Odvrácená tvář hákového kříže

Odvrácená tvář hákového kříže https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/216907/bmid_odvracena-tvar-hakoveho-krize-216907.jpg 4 3 1

Podtitul: Neznámá fakta o vůdcích Třetí říše. Předkládaný svazek - obsáhlý soubor dosud neznámých dokumentů z tajných archivních materiálů Třetí říše - se zabývá Hitlerem, jeho pomahači a pomahači jeho pomahačů. Čtenáři se naskytne pohled na každodenní skutečnost státu nadlidí.

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Mladá fronta
Originální název:

Die Rückseite des Hakenkreuzes , 1994


více info...

Přidat komentář

vvikingg
26.09.2021 5 z 5

Kniha konceptem připomíná knihy Dopisy Hitlerovi- Henrik Eberle a Dopisy z wermachtu-Marie Moutierová, v první části jsou dopisy lidu Hitlerovi u některých odpovědi říškého kancleřství, některé dopis lidu jsou opravdu fanatické jak lid Hitlera zbožňoval, třeba dops z12.7.1933 Ernst Selbachi:Vůdče povedlo se mi po dlouhé práci udělat housle v duchu budování národa,chci poprosit našeho Vůdce ,aby přijal moje housle jako dárek.Výzdoba je ode mně , všechno je ruční práce, ozdoby jsou ze dřeva a slonoviny na spodní a vrchní desce je 245 haknrajců. Odpověď říšského kancléřství 22.7.1933 : jsem pověřen Vám známit , že pan říšský kancléř vyslovuje upřimný dík za Vaší pilnou a krásnou práci, již jste udělal nesmírně mimořádnou radost. Zaujal i dopis z roku 1942 týkající se atentátu na Heydricha, a nás Čechů. 24.9.1942 Německý soud v Praze Himmlerovi: Prosím poručníka, aby vzal na vědomí následující podnět a dovedl jej k realizaci. Panenské Břežany budou i nadále trvalým bydlištěm Heydrichovy rodiny. Bylo by velmi žádoucí a v zájmu osiřelých dětí a také by odpovídalo myšlence odpykání české viny, kdyby Panenské Břežany měli čisté německé okolí, takže děti by měli vybranou německou školu. Vysídlení tamních Čechů a nové osídlení vybranými branně schopnými sedláky by se dalo v této úrodné krajině lehce provést,dáváme se v tomto směru plně k dispozici. Německý klín Panenské Břežany do Prahy by byl velmi vítán a paní Heydrichová a děti by jistě takové řešení uvítali. Děti by se necítili osamělé, měli by v bezprostřední blízkosti německé kamarády. Je to i nejúrodnější kraj v Čechách. Dopisů které zaujmou je zde mnoho , čtenář historické literatury faktu , knihu ocení.

Autorovy knížky

1997  73%Odvrácená tvář hákového kříže

Kniha Odvrácená tvář hákového kříže je v

Přečtených4x
Knihotéce5x
Chystám se číst1x