On

On https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/404051/bmid_on-3uP-404051.jpg 3 11 11

Román On s podtitulkem Na velikosti nezáleží je malá románová komedie o tom, že i s malou výbavou – ve formě postavy, majetku, mužství, charizma, smyslu pro humor, … – můžete zažít velkou životní párty. Román popisuje život v mnoha odstínech šedé, růžové a modré. Ukazuje, že život se nemusí skládat z položek vstát – vyčistit si zuby – jít do práce – vrátit se – uklidit – vyčistit si zuby – jít spát, ale že může být akční, vzrušující, nevšední, kouzelný… každý den, a to i jen s minimální dávkou kreativity. Kniha si klade dvojjediný cíl: pobavit a inspirovat (ne zrovna v tomto pořadí). Inspirovat muže i ženy a formou příběhů jim ukázat, jak lze originálním způsobem získat ženu (nebo muže), jak rozdělat oheň vášně (a neuhořet), jak zvládnout dominantně submisivní vztah (a ovládnout mysl druhého). Oproti trilogii Padesát odstínů šedi/temnoty/svobody se román On zaměřuje na dalších devětačtyřicet odstínů sexuálního života, proto inspiraci v něm najdou začátečníci i pokročilí.... celý text

Přidat komentář

Aneleh
31.03.2023 1 z 5

O zhodnocení této knihy mě požádal sám autor, a to i přesto, že jsem ho upozorňovala, že erotické knihy nečtu. Takže jsem nepochopila, proč si vybral právě mě. Pokud jsem zde měla najít něco víc, tak bohužel nenašla. Snad jedině Charlie mě potěšil, protože kočky zbožňuju. Ale to vše, i jaký druh knížek mám ráda, je na mém profilu. Pak také hezké obrázky jsou plusem této knihy, ale pro mě je to bohužel tak vše.
Ještě v první polovině jsem se docela zasmála, byly tam humorné postřehy, i když s dr. Uzlem tak úplně ve všem nesouhlasím. Pak už jsem ovšem hodně přeskakovala - aktivity v oblasti BDSM mi nic neříkají a to plnění úkolů a jejich detailní popisování mě nudilo a kolikrát jsem si říkala - to jako vážně??
Dost často to byla spíš jako nějaká příručka, navíc o věcech, které většina z nás zná a už je někde četla. Jinak Pavlova mamka nemohla chtít přídavky na vysokoškoláka, protože, a to známe snad všichni, kdo jsme kdy o přídavky na děti žádali nebo je dostávali - když jsem zletilý, náleží vždy mě a nikoliv rodičům! Také o tom, že řidičák je lepší nemít při jízdě u sebe, bych hodně pochybovala. Pak ta poznámka o valorizaci důchodcům - málo stávkují??
Takže u mě tahle kniha nezabodovala, což ale neznamená, že si nenajde svoje čtenáře, kterým se bude líbit.

Fiddis
20.09.2022 4 z 5

Při čtení se ve mně bily pocity jako "proč je příběh tolik přerušován autorem a snaží se mě poučit" a "to je vlastně dobré, že to píše, to jsem nevěděla" :-)) Je to rozhodně atypická kniha, nic podobného jsem ještě nečetla a souhlasím s tím, že je inspirativní a to v obecné rovině. Co bych vytkla je trochu zmatek v tom, co se tedy vlastně stalo, ale podle toho, co bylo úplně na konci, to bylo vlastně záměrné... No... Jako proč ne :-))


Januka
11.09.2022

Bohužel jsem nedočetla, snažila jsem se začíst na několikrát, ale dál než k padesáté stránce jsem se nedostala :(.

Eistee
13.06.2022 4 z 5

Román On je zajímavý a v našich končinách i originální počin. Zaujme už na první pohled svou atraktivní obálkou, která - společně s úžasnými ilustracemi Terezy Kepákové - dokonale koresponduje s jeho obsahem.
Když jsem knihu poprvé vzala do ruky, překvapil mě její větší rozsah. Prvních pár kapitol jsem si zvykala na autorův rukopis - nevtíravý, hloubavý, plný asociací a vnitřních monologů. Jazyk, jímž je kniha napsána, je košatý a pohladí po duši. Autor také zvolil ideální tempo a vhodné dělení kapitol, proto dokáže čtenáře na konci každé kapitoly navnadit na další čtení.
Pozitivně hodnotím především zasazení příběhu do známého českého prostředí a realičnost postav. Musím přiznat, že hlavní protagonista příběhu mi zpočátku nebyl vůbec sympatický, na druhou stranu ve mně však vzbudil zájem. V průběhu děje u něj dochází k několika změnám a Pavel se z naškrobeného mistra etikety promění přes svůdného elegána v sympatického chlapíka, který si jde za svými sny a vizemi.
Román On bych charakterizovala takto: aktuální, hravé, inspirativní a zatraceně sexy dílko, které pomocí poměrně detailních analýz psychologických pochodů hlavních postav přiměje svého čtenáře k sebereflexi. Ten také jistě ocení tipy a nápady, jak zpestřit sexuální život. Zakomponování našich velikánů etikety a sexuologie je pouhou třešničkou na dortu.

