Operácia Orech a iné dedkoviny

Operácia Orech a iné dedkoviny https://www.databazeknih.cz/img/books/24_/248114/bmid_operacia-orech-a-ine-dedkoviny-yOU-248114.jpg 5 16 3

Bratia Ivan, Ondrej a Tomáš bývajú s rodičmi v mestečku, v ktorom skapal pes. Cez prázdniny sa Ivan a Ondrík sťahujú do Hrušian k babinke a trom dedkom. Pravý dedko Vilko - dednožko je najmladší z troch bratov. Je na vozíčku, lebo nemá nohy. Najstarší Vilkov brat je Vendelín, ale volajú ho dedočko. Má veľmi silné dioptrie, bez nich je vlastne takmer slepý. Tretí dedko, deduško Vinco, zasa veľmi slabo počuje. Do Hrušian sa chlapci sťahujú každé leto. To leto, o ktorom rozpráva táto knižka, bolo mimoriadne, hoci sa začalo jedným veľkým sklamaním.... celý text

Dobrodružné Literatura slovenská Pro děti a mládež
Vydáno: , Slovart (SK)
Originální název:

Operácia Orech a iné dedkoviny , 2011


více info...

Přidat komentář

Vopka
04.03.2020 5 z 5

Výborná knížka, četli jsme jako první knihu ve slovenštině a bavilo i děti 10 a 12 let. Smál se u ní i tatínek. Jak píše kolegyně níže, v češtině to nemohla být taková zábava :)

broskev28
06.03.2018 5 z 5

Souhlasím, skvělá knížka pro děti 2. až 5.třídy. Prázdninová pánská jízda (nebo také dědečkové léto) ve vesničce jménem Hrušany, kde žijí sourozenci Vilém, Vendelín a Vincent, jinak také . . .
Ale to už si přečtěte sami. Spousta krásných nápadů, příběhů ze života, zvláštních jmen a báječných ilustrací. Mě mrzí jen jedna věc: že jsem si knihu nemohla přečíst v originále. Nějak se nemohu zbavit pocitu, že potom by tahle prímová knížka byla ještě lepší!


Gwendolyn
31.12.2017 5 z 5

Vtipný námět i celý příběh, konečně normální příběh, normální vztahy, o 300% lepší než přeložené americké knihy pro děti.