Odvážné snění

Odvážné snění https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464182/odvazne-sneniiHP8B8-9XK-.jpg 5 7 3

Moderní fyzika nás učí, že všichni – každou svou myšlenkou – utváříme svět do jeho bytí. Starověcí šamani amerického kontinentu chápali, že netvoříme jen to, co na světě sami prožíváme, ale že vysníváme samotnou podstatu reality. To znamená, že život není nic než sen. Pokud si nevysníváme svou existenci, musíme se spokojit s noční můrou, kterou vytvořili druzí. Tato fascinující kniha vypráví o tom, jak můžete snít svůj vlastní svět v síle a milosti. Ukazuje vám, jak se probudit z kolektivní noční můry a začít tvořit život s odvahou a grácií, posvátný sen, který šamani ve všech dobách znali a sloužili mu. Na těchto stránkách vám Alberto Villoldo odhalí starověkou moudrost učení, jež vysvětluje, jak zrodit realitu z neviditelné živné půdy stvoření. Ukáže vám, jak vstoupit do kontaktu s touto živnou půdou a snít život v míru, zdraví a hojnosti. Zjistíte, že vše, co potřebujete k vytvoření radosti, po níž toužíte, je odvaha!... celý text

Osobní rozvoj a styl
Vydáno: , Maitrea
Originální název:

Courageous Dreaming , 2008


více info...

Přidat komentář

Zmiu
14.06.2023 3 z 5

Nejlepší z knihy je úvod. Ten mě nadchnul. Bohužel další kapitola o nešvarech západní společnosti je typické klišé knih s podobným záměrem. Musíme si vyslechnout, jak jsou ty naše životy bídné, abychom se pak mohli poučit, co s tím dělat. V tomto bodě mě kniha začala spíš nudit. Další kapitoly už jsou zase sympatičtější a dalo se číst dál. Knížka každopádně obsahuje zajímavé myšlenky a kdo nic podobného nečetl, bude zřejmě nadšenější než já. Nějaké poznámky si ale určitě udělám. A přečtu si znovu úvod na dobře naladění.

Rihatama
16.05.2022

"Jsme tím, co si myslíme. Vše, čím jsme, se rodí z našich myšlenek. Svými činy tvoříme svět." (Buddha)

Existence světa vzniká naším sněním. Jednoduché, a přitom hluboce pravdivé, jakkoli ne pro každého přijatelné. Kubánský lékařský antropolog Alberto Villoldo popularizující šamanské léčitelské techniky, je nepochybně zajímavou osobností, která nabízí na zlatém podnose celou řadu cenných úvah, rad a myšlenek. Netřeba brát, ale zamýšlet se, či vyzkoušet. Odvážné snění představuje dle mého velmi dobrou motivační příručku pro odvážné, úspěšné, smysluplné a vědomé žití. Ne, neznamená to, že přebírám jeho teorie, postupy či jeho terminologické hrátky, ale je skvělou inspirací. Nabízí vlastně dost jednoduchá moudra, která náležitě ocení ti, jež už sami něco zažili. A nemusí přitom procházet zkouškou "víry v sílu hada, jaguára, kolibříka nebo orla", ale nechat si otevřít obzory, zvážit vysvětlení a mnohým nabízí i cestu, jak naložit se svým životem. Zprostředkování šamanských praktik a technik tady skrze snění je určeno jedincům s otevřenou myslí.

"Díky morální odvaze si troufáme riskovat odmítnutí a zesměšnění."

"Pokud vás ve snu někdo honí, tak namísto toho, abyste pouze zjišťovali, co nebo kdo vás honí v běžném životě, rozhodněte se nevnímat sám sebe jako oběť okolností. Potom cokoli vás honilo, vás přestane prohánět jak v čase snění, tak v bdělém životě."


pablito
27.01.2021 5 z 5

Za mě nejlepší populárně odborná kniha (o tom jak aktivně vytvářet svůj vlastní svět), kterou jsem v poslední době četl. Teorie je doplněna příklady z autorovy praxe. Nechybí ani konkrétní návody.