je okořeněná o krásné lidské příběhy. V některých popsaných pasážích mi při četbě připadalo, jako bych byl na místě fyzicky přítomen.
Skvělé, vřele doporučuji a těším se na další díly.

uzivatel0276
05.11.2021 5 z 5

Okamžité zaujetí. Od samého začátku je to nářez, opravdu jako byste byli součástí příběhu. Člověk opravdu ani neví jakou práci odvádí operativci od začátku až do konce. Autorovi se kniha povedla. Velmi se těším se na další díly.

Klara66
02.11.2021 5 z 5

Knížka mě okamžitě vtáhla do děje a četla jsem ji jedním dechem až do konce. Autor dokáže velmi poutavě vyprávět všechny linky děje, a ty napínavější opravdu sugestivně a živě, jakoby jste byli a chtěli být součástí příběhu. Moc se těším na pokračování.

Pepíno1978
01.11.2021 5 z 5

Kniha uchopila zajímavý nápad, má dynamiku a běžnému člověku srozumitelně poodhalí práci operativců a zárověň nastíní mentalitu a pohnutky lidí, kteří organizují teroristické akce proti "západním" zemím. Velmi čtivý a napínavý děj, mohu jen doporučit a těším se na další díl...

Druid25262
31.10.2021 5 z 5

Na jeden zátah, velice poutavé, napínavé. Těším se na pokračování.

Autorovy další knížky

Eduard Krainer
česká, 1971
2021  95%Pravidlo tří zdrojů
2022  87%Břídilové z Kábulu