Omylem géniem

Omylem géniem https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/154294/omylem-geniem-154294.jpg 4 19 2

Velká část nejoslavovanějších objevů historie lidstva, od střelného prachu až po Viagru, je dílem čiré náhody, která vedla k převratným myšlenkám a vynálezům. Vydejte se s touto knihou na prohlídku vědeckých a technologických zázraků, které změnily svět, a přesvědčte se, že pevná víra, nečekaná inspirace a nenadálé změny chápání mohou ze dne na den změnit způsob, jakým vnímáme svět. Ať je to objev penicilinu nebo vynález mikrovlnné trouby, náhlé záblesky inspirace udávají našim životům směr již sedm tisíc let. Tato kniha je oslavou náhodným Einsteinům, jejichž náhlá vnuknutí změnila svět. Věnuje se zásluhám známějších osobností, jakými byli Isaac Newton nebo Louis Pasteur, ale neopomíjí ani méně opěvované hrdiny, jako vynálezce rádia nebo bezpečnostního skla.... celý text

Přidat komentář

alimraj1
22.04.2021 4 z 5

Fyziku (ani takovéto podobné vědy) jsem ve škole nikdy nemusela, ale tato kniha mi nenásilně představila ty nejzákladnější jména a pojmy. Vždy do ní ráda nahlédnu.

dalimoni
07.06.2013 5 z 5

Krátké příběhy o významných objevech, které změnily budoucí svět. Kniha je rozdělena chronologicky od objevů nejstarších po objevy, které jsou staré pár desítek let. Příběhy jsou krátké, nejdou moc do hloubky, ale pro rozšíření obzorů a všeobecného rozhledu, to zcela postačuje. Samotná publikace (tištěná podoba) je velmi zdařilá (křídový papír, doplněn krásnými fotografiemi či nákresy), takže i v tomto ohledu je publikace "krásná".


Štítky knihy

vynálezy a objevy věda badatelé a objevitelé

Autorovy knížky

2013  81%Omylem géniem