Oksa Pollocková: Vyvolená

Oksa Pollocková: Vyvolená https://www.databazeknih.cz/img/books/85_/85742/vyvolena-85742.jpg 4 135 21

Oksa Pollocková série

1. díl >

Oksa Pollocková je třináctiletá dívka, žijící v Paříži se svými rodiči. Kromě občasné zbrklosti, kterou jí neustále vyčítá nejlepší kamarád Gusta, se nijak zvlášť neliší od ostatních kamarádů. Jednoho dne se ale všechno změní. Nedlouho po uspěchaném stěhování do Londýna a návštěvě nové školy najde na svém břiše podivné znamení. Od té chvíle je celý její život vzhůru nohama. Oksa, která si vždy přála být neohroženou nindžou, objevuje svoje nadpřirozené schopnosti. Ovládáním ohně a levitací to ovšem vůbec nekončí… Dívka se svěří se svým trápením výstřední Dragomíře, své babičce a důvěrné kamarádce. Následně se dozvídá opravdový příběh své rodiny: Dragomíra je vládkyní Edéfie, neviditelné země ukryté někde na Zemi, ze které před mnoha lety uprchla během Velkého Chaosu, a Znamení Oksu označilo jako nástupnici trůnu. Kromě její mámy Marie je celá široká rodina součástí skupiny Prchlíků, kteří jsou od těch dob rozptýlení po světě Zvnějšku. Oksa objevuje neuvěřitelný svět magických stvoření, která jsou ukryta v Dragomířině přísně tajném ateliéru. Je to právě matčina nevědomost, která Oksu donutí k radikálnímu řešení napjaté situace. U společné večeře předvede několik svých kouzel, mnohaleté tajemství je prozrazeno a osud rodiny v ohrožení. Splní Oksa velké přání všech Prchlíků a zachrání Edéfii před zkázou? V každém případě už nikdy nebude obyčejnou malou školačkou… Seznamte se s Oksou, čarodějkou a nindžou v jednom, na WWW.OKSA.CZ!... celý text

Dobrodružné Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Jota
Originální název:

Oksa Pollock: L’Inespérée , 2010


více info...

Přidat komentář

DominaCZ
03.10.2018 1 z 5

Ten moment, když nevíte, jak vyjádřit to, co vyjádřit chcete tak, aby to neurazilo a zároveň vás to nenas*alo ještě víc ...
Čtu to poněkolikáté a je to čím dál tím horší.

Z kdysi kouzelnýho světa se stal mišmaš plnej hlouposti, což děcka kolem 9-11-ti let zajímat může...ale pak se stane součástí zbraŇ jako rozežírání plic zaživa a KGB nebo domnělé CIA a z dětské knížky jsme kdesi, kde tomu neporozumí ani dospělák, protože je to najednou tak moc o vládních bojích, byť zaobalených do kouzelných zemí a bojovníků Prchlíků (debilní nízev), kteří pod nadvládou zla museli z Ruska uniknout, že zjistíme, že vlastně nevíme, zda čteme dětskou, nebo dospěláckou knížku.

Fakt, že věty, jež měly být vtipné vtipné nejsou, že atmosféra není uvěřitelná a že osoby díky svým dialogům leda tak vytáčejí díky své neautentičnosti, asi zcela pominu, stejně jako fakt, že se nám tam opět mísí prvky koho jiného než chudáka okopírovaného Pottera (fakt, že mají ve škole schovku KOMNATU, ve které jsou sochy a nepotřebný nábytek - tam lezli Draco a jeho dva přátelé v posledním díle) anebo kouzlo, jež maže paměť a vytvoří oběti víru v to, co mu druzí šeptají.
Až příliš průhledně stejné, kdyby to alespoŇ pozměnily !!!!!

Takže dobrý? ani ne.
Pro děti? Vůbec.
Takže hodnocení? odpovídající.

any333
01.01.2018 5 z 5

To jsem se zase pustila do zajímavé série. V první řadě obdivuji autorky, že se rozhodly stvořit společné dílo a takhle jim to vyšlo. Sice je Oksin příběh opravdu nenadálý a možná místy trochu naivní, čtenář si v ní libuje hlavně při objevování zákonů Edéfie a dalších zvyklostí. I když mě trochu naštvalo, že se tam ještě nepodívali, ale co není nyní může být v dalším díle, na který se moc těším.
Jsem podobného charakteru jako Oksa, takže jsem si ji hned oblíbila a stejně tak Gustu. Velmi sympatický mi byl taky Melin, jen mě mzelo, že nedostal víc prostoru. Ale nejvíc mě dojímal Tugdual, nejen kvůli jeho minulosti, ale i stylu a vzhledu, takže se těším, co dalšího se o něm dozvím. Vlastně, když se tak zpětně zamyslím, každý Prchlík měl jedinečný vlastní příběh, takže bylo obtížné si alespoň někoho nezamilovat.


