Olympijský rok

Olympijský rok https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/299408/bmid_olympijsky-rok-sg9-299408.jpg 4 11 11

Životní závod. Tahle šance přichází jen jednou za čtyři roky. Reportéři Radiožurnálu celý rok den po dni sledovali přípravu devíti českých sportovních hvězd na olympijské hry v Riu de Janeiro. Jejich pozornosti neunikli Simona Baumrtová, Anežka Drahotová, Josef Dostál, Vavřinec Hradilek, Alexander Choupenitch, Jiří Ježek, Lukáš Krpálek, David Svoboda ani Lucie Šafářová. Otevře si Lucie Šafářová po olympiádě kavárnu? Proč Lukáš Krpálek plakal štěstím? Kde nejraději trénuje Jiří Ježek? A jak chytá ryby Josef Dostál? I to najdete v této knize.... celý text

Přidat komentář

DennisMoore
22.03.2017 5 z 5

Soubor velmi inspirativních příběhů odhodlaných a po čertech sympatických sportovců. Každý z nich je originál, každý stojí za přečtení a každý má co říct. Zajímavé je, že kniha vznikla ještě před olympijskými hrami, takže všichni hovoří o Riu v budoucím čase a jestli nakonec vyhráli, nebo ne, se čtenář nedozví a ani se vlastně dozvědět nepotřebuje. Když si totiž člověk přečte, jaké úsilí stojjí za návratem Lucie Šafářové, co žene vpřed Lukáše Krpálka (mimochodem krásná náhoda, že právě jím kniha začíná), nač vzpomíná Dana Zátopková nebo jestli Vavřince Hradílka mrzí, že se na hry nedostal, pak jsou medaile až na druhém místě. Hlavní jsou ti lidé - a to jsou do jednoho vítězové.

1alena1
07.02.2017 5 z 5

Zajímavé příběhy zajímavých lidí. Všichni jsou nám všem příkladem ve vůli, pracovitosti atd. Snažím se poučit a naučit se zatnout zuby a jít dál při nezdarech. Často lze aplikovat i v životě nesportovním. Stojí za přečtení.