Jája92
16.01.2022 4 z 5

Když jsem knihu začínala číst, vůbec jsem netušila, kolik emocí ve mně kniha vyvolá. V první třetině knihy jsem si říkala, že možná knihu ani nedočtu, přišla mi dost zmatená, ale ve chvíli, kdy na scénu přišla Gabriela, můj názor se rapidně změnil. Kniha obsahuje mnoho zajímavých informací, myšlenek a inspirace a určitě po čase knihu znovu budu pročítat. I když mi hlavní hrdina Pavel lezl na nervy svou rádoby dokonalostí a vytříbeným vkusem, přesto se kniha nakonec pro mě stála zajímavým zpestřením. Navíc kniha obsahuje ke každé kapitole obrázky, které nejednoho čtenáře potěší.

Acner80
12.10.2020 odpad!

Pokud máte rádi články typu: "10 zaručených rad jak", "Víme jak na to" apod., pak je tato kniha přesně pro vás. Tohle byla jedna z nejhorších věcí, co se mi dostala do ruky.

a7f
14.05.2020 5 z 5

Príbehy o láske a vzťahoch popretkávané erotikou som dlhý čas na pultoch kníhkupectva úspešne míňala. Darilo sa mi držať motivačnej literatúry, ktorá ma baví. Ale všetkého veľa škodí a občas je dobré zablúdiť aj do iných vôd. To sa mi podarí vždy, keď natrafím na dobrého spisovateľa, ktorý má dokáže vytrhnúť z čitateľského stereotypu. Do rúk sa mi dostala veľmi dobrá kniha, ktorá ma hneď upútala lákavým obalom. Česky autor Radim Martynek, ktorému za knihu ďakujem, vydal už v roku 2016 zaujímavé dielo Písemná komunikace v praxi. Román On (aneb Na velikosti nezáleží) je však niečo úplne iné. Zmes jemného humoru, nevtieravej psychológie a krásnej odvahy zájsť do intimity s dobre nadávkovanou spaľujúcou vášňou, vás zaručene dostane a neodoláte vzrušeniu dočítať knihu na jeden záber.
Originálnym štýlom napísaný román ON určite odporúčam aj tým hanblivejším čitateľom :), ale aj tým, ktorých baví vzťahové mudrovanie. Hlavný hrdina Vám nemusí byť od začiatku sympaticky, ale verte nakoniec si ho obľúbite. A že vy na také knihy nie ste? Neverte tomu, na “veku nezáleží”, urobte si zo života vzrušujúci príbeh ;) A.F

daniela6929
15.10.2019

Chvilku mi trvalo, než jsem se začetla.
Ale kniha byla pro mne inspirací a návodem. V některých situacích jsem se i našla.... Tedy to, co jsem v rámci etikety dělala špatně. Vůbec není škodu si uvědomit, jak se právně chovat ... Erotika? Úžasné - proč ne?
Díky, díky , díky

KaJa1408
22.07.2019

Román bych při hodnocení rozdělila na třetiny: 1. Nic moc, ale uvidíme co bude dál… 2. Fíha! 3. To snad není možný!!

V první třetině mi hrdina nebyl nijak zvlášť sympatický, takový ten nafrněný týpek, co se ohlídne jen za manekýnou. Ovšem on se měnil… Ve druhé třetině to byl úžasný dobyvatel, společník, milenec… A ve třetí třetině to byl velký sympaťák.

Vlastně teď už stačí napsat jen díky. Díky za zážitek. I když vím, jak o vztah pečovat, román byl pro mě inspirací, svěžím vánkem. Těším se, co bude dál…

pantherlady
04.07.2019 5 z 5

ON...je inspirativní, zábavný i poučný...je ideálním spojením toho, co od knihy čekáte.

Již po pár stránkách budete vtaženi do příběhu natolik, že se od knihy nedokážete odtrhnout a necháte se zcela unést do světa plného vášně, vzrušení a nečekaně originálních překvapení. Ocitnete se v tajuplné komnatě plné lechtivých momentů, šokujících okamžiků i romantických gest. Touha po vlastním reálném prožitku vás nemine.

Autor nás nenápadně přivádí k zamýšlení nad dosavadním životem i partnerským vztahem a ukazuje nám cestu, jak si zpříjemnit a okořenit dny všedního stereotypu. Stačí se jen začíst a... :-)

milovnikzen
11.05.2019 5 z 5

Je skvělá! Je dechberoucí, inspirativní a šokující - tato kniha a má žena :-). Doporučuji přečíst, následně vyzkoušet v praxi. Budete překvapeni, jak díky této knize dokážete znevšednit svůj život!