Odvážné srdce

Odvážné srdce https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/363925/mid_odvazne-srdce-JIC-363925.jpg 3 10 5

Odvážne srdce série

1. díl >

Strhující příběh Willa, chlapce z divočiny, který se vydá zachránit dívku Caru z moci hrozného draka. Jeho otec má jako jediný sílu postavit se smrtícím nestvůrám. Skrývá přitom před synem hrozné tajemství… V dračím sídle musí mladý hrdina čelit nejtvrdší zkoušce svého života. Drak mu učiní nabídku, o jaké se mu ani nesnilo. Podaří se Willovi odolat? Kniha slovenského autora přibližuje zrod mladého hrdiny, ale i úsilí jeho otce, který bojuje za svého syna a touží znovu získat jeho srdce. Hledáme-li zlatou nit celého příběhu, je jí právě vztah otce a syna.... celý text

Přidat komentář

špulo
17.10.2023 3 z 5

Nemám rád fantasy, ktorá ma ideologicky z fleku chytí za pačesy a škube nimi svojim ideasmerom. Na to sú iné žánre. K fantasy sa mi to absolútne nehodí (preto mám trochu problém aj s Narniou).
Keď sa od toho náboženského potľapkávania odpútate, dostanete celkom jednoduchý dobrodružný príbeh v duchu klasickej hájfentezy, ktorý zásadne neprekvapí, ani nejak neurazí. Je však určený mladšiemu publiku, tak kolom 10 - 12 rokov. Ja, čoby múdry a životom otrieskaný dospelák, som to dočítal s istým sebazaprením ;)).

Elka252
02.03.2020 3 z 5

Čekala jsem od toho více. Připomíná mi to Eragona (toho jsem alespoň dočetla) místamy mi to přišlo zajímavé jinak nic moc... Už jsem o této knize slyšela ( a těšila se na ni) každopádně to sklamalo mé očekávání.


Elmo
14.03.2018 5 z 5

Fantasy s křesťanským podtextem, ze kterého ale neodkapává svěcená voda. Vzdáleně připomíná Eragona nebo Letopisy Narnie. Originální je třeba to, že ačkoliv hrdinův otec bojuje s různými nestvůrami, žádnou z nich nezabíjí. Jenom jim v souboji ukáže "krásu lásky" a oni se pak nechají proměnit zpátky v lidi (každá z nestvůr je totiž člověk, který propadl nějakému zlozvyku natolik, že ho změnil v poločlověka a polozvíře).
Není to samozřejmě dokonalé, hlavní hrdina mě někdy rozčiloval (ale co chtít od puberťáka) a ve finálním vysvětlení zápletky jsou menší logické trhliny. Přesto děj ubíhá velice svižně a čtenář se těší, co bude dál.
Nešel jsem spát dřív než ve 2 hodiny ráno (ač jsem vstával do práce), dokud jsem knihu nedočetl.

Marylaa
05.02.2018 3 z 5

Tato kniha mně dost zklamala. Koupila jsem to v křesťanském knihkupectví vydalo to křesťanské nakladatelství, takže jsem tak nějak čekala křesťanskou knihu. Samozřejmě spíše v metaforách, vzhledem k tomu že je to fantazy, ale ani pokud se hodně snažím tak to tam nevidím.

heliiinka
14.01.2018 2 z 5

Základní myšlenka je moc pěkná. Ale zápletka i její řešení jsou přespříliš vyšroubované. Dost věcí je nedomyšlených, ačkoli autor měl hezké nápady. Chtělo by to o hoodně víc propracovat. A nejsem si jistá cílovou skupinou. Na mě to bylo moc dětské a zároveň něco bylo tak metaforické, že jsem to těžko chápala. (Je mi 20.)