DracoMalfoy
25.02.2017 5 z 5

Když jsem knihu dostala, neodtrhla jsem od ní oči dokud jsem ji celou nepřečetla. Za mě opravdu ano.

SnoWcaT
14.02.2017 1 z 5

Docela zajímavý děj knížky...... Ale některé části jsou opravdu dětinské a já sem se musela přemáhat abych ji dočetla až do konce...

KateChatt
27.05.2016

Opravdu je to spíše pro mladší děti, ale já si nemůžu pomoc. Ta knížka na mě působila moc příjemně a mile, že jsem si musela přečíst další díly. Navíc mě k ní táhne dost vzpomínek když jsem byla mladší. Představování si, že jsem Oksa bylo skvělé :-D

headwicca
27.01.2016 4 z 5

Ano. Já bych tuto knihu doporučila. Ovšem o něco mladším čtenářům, než jsem já ;) I tak se mi kniha velmi líbila. Je psaná schůdnou formou. Moc dobře se čte, a myslím, že mladší čtenáři si přijdou na své. Oksa-san jako nindža. Její věrný přítel Gusta. Jejich rodiny, přátelé, i jejich nepřátelé. Celý děj je krásně vykreslený. Příběh je originální, ačkoliv jsem se občas nemohla ubránit srovnávání s Harry Potterem... Akorát tady je v hlavní roli třináctiletá dívka, která vás občas vytočí svojí horlivostí. :D A pro mě nejzajímavější postava? Nejspíš Murmus Tugdual. ;)

Laputika_3
21.01.2016 4 z 5

Četla jsem ji neskutečné čtyři měsíce, a to jsem se musela hodně přemáhat a nutit do posledních stránek (co to kecám, do celé knihy...). Jak říkám, nezačetla jsem se. Přesto moc hezká kniha s nápadem a zápletkou. Kdyby mi teď bylo tak osm nebo devět, asi bych tuhle knihu zbožňovala. Takže doporučuji všem dívkám co milují pohádkové nadpřirozeno, akci a směšné tvory. A všem, kdo mají rádi dlouhé knihy, protože, a teď se teda držte, má knížka necelých pět set stran! :)

simona8126
23.12.2015 3 z 5

Inu... Oslovily mě krásné obálky všech tří dílů, které u nás vyšly. A protože jsem měla možnost zakoupit si knížky v Levných knihách, nemusím asi moc litovat. Za plnou cenu by to nestálo. Zřejmě už jsem přece jen příliš stará pro takové knihy (ačkoli ne, to nebude ono). Zkrátka mi celý příběh připadal chvílemi přitažený za vlasy, některé věci byly řešené podivným a neuspokojivým způsobem, postavy jednaly nevěrohodně a zbytečně se roztahovala a oddalovala řešení, která byla od počátku nasnadě. Nevím, jak moc by takové záležitosti řešily děti, nejspíš by je oslnila hlavně kouzla a spousta zajímavých bytostí. Popis kouzelného světa i všelijakých potvůrek se mi líbil, takže dávám smířlivě tři hvězdičky, ale že by to navnadilo pro další čtení, to snad ani ne (ale když už jsem si knížky pořídila všechny naráz, možná se k nim někdy vrátím...).

Emilie99
28.11.2015

Tato kniha mě vtáhla do svého děje a nechtěje mě pustit, jsem ji do dvou dnů přečetla. Když jsem viděla titulní stránku řekla jsem si "pane bože co to je?". Ale po přečtení jsem si musela přečíst i další dva díly. V angličtině se můžeme těšit na pokračování už v únoru 2016. Tato knižní série si zaslouží byt na plátnech!

SoPac
18.08.2015

Tahle knížka je výborná. Přečetla jsem zatím jen tři díly, chystám se na čtvrtý, ve slovenštině.

