Okřídlený faraon

Okřídlený faraon https://www.databazeknih.cz/img/books/91_/91494/bmid_okridleny-faraon-Gas-91494.jpg 4 29 4

Přenesme se alespoň v duchu do dávných časů a dávno zapomenutých míst, do Egypta 1. dynastie… Královská dcera Sechetare začíná už v útlém věku projevovat mystické schopnosti. Proto se její otec rozhodne poslat ji do chrámu, kde se podrobí kněžskému výcviku, duchovním cvičením a rituálům, aby posléze dosáhla zasvěcení šakalímu bohu Anupovi. A zatímco princeznino tělo spočívá na zemi, její duch cestuje minulými životy a dosud nepoznanými končinami světa. Po otcově smrti se Secheta ujímá vlády coby Okřídlený faraon - královna a velekněžka v jedné osobě. Tajemné cesty egyptské mystiky před námi ožívají stejně jako každodenní život pouštních měst a okázalý barvitý kolorit faraonova dvora…... celý text

Duchovní literatura Mytologie
Vydáno: , Metafora
Originální název:

Winged Pharaoh , 1938


více info...

Přidat komentář

bekule
02.12.2022 3 z 5

Moje chyba že jsem si neuvědomila že je kniha zařazena do žánru duchovní literatura a mytologie kam opravdu patří.Tím pádem logicky je tam toho mystična spoustu a starověký Egypt ,který jsem mylně očekávala já,je tam jen jako nedokonalá kulisa.

ZUZANA-123
20.06.2020 5 z 5

Hodnĕ to přimomíná knihu Elizabeth Heich Zasvĕcení.


renefer
27.02.2019 5 z 5

Tak to bylo takové pohlazení po duši. Život pohledem staroegyptské princezny/kněžky a faraonky Sechetare v harmonické vizi společnosti, kde se dostává spravedlnosti nejen lidem, ale i zvířatům a rostlinám a každý sklízí co zasadil.

Atanone
18.07.2017 5 z 5

„Uchovávej všechno v paměti, protože paměť je Stříbrný klíč; nenechá tě zabloudit na cestu, o které už jsi zjistila, že nevede ke svobodě. Paměť tě naučí pokoře, bez níž se pravá hrdost neobejde. Tvá paměť ti připomene strach, bez něhož se neobejde odvaha, která se rodí zase z pochopení. Paměť tě naučí milosrdenství, jež je základem síly.
Jednoho dne získáš Zlatý klíč, který otevírá paměť druhých. A ten ti ukáže, že z každé jámy, do které bys mohla spadnout, už se někdo před tebou vyšplhal, že každou horu, byť byla sebevyšší, už zdolali jiní, tak jako ji musíš zdolat ty, že není bolesti, která by nepominula, a není zármutku, jehož mrak by se nezvedl a nevpustil slunce, aby usušilo plačícímu slzy..."


Nečekejte ucelený děj,spíš se jedná o korálky moudrých příběhů,navlečených do krásného náhrdelníku.
Z anotace jsem netušila,do čeho jdu,zlákal mě název . A musím říct,že tato kniha udělala mojí dušičce velmi dobře. Nemohu posoudit,nakolik je tato kniha o Egyptě. Ale jistě je o Světle jako takovém.

Štítky knihy

faraoni starověký Egypt

Autorovy knížky

Joan Grant
britská, 1907 - 1989
2006  78%Okřídlený faraon

Kniha Okřídlený faraon je v

Právě čtených1x
Přečtených40x
Čtenářské výzvě2x
Doporučených3x
Knihotéce27x
Chystám se číst13x
Chci si koupit4x