Okrsek VIII

Okrsek VIII https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/407320/bmid_okrsek-viii-KsI-407320.png 4 17 4

Balthazar Kovacs je romský detektiv z budapešťského oddělení vražd. Právě když pije svůj první šálek kávy, obdrží tajemné textové zprávy. Jsou to jen tři slova: „26, Náměstí republiky“, a fotografie. Fotografie ukazuje tělo třicátníka, ležícího na zádech s očima otevřenýma, napůl pokrytého cihlami a prachem. Adresa - někdejší ústředí komunistické strany, což bylo kdysi jedno z nejvíce obávaných míst v zemi. Ale když Kovacs přijde na Náměstí republiky, tělo je pryč a jeho jediným svědkem je malý cikánský kluk, který viděl mrtvolu v neoznačené dodávce. Následné vyšetřování zavede Kovacse hluboko do podsvětí Budapešti, do míst, která zůstávají běžným návštěvníkům skryta, a dostává se na stopu rozsáhlé korupce, která sahá až hluboko do vládních kruhů.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Beta-Dobrovský
Originální název:

District VIII , 2017


více info...

Přidat komentář

Costanzo
10.08.2019 5 z 5

Pokud milujete špionážní romány, politické thrillery nebo detektivky, tato kniha předčí vaše očekávání. Kniha byla čtivá, poučná, ale co však tuto knihu dělá skvostem je právě výše zmíněné smíchání žánrů. Hodnotím na výbornou a za mě je to "Pikantní směs chutí, která rozdráždí vaše smysly."

okeey
03.08.2019 5 z 5

Kniha, která se vymyká běžným detektivním příběhům. 4 faktory, které bych chtěla vypíchnout: romský detektiv, prostředí Budapešti, uprchlická krize a korupce. Příběh se odehrává v současnosti a případ vraždy se vyšetřuje na pozadí aktuálního evropského problému. Tohle mě zaujalo a musela jsem si knihu přečíst. Udělala jsem správně, kniha je skvěle napsaná a nesmírně čtivá. Balthazar mě dost baví, je to takový ten typický detektiv - svéráz, který by nejraději vše vyřešil sám a nejlépe přehlížel veškerá nařízení. Jenže do celého případu je zapojena vláda a je potřeba postupně odhalit, kdo konkrétně za tím vším stojí a proč se tak stalo. Cesty vedou od jednoho úředníka k druhému a vychází najevo, že každý na každého něco má. Rozplést to klubko pochybností a intrik není jednoduché a proto je tento příběh tak zajímavý.
Knihu bych doporučila všem fanouškům detektivek a thrillerů a všem, kteří se zajímají o aktualní dění. Věřte mi, po všech těch severských detektivkách je to jako závan čerstvého vzduchu. Rozhodně doporučuji.


Pitbullka
28.07.2019 4 z 5

Skvělá změna po severských krimi. Mohu jen doporučit.

Breadfish
21.07.2019 5 z 5

Tak tohle je fakt parádní kousek. Po všech těch severských detektivkách (nic proti nim, ale čeho je moc, toho je příliš) příjemná změna lokality, současná Budapešť, aktuální témata, zajímavý hlavní hrdina. Jednoznačně plný počet hvězd!

Autorovy další knížky

Adam LeBor
britská
1997  67%Hitlerovi tajní bankéři
2019  84%Okrsek VIII
2011  20%Budapeštiansky protokol

Kniha Okrsek VIII je v

Právě čtených1x
Přečtených21x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených2x
Knihotéce46x
Chystám se číst26x
Chci si koupit1x
dalších seznamech1x