MarekG
16.08.2015

Musel jsem se přemáhat ke každé další stránce.Nedočteno, možná se k ní někdy vrátím.

tisha8409
28.07.2015 5 z 5

Ta knížka je skvělá, je to něco nového, co tu ještě nebylo a šanci na zfilmování rozhodně MÁ.

Jajulena
25.05.2015 5 z 5

Strašně se mi kniha líbí i její další dva díly. Na pokračování stále čekám.
Postavy jsou zajimavé a netuctové Svět se mi zdá nový a kouzelný a děj nemá chybu.

Jolilinka
08.11.2014 3 z 5

Pěkná, oddychová knížka, ale rozhodně nemá nato stát se tak úspěšnou a slavnou knihou ani být zfilmována. Připadá mi to napsané jako pro malé děti, kouzel je tam až přespříliš a tak jsem si často připadala jako v mateřské školce. Děj je zajímavý, pěkně udělaný, vymyslený a napsaný, ale cílovou skupinu bych rozhodně změnila a kniha stoprocentně nepatří mezi jedny z nejlepších knížek, dokonce ani mezi ty dobré.

felix6338
06.11.2014 5 z 5

četl jsem jen tenhle díl ale moc se mi to líbilo. Je to něco jiného, vtipného a přčitom závažného i když zase- dávat do příběhu pronásledovačku, tajné služby, násilí učitele vůči začce..-.asi bych to neumístil do reálného světa.
Děsně se mi tam líbí Gusta ♥ a babča..ta je kouzelná, chtěl bych mít ten její pokojík s lektvarama a zvířátkama. Ty květiny co jsou hysterické ze zimy a ti s čupřinkou jsou dokonalí :)
Tohle dětem číst dejte, naučí se to určitýmu profilu neochvějného přátelství a nutnosti bojovat společně, ať už půjde o cokoliv.
Navíc je to kouzelný a milý.

eva3573
31.07.2014 5 z 5

Knižka mi velice dlouho ležela v polici a nebyla jsme schopna si ji přečíst. Když jsem se však už rozhoupala, tak jsem si řekla, jak jsem byla ale pitomá. Úžasná knížka!! Dokonalá! I když musím přiznat, že se mi zdá Oksa zbytečně histerická, ale i přesto prostě super! Doporučuji!

venda-books
25.02.2014 5 z 5

Tuhle knížku miluju. Mám k ní vážně velký citový vztah. Je to právě tahle knížka, která odstartovala moje ''čtenářské šílenství''. Dostala jsem ji jako dárek k Vánocům (2011) a tou dobou jsem knížky moc nemusela. Jo, byla jsem hloupá. Každopádně, knížka mě velmi zaujala a já se nemohla dočkat na další díly. Vřele doporučuji. :)

Kucqa
18.01.2014 3 z 5

Obal knížky je opravdu suprový:) Říká se, že by obal neměl být to, podle čeho určujeme, jestli si knížku přečteme, ale opak je pravdou:) Vždy se dívám po nějakém pěkném obalu:)
Kniha je určena hlavně těm mladším, proto mi přijde trošičku (omlouvám se, že to tak řeknu, ale nevím, jak jinak to vysvětlit) dětinská - proto tak nízké hodnocení...
Ale jinak je to opravdu skvělý nápad a myslím si, že si s tímto příběhem daly autorky veliký kus práce:)

MartinaF
20.08.2013 4 z 5

Kniha je určená především dvanáctiletým až třináctiletům čtenářům, kteří mají rádi kouzla, čáry, prapodivná mluvící stvoření - už jenom proto, že Oksa patří k těm dívkám, které si čtenářky oblíbí a budou snít o tom, aby měly takové schopnosti jako má Oksa.

Marika Vanova
26.04.2013 5 z 5

Dlouho jsem po Okse koukala v knihovně, když si šly děti něco půjčit, až mi to nedalo a šla jsem po ní. Myslím, že jsem udělala dobře, knížka je bezvadná, čtivá, pro děti i dospělé, humorná, zajímavá...Doporučuji, čte se dobře a příběh 13ti leté Oksy vám utíká před očima. Obě autorky musí mít velkou fantazii....nejlepší jsou dialogy Foldingotů...

Štítky knihy

francouzská literatura

Autoři knihy

Anne Plichota
francouzská, 1968
Cendrine Wolf
francouzská